Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 1228 - 26 Decembrie, 2016 - Anul XXVI
Din motive independente de vointa noastra - urmatoarea editie va fi publicata la o data ce urmeaza a fi anuntata ulterior. Pana atunci va recomandam arhiva....Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1228)
de A.C.TON
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility - Alvin Toffler Asa cum multi dintre dumneavoastra sunteti deja familiari, aceste eseuri se doresc o expresie exterioara a unei revolte interioare la adresa acestui monstrous-grotesc si terifiant mapamond, in care caracterul, integritatea, onestitatea si alte virtuti umane au devenit o “Rara Avis”, splendorile Terrei a...... Citeste »
Interviu - Grid Modorcea – cel mai prolific scriitor român în viata
- Am aflat ca la Targul de carte „Gaudeamus” ai lansat a 93-a carte, Suprarealismul, ceea ce te plaseaza in topul astral, ca fiind cel mai prolific scriitor roman in viata, iar in istoria literaturii romane ocupi locul al treilea, dupa Nicolae Iorga si Mihail Sadoveanu. Cum ai ajuns la aceasta performanta? - Nici eu nu stiu. Parca e un vis. Nu exista decat un secret: puterea harului. Eu am debutat tarziu editorial, la 34 de ani, cu romanul „Deruta in paradis”, un bestseller. Din start am avut su...... Citeste »
Scrisoare pastorala de Craciun
I.P.S. Varsanufie, Arhiepiscop al Ramnicului † VARSANUFIE, Cu Darul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Ramnicului, Iubitului nostru Cler, cuviosilor vietuitori ai Sfintelor Manastiri si tuturor dreptcredinciosilor crestini: har, mila, pace si intru toate bunavoire, iar de la Noi, Arhieresti si parintesti binecuvantari. „Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu . (Matei 1, 23; cf. Isaia 7,14). Iubiti fii si fiice duhovnic...... Citeste »
Cronica unei opresiuni ce nu trebuie uitata
de Ioan Cismas
Din relatarile istorice ezulta ca ungurii au avut mari probleme existentiale in ultimul sfert de veac de la venirea lor in Europa. Este vorba indeosebi de intervalul de dupa 968 si pana la increstinare, in 1001, cand erau sa dispara ca popor. Desele incursiuni inspre occident si spre sud-estul bizantin al continentului, cu pierderile aferente, le-au epuizat resursele umane. Cu toate acestea, popor calit in valtoarea atator momente grele ale istoriei a renascut din cenusa propriei,ca pasarea Phoe...... Citeste »
VISUL NOPTII DE CRACIUN
de Lia Ruse
Gandu-mi urca pe matasea norilor ce-ncep sa cearna, Chiar acum, in noaptea asta, noaptea sfantului Craciun… Daca vremea ma indura sa mai stau sub pom de iarna Nasterea o leg cu dorul, clipele de-atunci s-adun… Cu omat din flori inalte si cu tot ce nu ramane, In umbre se trezesc vise,..eu sarbatoresc in minte Prin colindul de la geamuri in ritualuri batrane Aducandu-va in suflet in aceste zile sfinte. Si mai mult, din alta data, urmele voastre tes clipa Ce trecandu-mi iar prin fata, peste vreme,-...... Citeste »
Republica dadaista Teleorman
de Petru Romosan
Pentru cine a vrut sa vada, Liviu Dragnea a fost si va ramane un modest arendas de Teleorman. Cu mustata aferenta de fante provincial. Dar si absolvent al Colegiului National de Aparare, sa avem pardon. O fi si doctor in drumuri ? Poate in secret, doctor de Tel Drum, cu diploma la purtator ? Iesirea din epoca Basescu se face in jos. Adica se iese din mizerabil prin catastrofal. O continuitate, cu alte cuvinte. Ne-a dat deja o idee destul de clara despre ce poate fi postbasismul Klaus Iohannis, p...... Citeste »
