Ambasadorul Romaniei in UK a participat la vernisajul expozitiei de fotografie Agerpres – Reuters


La 14 august 2014, ambasadorul Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga, a participat, la sediul Reuters din Canary Wharf, la vernisajul expozitiei de fotografie organizata de Agerpres si Reuters pentru marcarea a 125 de ani de la infiintarea primei agentii de stiri din Romania si debutul parteneriatului dintre cele doua agentii.

La eveniment au fost prezenti Alexandru Giboi, directorul general al Agerpres, Reinhard Krause, editor de imagine al Agentiei de stiri Reuters, oficiali ai Agerpres si Reuters, diplomati, jurnalisti si reprezentanti ai comunitatii romanesti din Londra.

Adresandu-se audientei, dr Ion Jinga a felicitat organizatorii pentru ideea de a avea aceasta expozitie la Londra, ale carei fotografii reunesc intr-o simbioza perfecta natura, istoria si civilizatia romaneasca. Totodata, a vorbit despre similitudinile dintre activitatea diplomatica si mass media, subliniind ca „ambele necesita talent si claritate in obiective. Ambele trebuie sa evite confuzia dintre informatie si analiza, intre analiza si judecati de valoare. Judecatile deriva din cunoasterea faptelor si experienta din teren. Astfel, diplomatii de calitate isi intersecteaza traiectoria cu jurnalistii de calitate." Vorbind despre profesionalismul celor doua Agentii de presa, ambasadorul roman a aratat ca „selectarea informatiilor importante si prezentarea lor de o maniera obiectiva si neutra este parte a activitatii acestora, oferind, astfel, audientei acces la ceea ce este exact si relevant. La 125 de ani de la infiintare, Agerpres continua sa uneasca audienta cu elitele, prin informatii corecte si esentiale. Daca presa britanica si Reuters sunt imperii media, Agerpres isi formeaza propriul "regat" in Romania. Obiectivul impus in 1921 Agentiei de presa romane de catre ministrul de Externe Take Ionescu ghideaza si astazi principiile de actiune ale Agerpres: acuratete, neutralitate, corectitudine si echitate."

Directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi, a facut o prezentare a importantei Agerpres pentru Romania, vorbind despre istoria si dezvoltarea acesteia, precum si despre noua colaborare dintre Agerpres si Reuters, un parteneriat care se doreste de lunga durata si infloritor pentru ambele parti.

Editorul de imagine al Reuters, Reinhard Krause, a prezentat in termeni elogiosi expozitia fotografica si semnificatia acesteia pentru cunoasterea realitatii istorice contemporane romanesti, exprimandu-si entuziasmul pentru colaborarea cu Agerpres.

Laurentiu Ungureanu, Roman in UK
Sursa: Romanian Global News

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a11208-Ambasadorul-Romaniei-in-UK-a-participat-la-vernisajul-expozitiei-de-fotografie-Agerpres-–-Reuters.aspx