Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Clipa.com » Editoriale
In aceasta sectiune veti gasi doar unele dintre articolele din revista noastra. Pentru a citi revista in intregime va rugam sa va abonati folosind pagina Abonamente.
Anunt
Din motive independente de vointa noastra - urmatoarea editie va fi publicata la o data ce urmeaza a fi anuntata ulterior. Pana atunci va recomandam arhiva. Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1228)
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin TofflerAsa cum multi dintre dumneavoastra sunteti deja familiari, aceste eseuri se doresc o expresie exterioara a unei revolte interioare la adresa acestui monstrous-grotesc si terifiant mapamond, in care caracterul, integritatea, onestitatea si alte virtuti umane au devenit o “Rara Avis”, splendorile Terrei au... Citeste »
Interviu - Grid Modorcea – cel mai prolific scriitor român în viata
- Am aflat ca la Targul de carte „Gaudeamus” ai lansat a 93-a carte, Suprarealismul, ceea ce te plaseaza in topul astral, ca fiind cel mai prolific scriitor roman in viata, iar in istoria literaturii romane ocupi locul al treilea, dupa Nicolae Iorga si Mihail Sadoveanu. Cum ai ajuns la aceasta performanta?- Nici eu nu stiu. Parca e un vis. Nu exista decat un secret: puterea harului. Eu am debutat tarziu editorial, la 34 de ani, cu romanul „Deruta in paradis”, un bestseller. Din start am avut suc... Citeste »
Scrisoare pastorala de Craciun
I.P.S. Varsanufie, Arhiepiscop al Ramnicului † VARSANUFIE, Cu Darul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Ramnicului,Iubitului nostru Cler, cuviosilor vietuitori ai Sfintelor Manastiri si tuturor dreptcredinciosilor crestini: har, mila, pace si intru toate bunavoire, iar de la Noi, Arhieresti si parintesti binecuvantari.„Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu". (Matei 1, 23; cf. Isaia 7,14).Iubiti fii si fiice duhovnicest... Citeste »
VISUL NOPTII DE CRACIUN
Gandu-mi urca pe matasea norilor ce-ncep sa cearna,Chiar acum, in noaptea asta, noaptea sfantului Craciun…Daca vremea ma indura sa mai stau sub pom de iarnaNasterea o leg cu dorul, clipele de-atunci s-adun…Cu omat din flori inalte si cu tot ce nu ramane,In umbre se trezesc vise,..eu sarbatoresc in mintePrin colindul de la geamuri in ritualuri batraneAducandu-va in suflet in aceste zile sfinte.Si mai mult, din alta data, urmele voastre tes clipaCe trecandu-mi iar prin fata, peste vreme,-n asta se... Citeste »
Cronica unei opresiuni ce nu trebuie uitata
Din relatarile istorice ezulta ca ungurii au avut mari probleme existentiale in ultimul sfert de veac de la venirea lor in Europa. Este vorba indeosebi de intervalul de dupa 968 si pana la increstinare, in 1001, cand erau sa dispara ca popor. Desele incursiuni inspre occident si spre sud-estul bizantin al continentului, cu pierderile aferente, le-au epuizat resursele umane. Cu toate acestea, popor calit in valtoarea atator momente grele ale istoriei a renascut din cenusa propriei,ca pasarea Phoe... Citeste »
Republica dadaista Teleorman
Pentru cine a vrut sa vada, Liviu Dragnea a fost si va ramane un modest arendas de Teleorman. Cu mustata aferenta de fante provincial. Dar si absolvent al Colegiului National de Aparare, sa avem pardon. O fi si doctor in drumuri ? Poate in secret, doctor de Tel Drum, cu diploma la purtator ? Iesirea din epoca Basescu se face in jos. Adica se iese din mizerabil prin catastrofal. O continuitate, cu alte cuvinte. Ne-a dat deja o idee destul de clara despre ce poate fi postbasismul Klaus Iohannis, p... Citeste »