Rataciri, rataciri
Andrei Marga Infrangerea PNL si victoria covarsitoare a PSD in recentele alegeri parlamentare sunt normale in raport cu ceea ce s-a petrecut in tara in ultimii doi ani. Electoratul a perceput distanta dintre liberali lipsiti de oferta, dar vehementi in ratacirile lor, si social-democrati lucrativi in a articula un program care intampina nevoile populatiei. Peste toate, este dovada ca prestatia activistilor de carton, gonflati prin parvenire, a revoltat si ca este nevoie de oameni priceputi si re...... Citeste »
Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Sarbatorilor de Iarna
Washington, 22 decembrie 2016 Dragi compatrioti, Imi face o deosebita placere sa va adresez cele mai frumoase urari cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Craciun si a noului an. Gandul meu se indreapta catre toti romanii de pretutindeni, in mod special catre cei care s-au sacrificat pentru binele semenilor, precum si spre cei care, in aceste zile, au nevoie de solidaritatea si afectiunea noastra. Cum fiecare sfarsit de an reprezinta si un moment de bilant, doresc sa remarc sprijinul constant al comun...... Citeste »
Securitatea nationala a Frantei este dependenta de tehnologiile americane, a României de tot mai multa intruziune în viata privata a cetatenilor
General Br. (r) Aurel I. Rogojan Dupa esecurile repetate in prevenirea si combaterea terorismului, Franta a „liberalizat piata interceptarilor mult peste resursele tehnice si umane de procesare a datelor colectate. Miza majora si, in acelasi timp marea provocare reprezentata de capacitatile de colectare-stocare, decriptare si analiza a volumului imens de date obtinute din asa numitele surse tehnice (mijloacele de interceptare) a determinat Directia Generala de Securitate Interna - D.G.S.I. sa ap...... Citeste »
Politica »
Sabotarea voluntarilor de catre personalul Ambasadei si Consulatului României la Londra
Dr Tommy Tomescu Stimate Domnule ambasador Dan Mihalache, S-a facut un progres prin publicarea mai multor asociatii romanesti pe site-ul Ambasadei, comparative cu cele anterior „agreate” pe criterii subiective, asa cum v-am solicitat cand ati preluat functia de ambasador. Dar Ministerul Afacerilor Externe este impanzit de persoane incompetente, institutia neefiind capabila sa onoreze promisiunea de a deschide pana in Noiembrie 2016 un Consulat operational in Manchester. De asemenea, M.A.E. conti...... Citeste »
Craciun Fericit
Craciun fericit si LA MULTI ANI ! Un An Nou-2017 admirabil ! Mihai Merticaru... Citeste »
Craciun Fericit
Eugen Tomac... Citeste »
„Pentru mine mai importanta a fost Tara, si nu regimul” (1)
Ing. Eugen Statnic, Germania Eugen Statnic s-a nascut pe 30 iunie 1929 in s. Pripiceni-Razesi, Rezina. A crescut in sudul Basarabiei, la bastina parinteasca. Dupa refugiul din 1944, absolva Politehnica din Timisoara. Activeaza in Romania, obtinand succese remarcabile in constructia de televizoare (1960-80). Apoi - si in Apus (1982-2011), devenind un specialist de talie mondiala in electronica, domeniul „surse si sisteme de lumina . Istoric autodidact (cu o biblioteca unicat, dar si cu abilitati ...... Citeste »
SURRPIZE ! SURPRIZE !
