Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Clipa.com » Flux de stiri
In aceasta sectiune veti gasi doar unele dintre ultimele stiri.
Pentru un viitor verde!
Promovarea drumetiei montane, ca mod de petrecere a timpului liber si chiar mai mult decat atat, ca mod de cunoastere a mediului si de invatare despre cum sa ne ducem traiul intr-un mod sanatos, cat si realizarea de proiecte diverse pe diverse teme unde tinerii invata despre ecologie, marketing, software si web development, reprezinta preocupari ale membrilor si voluntarilor Asociatiei Drumetii Montane, ce a fost infiintata in anul 2010.Pentru cei pasionati de turism si sport avem o veste buna: ... Citeste »
Fabuloasa seara româneasca: Gala folk “OM BUN” 2016, Sala Palatului
    Prima referire la Gala folk “OM BUN” 2016 auzita de noi a fost la emisiunea de la Radio Bucuresti a lui Andrei Partos (prezent si el la evenimentul de la Sala Palatului), unde actorul Flaviu Crisan dezvaluise ceea ce putea dezvalui in avanpremiera despre.                           Asteptam aceasta gala cu mult interes, cu atat mai mult cu cat pe unii din... Citeste »
Cerere decalare alegeri parlamentare
Stimati Inalti Demnitari din Biroul Electoral Central, (transmis azi ora 14)             Prin prezenta supun judecatii Domniilor Voastre cererea de suspendare (decalare) a zilei votului planificata pentru 11 decembrie, la o data ulterioara ce se poate incadra intr-un interval de maximum 3 luni, in conformitate cu dispozitiile Art.63(2) din Constitutie,  dupa solutionarea de catre Tribunalul Bucuresti a exceptiei de neconstitutional... Citeste »
Petitie pentru Retragerea ordinului STEAUA ROMANIEI de la Presedintele RM Nicolae Timofti
voice_of_moldova@yahoo.comBuna ziua.In data de 1 decembrie, presedintele Klaus Iohannis a decis sa decoreze presedintele Republicii Moldova cu ordinul Steaua Romaniei in grad de Colan.Acest lucru a nemultumit cetatenii, pe motiv ca Nicolae Timofti a avut activitatea controversata in functia sa de presedinte. Din aceasta cauza impreuna cu mai multi activisti Civici am hotarat sa initiem o petitie online, pentru a cere retragerea ordinului Steaua Romaniei de la Nicolae Timofti.Va rugam sa ne ajuta... Citeste »
Ioan Nemtoi si Mihai Topescu reprezinta România la Bienala internationala de arta pe sticla de la Haacht
Madalina Corina DiaconuSpre difuzare imediata    Bruxelles,  1 decembrie 2016Artistii romani Ioan Nemtoi si Mihai Topescu sunt invitati la Bienala internationala de arta pe sticla in perioada 3 – 11 decembrie 2016, la centrul cultural comunitar Den Breughel din Haacht (Belgia). Inaugurarea bienalei are loc vineri, 2 decembrie, ora 20:00, in prezenta artistilor. Institutul Cultural Roman Bruxelles este partener al evenimentului si sustine prezenta artistilor romani la aceasta ... Citeste »
[Invitatie] Cea de-a VIII-a editie a Galei Studentilor Români din Strainatate
Buna ziua, Numele meu Roxana Alina Bota si va contactez din partea Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS).  LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta, care incurajeaza educatia de calitate si promoveaza implicarea studentilor si absolventilor romani cu studii peste hotare in demersuri de dezvoltare a Romaniei pe plan economic si social.Gala LSRS este unul dintre cele mai prestigioase proiecte neguvernamentale din Romania. Aflata la cea de-a opta editie, Ga... Citeste »
Biblioteca Academiei Romane - expo sculptura 05 decembrie
