ROMANI NU VIN IN SPANIA LA FURAT, CI SA MUNCEASCA

        Multumim Alexandrei Valentina Ionica pentru mesajul adresat poporului spaniol in care explica faptul ca romanii romanii nu sunt hoti de buzunare si prostituate, ci oameni muncitori, inteligenti si buni. De asemenea, le spune spaniolilor ca nu este corect sa se faca confuzie intre romani si rromi.

         Dupa mai mult de o saptamana de cand comunitatea romaneasca din Spania este calcata in picioare de catre actorul de filme pentru adulti Ignacio Alde, zis „Torbe”, prin publicarea melodiei „Soy un rumano in Madrid”.

         In ciuda faptului ca in videoclip este folosit si drapelul Romaniei, autoritatile din Romania inca nu au reactionat. De aceeea, solicitam insistent Guvernului Romaniei sa ia o pozitie oficiala cu privire la acest fapt. Cerem Guvernului de la Bucuresti protectie impotriva acestor fapte care nu fac altceva decat sa influenteze in mod negativ imaginea romanilor, lucru care face viata celor din Spania din ce in ce mai grea.

        In lipsa reactiei autoritatilor, comunitatea romaneasca a incercat sa se organizeze in jurul FADERE care l-a dat in judecata pe autorul melodiei. Demersul nostru jurudic este sutinut de cateva sute de romani mai multe persoane exprimandu-si aceasta dorinta.

aceasta fiind forma in care e cure vor vedea aceasta melodie sa o marcheze ca fiindi asa destul de fragila intre romani si spani

      „Nu inteleg de ce trebuie sa cheltuim noi bani ca sa dam in judecata pe cineva care calca in picioare Drapelul Romaniei si Poporul Roman si demersul nu vine din partea Guvernul Romaniei. A declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE, Federatia asociatiilor de romani din Europa.

   Presa FADERE                                      31 07 2014

 Meladoa Soy un rumano en Madrid. https://www.youtube.com/watch?v=hmjWDS-bMNg

Mesajul Alexandrei Valentina Ionica. http://youtu.be/0gfnTvgWIz4

Blog personal Torbe. http://torbe.es/torbecanta/ahora-los-rumanos-me-denuncian-y-me-piden-100-000-leuros/

--
Daniel Tecu
Presidente FADERE
Tel: 0034 60 60 60 660
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a11167-ROMANI-NU-VIN-IN-SPANIA-LA-FURAT-CI-SA-MUNCEASCA.aspx