de Sergiu Gabureac
Si ce surprize ! Una mai mare ca alta ! Ghita, patronul Mocirlei 1, dispare chiar de Ziua Ignatului !?! Se dusese la SRI sa hraneasca cucuvelele mov si s-a evaporat ! In mare viteza, pe sub nasul supraveghetorilor ce aveau misiunea de a nu-l scapa din ochi. Pentru a-l propti la DNA. Omul nu mai avea imunitate de 24 de ore. Ghita, care canta daunazi cu patos Treceti batalioane romane Carpatii …, a fortat, se pare, Marea Neagra ! Probabil sa testeze noul tunel facut pe sub celebra stramtoare ce ne...... Citeste »
S.U.A. a avertizat asupra riscurilor de atacuri teroriste la Târgurile de Craciun din Europa
de Ioan Iacob
Citesc o relatare publicata inca din 22 noiembrie, 2016: 22 November 2016 • 12:25pm The US has warned its citizens that Europe is facing a “heightened risk of terror attacks” at Christmas markets and other seasonal holiday events. (The Telegraph) In perioada sarbatorilor de iarna americanii (ca si europenii) devin copii mari si este perioada cand Targurile de Craciun atrag ca un magnet numerosi turisti de pe ambele maluri ale Atlanticului. Nu se poate spune ca turistii nu au fost avertizati. Cee...... Citeste »
Imnul Romaniei iluminat de nai
(Nicolae Voiculet la kilometrul zero al Capitalei) In 1991, invitat la al X-lea Congres al Organizatiei Mondiale a Poetilor in Insula Creta (invitatie primita de la Luxembourg), realizam la Atena un interviu cu scriitorul Victor Ivanovici (transmis pe 1 Decembrie la emisiunea “Scriitori la microfon”, lucru de neconceput inainte de 1989). De-a lungul activitatii mele de jurnalist am realizat interviuri cu Virgil Tanse, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca (dar lista personalitatilor din Romania si di...... Citeste »
ISTERIA ANTIUNIONISTA
Valeriu DULGHERU „Natiune, nu dormi! Fruntile inguste se-ngramadesc la rampa”. (Fl. Dudita. Machiavelisme) Scriam ceva mai inainte ca isteria antiunionista declansata de acest pretins „presedinte al tuturor” I. Dodon este foarte periculoasa. Dupa declaratiile rasiste ale lui Dodon ca el ii va lichida pe unionisti in toiul campaniei electorale la una din emisiunile postului sau de televiziune Accent TV un ins dodonist declara ca daca i se va da o arma el personal ii va impusca pe cativa ca restul...... Citeste »
Cultura »
POETUL DANIEL IONITA REPREZENTAT ÎNTR-O IMPORTANTA ANTOLOGIE DE POEZIE AUSTRALIANA
George ROCA Poetul australian de origine romana, Daniel Ionita, este reprezentat cu doua poezii in limba engleza (Contradiction/Contradictie si Diva), intr-o antologie de poezie australiana (All These Presences – Anthology of Australian Verse), publicata anul acesta, 2016, de Puncher & Wattmann, cea mai semnificativa editura de poezie de la antipozi. Colectia contine nume faimoase de poeti australieni contemporani cum ar fi Jean Kent, Martin Langford, Judith Beveridge, Judy Johnson, si David...... Citeste »
STATUIA LIBERTATII (LADY LIBERTY)
Cristian Petru BALAN STATUIA LIBERTATII (LADY LIBERTY) Lady Liberty are in loc de radacini, eroi, care ingenunchind sub pamant, pe sub flori, si-au propulsat sufletele sub cutele mantiei sale, unindu-le ca-ntr-un fluviu de foc, in trupu-i nemuritor de arama. Si iata: Lady Liberty acum este vie - respira, creste tot mai uriasa, vegheaza si traieste pentru noi toti, imbracata in platose de sperante; numai aureolele de sfinti le-au ramas strabunilor Americii, afara, impletite invizibil printre raze...... Citeste »
ION TOBOSARU – LA DOUCEUR DE VIVRE (DULCELE GUST AL VIETII)