Rataciri, rataciri
 Andrei Marga  Infrangerea PNL si victoria covarsitoare a PSD in recentele alegeri parlamentare sunt normale in raport cu ceea ce s-a petrecut in tara in ultimii doi ani. Electoratul a perceput distanta dintre liberali lipsiti de oferta, dar vehementi in ratacirile lor, si social-democrati lucrativi in a articula un program care intampina nevoile populatiei. Peste toate, este dovada ca prestatia activistilor de carton, gonflati prin parvenire, a revoltat si ca este nevoie de oameni pri... Citeste »
Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Sarbatorilor de Iarna
Washington, 22 decembrie 2016Dragi compatrioti, Imi face o deosebita placere sa va adresez cele mai frumoase urari cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Craciun si a noului an. Gandul meu se indreapta catre toti romanii de pretutindeni, in mod special catre cei care s-au sacrificat pentru binele semenilor, precum si spre cei care, in aceste zile, au nevoie de solidaritatea si afectiunea noastra.Cum fiecare sfarsit de an reprezinta si un moment de bilant, doresc sa remarc sprijinul constant al comunit... Citeste »
Securitatea nationala a Frantei este dependenta de tehnologiile americane, a României de tot mai multa intruziune în viata privata a cetatenilor
General Br. (r) Aurel I. Rogojan  Dupa esecurile repetate in prevenirea si combaterea terorismului, Franta a „liberalizat" piata interceptarilor mult peste resursele tehnice si umane de procesare a datelor colectate. Miza majora si, in acelasi timp marea provocare reprezentata de capacitatile de colectare-stocare, decriptare si analiza a volumului imens de date obtinute din asa numitele surse tehnice (mijloacele de interceptare) a determinat Directia Generala de Securitate Interna - D.G.S.I... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1227)
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin TofflerDesi mi-am propus, fara sa-mi dau seama, m-am dezis de a mai fi adeptul lui Piron (Pyrrhon), filosof grec de renume care influentat de Democrit si de ideile Scolii Cirenaice, a fondat scepticismul ca doctrina filosofica, independenta. Acest Piron, atat de drag mie, sustine ca atitudine filosofica, totala... Citeste »
O rascruce periculoasa pentru România
Donald Trump sau Brexit se traduc in romaneste „PSD” ? Se pare ca da. Desi coalitia PSD-ALDE, anuntata mai demult, a castigat categoric alegerile de pe 11 decembrie 2016, cei batuti mar in alegeri, in frunte cu presedintele Klaus Iohannis, nu si-au recunoscut infrangerea. Dimpotriva, la ceasuri de seara, pitit, trag sfori, se intalnesc „informal” (Iohannis dixit despre intalnirea sa bizara cu Tariceanu) si incearca sa schimbe la masa verde rezultatul, altfel destul de clar, al scrutinului. Umbra... Citeste »
Ungurii, la început de invazii
Istoricii au stabilit contextul in care ungurii, sositi ultimii in Europa au facut „cunostinta” cu intregul continent. Ravasindu-l de la un capat la altul, ca si hunii de altfel, pentru ca hoardele n-au stavila, cu simtul orientarii dezvoltat, intrat in sangele lor de migratori, ungurii si-au dat seama ca in Europa sedentara e o paine buna de mancat. Mai greu le-a fost in cei 105 ani ai primului mileniu, din 896 pana la increstinare, in 1001, cand luati sub pulpana papei nu s-au mai simtit nici ... Citeste »
Din nou, „În pat cu dusmanul”?
