Tenis: Simona Halep s-a calificat în turul 3 la US Open


Favorita nr. 2 a US Open, romanca Simona Halep, si-a confirmat postura si valoarea si miercuri seara, calificandu-se in turul 3 al ultimului turneu de Mare Slem de tenis al anului, dupa o victorie concludenta, cu 6-2, 6-1, dupa numai 56 minute de joc, in fata jucatoarei din Slovacia Jana Cepelova.
 Foto: (c) Wang Lei / XINHUA FLUX
Disputat pe arena "Louis Armstrong" din complexul newyorkez Flushing Meadow, meciul Simonei Halep a inceput oarecum surprinzator, ambitioasa Cepelova impunandu-se in primele 2 ghemuri. Condusa cu 2-0, romanca a inceput sa-si faca jocul ei de mare regularitate, cu mingi lungi si efecte schimbate de la o lovitura la alta, adjudecandu-si urmatoarele 6 ghemuri si primul set, in exact 30 minute. A doua mansa a inceput oarecum asemanator (1-0 Cepelova), si a continuat la fel ca prima, cu dominatia clara a Simonei.
In turul urmator, Simona Halep va juca impotriva castigatoarei din partida dintre croata Mirjana Lucic-Baroni si Shahar Peer (Israel).
Pentru accederea in turul 3, Halep si-a asigurat 160 puncte WTA si 105.090 dolari.
AGERPRES (editor: Teodora Oprea)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a11235-Tenis-Simona-Halep-s-a-calificat-238-n-turul-3-la-US-Open.aspx