George BANU Acest diagnostic mi s-a impus din prima clipa cand, departe, am aflat, disparitia lui Ion Tobosaru. Mai mult decat un profesor, el a fost un personaj al lumii teatrului ce si-a purtat cu gratie ironia si si-a cultivat ludic excesele metaforice. Ion vorbea ca nimeni altul convocand referinte mitologice, amuzandu-se tacit cu distanta intre banalitatea unui fapt si dimensiunea hiperbolica ce i-o acorda. Il iubeam pentru ca nu era niciodata agresiv, ci constant detasat ca si cum viata er...... Citeste »
CULTURA SI IDENTITATE ROMÂNEASCA
Cristian SANDACHE „Artur Silvestri a fost un om zidit de viu intre carti si documente stravechi, care avea in cel mai inalt grad simtul generozitatii, un scriitor crestin, care si-a iubit, in cel mai inalt grad, poporul din care s-a plamadit.” Am descoperit abia de cativa ani cartile lui Artur Silvestri. Autorul lor trecuse Dincolo, in ziua de 30 noiembrie 2008, la doar 55 de ani. Nu stiam mare lucru despre el si cand am descoperit fraza muzicala, concentrarea fascinanta de eruditie si naturalet...... Citeste »
SCHITE UMORISTICE (94) – BUCUROSI DE OASPETI
Dorel SCHOR Draga tanti Sosana, Am primit scrisoarea matale in care ne anunti ca ai sa faci un mare efort si ai sa vii din nou sa ne vizitezi, cu toate ca nu te simti prea bine si ai un milion de treburi la mosav. Chiar ca nu intelegem de ce trebuie sa te sacrifici pentru noi, care la urma urmelor nici macar nu meritam atata osteneala, ca sa-ti lasi acolo gospodaria pentru o saptamana, cine stie ce se mai poate intampla... Mai ales ca vrei sa ne faci placerea totala si ai sa vii cu sotul, nene A...... Citeste »
De la Cititori »
Apel disperat din Romania!
Buna ziua, Va scriu din Romania, cu incredere si speranta cu rugamintea sa cititi acest mesaj izvorat din suferinta si sa decideti in functie de cum va dicteaza constiinta. Numele meu este Grigoras Vasile, in varsta de 65 ani, pensionar in dificultate. In perioada in care am lucrat cinstit zeci de ani si respectand legile in totalitate, pana la pensionare mam descurcat bine din punct de vedere material si financiar. Din anul 2013 am fost pensionat medical de invaliditate din cauza ca anterior am...... Citeste »
Din Comunitate »
PRIMIM DE LA CITITORI - Sfaturi, glume si pareri IX
de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Daca lumea ar fi corecta Muncitoare, transparenta Am traii un trai modern Nu ne-ar trebui guvern ***** Am trimes o rugaciune Inainte de-a vota -Doamne nu e pentru mine Este pentru America Am votat cu o ideie Contra ei ca n-am speranta Nu ca ea este femeie Pentru ca ea este o hoata Ea poporul l-a-nselat Cu tot anturajul ei Ca un tren a deraiat Cu toti prietenii misei Chiar de nu face-nchisoare De toti trebuie vazut Aici si peste hotare De raul ce ...... Citeste »
Cabinet de Stomatologie in Orange County California
Cel mai bun dentist din Orange County - California - USA Tel: 714 826 - 9000 Vorbim Romaneste! www.bestdentalsmile.com... Citeste »
Trimiteti Pachete/Donatii cu AMRO Charity
230 N Crescent Way, Unit J Anaheim, CA Transportam la domiciliu Pachete/Donatii oriunde in Romania 22 ANI DE EXPERIENTA Tel. 1 714 353 - 2667 sau 1 714 999 - 1514 Pentru acoperirea cheltuielilor, pachetele trebuie sa depaseasca 65 Lb pe adresa! Persoana care trimite pachetul/donatia este raspunzatoare de continutul legal al pachetului... Citeste »
Misiunea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul"
ORANGE COUNTY, CALIFORNIA in capela St. Jeanne de Lestonnac School 16791 E Main Street Tustin CA 92780 www.sfioan.org Pentru detalii Preot Cristian Terhes 1 714 746 - 0623 cterhes@gmail.com... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page