Ion Maldarescu    ...Si a fost Al Doilea Razboi Mondial, urmat de ocupatia sovietica si regimul de pana la abdicarea targuita a tradatorului rege Mihai din august '44, apoi etapa pana la finele anului 1989. Atunci, in decembrie, poporul roman a fost asistent, dar si figurant activ in regia catastrofala a evenimentelor clocite de cei trei „Maltisti" ai secolului al XX-lea. Da! Nu doar cei doi „protagonisti" de pe capul de afis al Istoriei: George H. W. Bush & Mihail Gorbaciov, ... Citeste »
Alegerile din România sub lupa presei externe
 General Br. (r) Aurel I. Rogojan Politicieni de la Bucuresti in siajul ofensivei vestice a MoscoveiCum era de asteptat, presa din Austria, unde se afla un incalcit nod al intereselor de afaceri privind Romania, a privit cu rezerve si sage?i critice, atat campania electorala, cat si rezultatul alegerilor parlamentare. Inainte de esegeri, pe baza tendin?elor estimate ale inten?iilor de vot, „Wiener Zeitung" atragea aten?ia: „[...] Faptul ca postcomunistii sunt pe cale sa preia din nou putere... Citeste »
Vederi de perispa - Mos Craciun vine la ONU
Au incercat toti dar nu a reusit nimeni sa confere conflictului sirian un rezultat onorabil. ONU s-a transformat intr-un club de vorbitori si a pierdut caracterul unei organizatii de decizii, daca l-a avut vreodata. ONU a fost transformata cu stiinta sau fara, intr-o satra de nomazi unde fiecare are ceva de zis si nimeni nu-l asculta. Deasupra tuturor domina cele cinci mari puteri ce nu mai sunt in niciun fel ce-au fost odata. Rezolutiile ONU sunt un fel de role depuse la toaletele diplomatilor ... Citeste »
Basarabia – între lumina rasaritului si asfintitului. Existenta prin laboratoriul întunericului
Fragment din volumul, in curs de aparitie,“Basarabia – destin si provocare”,autor Galina MarteaOrice lumina isi are efectul sau. Orice lumina, cu diverse nuante, creeaza viata si produce vizibilitate in spectrul zilei si a noptii. Lumina, cu o complexitate de fenomene si radiatii electromagnetice, se disperseaza intr-o diversitate enorma de categorii si forme care o determina dupa efectele produse. Efectul produs depinde de capacitatea si continutul luminos care se reflecta in propria proprietat... Citeste »
Viceprim-ministrul Vasile Dâncu a primit premiul “Personalitatea anului” din partea Societatii Medicale Române din New York pentru contributia adusa la dezvoltarea comunitatii românesti
18 decembrie 2016     Ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, a participat, sambata, 17 decembrie a.c., la gala anuala organizata de Societatea Medicala Romana si Camera de Comert Romano-Americana din New York. In cadrul evenimentului, desfasurat la prestigiosul Harvard Club din New York, au fost premiate o serie de personalitati romanesti, romano-americane si americane care, de-a lungul timpului, si-au adus o contributie importanta la dezvoltarea comunitatii roma... Citeste »
Promovarea documentelor "Diaspora partener pentru dezvoltarea Romaniei" si "Ghidul de reintoarcere"
Stimati prieteni si colaboratori,Va aducem la cunostinta ca Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, a lansat recent, documentul strategic privind relatia dintre stat si diaspora, “Diaspora partener pentru dezvoltarea Romaniei”, care are la baza conceptul de parteneriat si enunta o serie de masuri de avut in vedere in elaborarea viitoarei strategii guvernamentale pentru romanii de peste hotare 2017-2020, si „Ghidul de reintoarcere” cu ... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1226)
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin TofflerDupa 240 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta, America s-a trezit din “corzi” si a demonstrat cu ocazia alegerilor ca nu este dispusa sa accepte sine-die un for legislativ, care s-a indepartat total de preceptele care au stat la baza constituirii acestei democratii, acestui fost concept filo... Citeste »
O victorie a « nationalilor »
Principalii contributori la succesul total al PSD in alegerile parlamentare din 11 noiembrie 2016 sunt, in ordine : Klaus Iohannis, Alina Gorghiu si Dacian Ciolos. Niste lideri de anvergura comunala sau cel mult judeteana pot produce o catastrofa daca sunt plasati artificial in arena nationala. Lucru care tocmai s-a intamplat. Cat priveste partidele zise ultranationaliste, ele nu au fost luate in serios de electorat pentru ca in afara de discursul bombastic nu mai propuneau nimic. Ce putea fi co... Citeste »
SCRISOARE PRIETENULUI MEU
Mihaita, iti inteleg bucuria ca fan al Stangii ! Ai o tara rosie, asa cum ti-ai dorit-o. Predictia seniorului Coposu s-a implinit. Dormi linistit, PSD vegheaza peste tara ! Cu exceptia celor doua tinuturi transilvanene. PNL si UDMR (Cand rosu, cand albastru, dupa context, coane Liviule !). Acum, PSD-ul nu prea are nevoie de el, dar e bine sa fie acolo la gramada. Asa ca va capata un os-doua ! Ca si alde manechinul cu cei 3 impuri ! Sange-mal, ca tot am revazut seria Harry Potter !In mesajul tau,... Citeste »
