"Tangaj", prima trupa româneasca invitata la The Downtown Dance Festival din New York


"Tangaj" este prima trupa de dans din Romania invitata la The Downtown Dance Festival din New York, unde va prezenta, la 21 august, spectacolul "Fabrica de vise" in coregrafia Simonei Deaconescu, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) din New York, precizand ca reprezentatia va avea loc la The Robert F. Wagner Jr. Park.
 Foto: nycinsiderguide.com
Filmul de dans 'Silent Places' al trupei "Tangaj" va fi prezentat la ICR New York la 25 august. Vizionarea va fi urmata de o discutie cu artistii romani si cu directorul festivalului Jonathan Hollander, care vor impartasi publicului din experienta lor din cadrul acestui festivalul international de dans si vor aborda tema tendintelor din coregrafia contemporana. Jonathan Hollander, fondatorul, coregraful si directorul Battery Dance Company si al Festivalului, va prezenta cateva secvente memorabile din istoria Downtown Dance Festival.     
Initiat in 1982 de catre Battery Dance Company, festivalul este unul dintre cele mai asteptate evenimente estivale din Manhattan, oferind publicului, de-a lungul anilor, sute de spectacole de dans prezentate de companii din intreaga lume. Festivalul este cea mai longeviva manifestare de acest gen din New York.
Cu ocazia turneului la New York, membrii trupei "Tangaj" participa la workshop-uri creative, intalniri cu profesionisti ai dansului, si lucreaza in studiourile Battery Dance Company, pentru a pune bazele unui viitor spectacol realizat in parteneriat, adauga ICR New York.
AGERPRES/(AS — operator: Diana Bors, autor: Constanta Nita, editor: Cristina Mac)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a11160-Tangaj-prima-trupa-rom226-neasca-invitata-la-The-Downtown-Dance-Festival-din-New-York.aspx