Postelectorale…
   Nu stiu de ce simt nevoia sa scriu acest text (poate fiindca s-au adunat in el problemele si sperantele multor romani), daca as putea, as fac aici o insertie de secvente selectate din memorie, din povestirile unor oameni, din cele auzite prin piete, prin mijloace de transport in comun  etc. etc. etc. Nu stiu daca pot face cea mai buna selectie. Dar simt nevoia sa scriu acest text.   “Cine a stabilit legea asta lectorala,  frate…ca daca nu ai voie sa iei un faras,... Citeste »
Romania 2017
Victoria in alegerile parlamentare a partidei ortodoxe moldo-valahe - PMR, PCR, FSN, FDSR, PDSR, PSD, USL - este expresia nemultumirii, revoltei dupa Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, care trebuia sa se intruneasca dupa un mileniu la Constantinopol, dar a avut loc fara patriarhii Rusiei, Georgiei, Bulgariei si Antiohiei in Creta. Cu toate ca patriarhul Moscovei si a intregii Rusii, Kiril s-a intalnit cu papa Francisc in Cuba, de depasirea Marii Schisme din 1054 nici nu poate fie ... Citeste »
Ce nu vor sa recunoasca istoricii unguri
 Actualii istorici unguri nu sunt prea incantati de inaintasii lor, mai ales de cei care au lasat posteritatii documente scrise si necenzurate despre venirea ungurilor „in patrie”, despre traseul urmat si despre cei pe care i-au intalnit in cale. De aceea ei il contesta pe Annonymus, cronicarul regelui Bela al III-lea, care, in Gesta Hungarorum (Faptele ungurilor) vorbeste de existenta, la venire, in 896, a celor trei voievodate romanesti conduse de Menumorut, Gelu si Glad, care au opus, du... Citeste »
România infirma 27
Ion Maldarescu Inainte de decembrie '89 unul dintre cei vanati astazi de legea-fara-de-lege 217/2015 spunea: „Cand voi muri eu, dupa mine ramane un singur mare nationalist in care sa credeti: Ceausescu. Nu stiu eu cat de comunist e el, dar tine cu natia asta, sa stiti de la mine. asta e roman adevarat. tine cu noi!". (Petre tutea). La Malta, doi papusari planetari contemporani ajutati de criminalii-conserve din interiorul tarii au decis ca Nicolae Ceausescu sa moara inaintea lui tutea, in ziua d... Citeste »
Despre necesitatea nationala a renasterii nationale prin factorul intern
General Br. (r) Aurel I. Rogojan   Draft pentru Raportul de stare a natiuniiCand institutiile statului si clasa politica deraiaza de pe linia apararii intereselor nationale, factorul intern, ca structura informala a constiintelor patriotice , care vegheaza ca securitatea existentiala a natiunii sa nu fie periclitata, intra in alerta. Suma motivelor de alerta a atins pragul critic:1. Nu suntem un popor liber si nu ne manifestam, prin institutiile reprezentative, ca natiune suverana.Poli... Citeste »
Tradare pe toata linia
Silvia Jinga, S.U.A.Media americana si occidentala traieste un moment cat se poate de penibil, mai ales dupa sfasierea valului minciunii din campania electorala din S.U.A. Niciodata pronosticurile n-au fost mai masluite, mai departe de realitate, mai falsificate. New York Times, Washington Post, New York Post, C.N.N., C.B.S. News, A.B.C. etc. s-au unit intr-o falanga de coribanti stipendiati din fondurile generoase ale familiei Clinton si ale altor factori de putere, interesati sa mentina status... Citeste »
Ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu congresmenul republican Pete Sessions, presedintele Comitetului pentru Reglementare din cadrul Camerei Reprezentantilor
Pete Sessions: Voi transmite mesaje viitoarei Administratii Trump despre rolul Romaniei in NATO si cooperarea de securitate transatlantica8 decembrie 2016Ambasadorul George Cristian Maior a avut o intrevedere cu congresmenul republican Pete Sessions, presedintele Comitetului pentru Reglementare din cadrul Camerei Reprezentan?ilor. Pete Sessions: Voi transmite mesaje viitoarei Administratii Trump despre rolul Romaniei in NATO si cooperarea de securitate transatlanticaLa 8 decembrie 2016, ambasado... Citeste »
Jurnalismul promovat de UZPR
Galina MarteaDe cand e lumea orice actiune nobila realizata de om este mentionata/consemnata ca valoare in limitele celor mai onorabile continuturi. In asa mod, apare efectul pozitiv al motivatiei care stimuleaza omul pentru a crea in continuare noi si noi actiuni demne de apreciere. Sunt firesti aceste lucruri, deoarece fiinta umana are nevoie mereu de impulsuri pozitive care sa o predispuna de a realiza acele creatii care, in rezultat, sa dezvolte si sa faca existenta omului cat mai interesant... Citeste »
CÂND EUROPA HIBERNEAZA...
Gabriela CALUTIU SONNENBERGCand Europa se pune pe iernat, locuitorii ei isi amintesc de nevoile lor primare si se reped, harnici ca toate vietuitoarele naturii, sa-si pregateasca barlogul si cuibul. Cu exceptia celor care, din lipsa de obligatii familiale sau banesti, nu sunt fixati pe un loc anume, permitandu-si sa migreze dupa temperaturi, majoritatea europenilor ramane la vatra, bucurandu-se de constanta traiului caldut, chiar daca protesteaza impotriva dusmanului comun – frigul – numai bun p... Citeste »
DONALD TRUMP - MAREATA DIN NOU (GREAT AGAIN)
Corneliu FLOREA                                      Familia mea, la fel ca milioane de familii romanesti, s-a sacrificat si suferit in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, dar a fost cumplit si inuman dupa ce am fost eliberati de Armata Rosie, dupa ce comunismul Moscovei ne-a incarcerat, terorizat, maltratat... Citeste »
Replica civilizata la marlaniile diplomatilor maghiari
Stimati Inalti Demnitari ai Statului Roman,Fac apel la Domniile Voastre sa probati ca existati functional, dand in termen util o replica civilizata atacurilor diplomatice inacceptabile din partea Ungariei (Tara infratita cu Romania de cca o mie de ani), bazat pe realitatile Europene de azi, unde teritoriul de activitate si de viata al fiecarui Maghiar si Roman se intinde pe un intreg continent, de la Marea Neagra la Oceanul Atlantic.          &nb... Citeste »
Robert Ficheux „Motul francez”
 Redactia ART-EMIS    In anul 2016 s-au implinit 118 ani de la nastere si 11 ani de la moartea, lui Robert Ficheux, unul dintre cei mai mari geografi francezi, un mare prieten al Romaniei si un foarte bun vorbitor de limba romana. A fost, alaturi de celebrul lingvist suedez Alf Lombard, unul dintre cei mai mari iubitori ai tarii noastre.Robert Ficheux (n. 12 august 1898 - d. 1 august 2005) Repere din biografice- Membru corespondent strain (1 iunie 1948) si membru de onoare di... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1225)
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin TofflerDaniel Webster, om politic American aflat la Chicago in 1847 la o conferinta cu oamenii legii, a toastat: ”Pentru Lege; ea ne onoreaza, hai s-o onoram si noi!” Incerc, ca intotdeauna fara rezultat, parafrazand nume celebre din istoria fostelor State Unite ale Americii, sa reamintesc maselor de retardati,... Citeste »
Rezolutia de la Alba Iulia si pretentii fara suport logic si juridic
IOAN CISMASIn ultima perioada, si ca o justificare a intensificarii actiunilor antiromanesti desfasurate pe toate planurile, corifeii UDMR si ai celorlalte formatiuni politice de sorginte maghiara bat multa moneda pe neindeplinirea de catre statul roman a subpunctului nr.1 din punctul III al Rezolutiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, si care suna astfel: „Deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra si judeca in limba proprie, p... Citeste »
Ungurii, ca cetateni noi ai Europei
 Veniti din centrul Asiei pe versantii Muntilor Urali, manati de catre altii, ungurii ar fi dorit, banuim, sa-si intemeieze” patria” cat mai aproape de locul de bastina, dar de fiecare data au fost obligati sa plece. Istoricii maghiari vorbesc, printre altele, de o sedere de peste o jumatate de secol in Lebedia (intre Don si Nipru), dar sub presiunea pecenegilor, alt trib turanic, au trebuit sa plece. N-au avut parte de o sedere linistita nici in Campia Atelcuz (zona de sud a Basarabiei), p... Citeste »
Revolutia conservatoare în curs
Revolutia de dreapta (un paradox aparent acceptat !) isi continua drumul spectaculos. Brexit, campania electorala si alegerea neasteptata a lui Donald Trump in SUA, alegerea conservatorului liberal François Fillon candidat al dreptei pentru alegerile prezidentiale din mai 2017 in Franta, plus eliminarea probabil definitiva din viata politica la varf a lui Nicolas Sarkozy, Alain Juppé, fost presedinte si, respectiv, fost prim-ministru, si, dupa cateva zile doar, a lui François Hollande, presedint... Citeste »
Materiale informative privind alegerile parlamentare
Stimati prieteni si colaboratori,In continuarea comunicarilor Ambasadei Romaniei la Washington cu privire la campania de informare referitoare la conditiile desfasurarii in strainatate a procesului de votare la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei din data de 11 decembrie 2016, va transmitem o serie de materiale informative, elaborate in scopul clarificarii aspectelor procedurale specifice, dupa cum urmeaza:1.       Ghidul alegatorului roman in st... Citeste »
Vederi de pe prispa - CELE DOUA TAISURI ALE LUMII DIGITALE
Citesc presa zilei si imi atrage atentia tema de baza dupa care 27 de intelectuali, preponderent de origine germana, de la politicieni, la scriitori pana la filozofi, se straduiesc in prezent sa elaboreze “poruncile “ lumii virtuale. Nu pe muntele Sinai, dar pe langa parlamentul si organizatiile Uniunii Europene. Rezultatele activitatii lor vor converga, intr-o asa numita “Charta digitala” (www.digitalcharta.eu) ghidul (neoficial) de comportament si etica ce ne invata cum sa percepem, folosim si... Citeste »
Formula existentei umane între materialism si spiritualitate
Galina MarteaFundamentata pe procese vitale destul de complexe, existenta umana este un sistem construit si   dirijat de impulsuri ale unversului ce sunt nemarginite in timp si in spatiu si care, totodata, sunt la nesfarsit de variate in formele stapanite de materie in procesul dezvoltarii. Acestea, la randul lor, sunt fenomene prin care se manifesta esenta lucrurilor si a proceselor umane corelate cu conceptul materiei/materialismului si al spiritualitatii. Materia, fiind substanta co... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (1224)
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The governments of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin TofflerInca din 1688, filosoful John Locke, in capodopera “Tratatul de Guvernare”, ne-a familiarizat cu faptul ca ” intre guvernanti si guvernati exista un Pact Social; in momentul in care acest Pact Social se rupe, cineva trebuie sa plece”. Se pare ca Pactul Social intre guvernanti-guvernul American si guverna... Citeste »
1 December, Anno Domini 2016 - Vivat, crescat, floreat Romania Magna!
Redactia ART-EMIS   Romani, „De la Nistru pan-la Tisa!"Cetateni ai Romaniei de pe ambele maluri ale Prutului, din Basarabia si Bucovina rupta in doua, din tinutul Herta, de dincolo de Tisa si de Dunare, din toate pamanturile furate ale tarii. Din S.U.A., Canada sau Australia, Germania, Marea Britanie, Franta si din celelalte tari ale Europei, din Rusia, China, Japonia, India, Vietnam, Indonezia... sau traitori pe teritoriile altor natii care v-au adoptat.Macar pentru o zi, aceasta Zi S... Citeste »
Mesajul Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii cu ocazia Zilei Nationale
Washington, 01 decembrie 2016Dragi romani,Marea Unire de la 1 decembrie 1918 reprezinta evenimentul principal al istoriei Romaniei, un moment unic, marcat de recunostinta, solidaritate si speranta. Este ziua in care rememoram si cinstim jertfa stramosilor nostri, o zi cu semnificatii majore pentru istoria si identitatea noastra nationala, care ne aminteste ca forta poporului nostru sta in solidaritatea si in hotararea sa.Cum spunea istoricul Florin Constantiniu, “o necesitate istorica - nat... Citeste »
Celebrarea Zilei Nationale a României la Washington DC de catre membri marcanti ai Congresului si Administratiei SUA, reprezentanti ai mediilor academic si de afaceri, diplomati si lideri ai comunitatii românesti
2 decembrie 2016Ziua Nationala a Romaniei a fost celebrata, la Washington, la 1 si 2 decembrie a.c., printr-o serie de evenimente organizate de Ambasada Romaniei in SUA intr-una dintre cele mai prestigioase locatii din capitala americana, University Club, precum si la sediul misiunii Romaniei din Washington D.C.Cu ocazia receptiilor organizate de Ambasada Romaniei la Washington, Romania a fost onorata prin participari numeroase de nivel inalt, incluzand membri ai Congresului SUA, reprezentanti a... Citeste »
IMNUL TINERILOR CARE S-AU JERTFIT PENTRU TARA !
Poemul acesta este dedicat tuturor celor care s-au jertfit pentru realizarea Marii Uniri, pentru glia strabuna, pentru vesnicia neamului daco-roman. Fie ca Domnul sa va tina  la inima Lui  pe toti cei care v-ati dat viata pentru ca neamul acesta sa dainuiasca sub soare !   Binecuvantata si slavita sa fie  aceasta Zi  mareata a Unirii Romanilor ! Doamne, daruieste-ne Unirea cat mai curand ! Fierbinte Te imploram !IMNUL  TINERILOR CARE S-AU JERTFIT  PENTRU&n... Citeste »
Au fost si mai exista români în Balcani
 Desi au fost si mai exista, in stilul nostru caracteristic de „Lasa-ma sa te las” vorbim prea putin de fratii nostri ramasi dincolo de granita si, in speta, de cei din Peninsula Balcanica. Tocmai acolo unde straturile adanci ale pamantului mustesc de atata romanitate. Sunt semne si marturii multe pentru ca fenomenul etnogenezei care a avut loc in timpul Imperiului Roman s-a petrecut dupa acelasi tipic pe intregul areal al stramosilor nostri. Peste neamul nostru daco-trac, situat atat la no... Citeste »
Va fi Donald Trump un Mihail Gorbaciov pentru SUA ?
Toata planeta e la curent : Mihail Gorbaciov a fost un conducator tragicomic pentru popoarele Uniunii Sovietice si adevaratul gropar al comunismului. Involuntar, bineinteles. El a vrut sa reformeze un sistem muribund si nu a facut decat sa-i grabeasca decesul. Desi a fost suspectat ca a tradat Uniunea Sovietica in favoarea britanicilor si a americanilor, nimeni nu a adus probe in acest sens. Azi se vede destul de clar ca ultimul lider sovietic a fost de buna credinta, el chiar a incercat sa repa... Citeste »
Razboi de secesiune între „N.W.O. Grup” si U.S. Trump Confederation?
Ion Maldarescu Desi avea pana si partidul impotriva lui, Donald Trump a lovit puternic sistemul „politically correct", varat cu forta pe gatul americanilor in mandatele ultimilor presedinti. Black Papagalicus de la „White House" isi face fisa de lichidare in vederea parasirii „locului de munca", pe care l-a ocupat cu competente si abilitati insignifiante. Nici macar legalitate..., pana astazi necunoscandu-se exact adevaratul loc sau baracka unde a deschis ochii Husseinul familiei Obama. Timp de ... Citeste »
Brexit si Trump deschid cale regala armatei germane
Corneliu Vlad   Inca inainte de a fi ales presedinte, Donald Trump a facut cunoscut ca infatisarea geopolitica a Europei (dar si a lumii) se va schimba decisiv, iar pentru unii si dramatic. Dar trebuie adaugat imediat si un alt fapt, nu mai putin preocupant: noul presedinte american nu este singular in opiniile sale despre gradul si modalitatile de angajare ale hiperputerii mondiale in mentinerea pacii si securitatii internationale, salvgardarea democratiei in lume, apararea lumii libe... Citeste »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page