Buna ziua, Avem deosebita placere sa va invitam la deschiderea expozitiei “Sculpturi din Ateliere Deschise” ce va avea loc, luni, 5 decembrie 2016, orele 19:00, in spatiul expozitional al Bibliotecii Academiei Romane, Calea Victoriei nr. 125.  Expozitia, organizata in cadrul Proiectului Contemporanii in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici – Filiala de Sculptura si gazduita de Biblioteca Academiei Romane, reuneste lucrari semnate de 16 sculptori care si-au deschis recent ateliere... Citeste »
Aglomeratie de manifestari interesante la ROMEXPO: INDAGRA , Târgul de Turism al României , Târgul International GAUDEAMUS - Carte de învatatura
   Exista perioade la ROMEXPO  cand, la scurt timp (sau in acelasi timp), se organizeaza manifestari extrem de importante si interesante incat cu greu ar putea cineva sa participe la toate evenimentele ce ar merita mediatizate.    Imi amintesc, dintr-un documentar BBC, urmatoarea secventa, inregistrata in interiorul unei biblioteci celebre (The British Library, cea mai mare biblioteca din lume): “Un om poate citi in timpul vietii sale cam atat   (si modera... Citeste »
Cosmin Marinof, Director de vânzari TUI Travel Center: “Trimitem românii în orice destinatie din lume la aceleasi standarde precum ar cumpara din Germania”
   Aglomerare de manifestari la ROMEXPO, se suprapun (la ora cand inregistrez pe reportofon acest interviu) manifestari care promoveaza TURISMUL si manifestari care promoveaza CARTEA, greu de operat selectii daca nu sosesti de acasa cu o documentare bine facuta  asupra orelor, manifestarilor, invitatilor etc. etc.etc.     Am incercat sa-l  “desprindem” pe domnul Director Cosmin Marinof din fluxul sau de activitati si intrevederi, ne-a “suportat” cu amabilitate,... Citeste »
OMAGIU MIRCEA-PETRE STANCULESCU
Seniorul Mircea-Petre Stanculescu (18 iulie 1934-19.11.2016), eminent avocat Mircea-Petre Stanculescu, fost Vicepresedinte al UNBR, fost membru al Consiliului INPPA si fost Prodecan al Baroului Bucuresti, ramane in filatelia romaneasca ca unul dintre detinatorii unei valoroase colectii de marci clasice CAP de BOUR si post-clasice PRINCIPATELE UNITE. Convins ca filatelia face parte din cultura nationala, cu exponatul ROMANIA - STUDY OF CLASSICAL ISSUES, 1858-1872  a cucerit cele mai inalte d... Citeste »
Regizorul Andrei Dascalescu se întoarce la IDFA!
Spre difuzare imediata    Bruxelles, 16 noiembrie 2016 Planeta Petrila in competitia celui mai mare festival international de film documentar din lume  ICR Bruxelles sprijina participarea romaneasca la Festivalul international al filmului documentar de la Amsterdam IDFA (16-27 noiembrie), cel mai mare festival de film documentar din lume. Cel mai nou documentar semnat de regizorul Andrei Dascalescu, Planeta Petrila se afla in „Competitia oficiala pentru prima aparitie“ a... Citeste »
Comunicat de presa
Noi, Federatia Societatea Civila Romaneasca, constituita din 12 entitati juridice reprezentative la nivel national care au incheiat mai multe parteneriate si protocoale de colaborare cu ONG-uri din educatie, sanatate, cultura, energie, diplomatie si din mediul de afaceri, reprezentand interesele a peste 3 milioane de cetateni profund nemultumiti de felul in care arata astazi tara, facem apel catre clasa politica sa ia in considerare propunerea societatii civile pentru functia de Prim-ministru al... Citeste »
Marirea pensiilor in context electoral
(schita din troleibuzul 85 )AvertismentNu am dorit sa scriu aceasta schita pentru a-l concura pe genialul Caragiale, mai degraba as spune ca schita s-a dorit scrisa prin intermediul meu pentru ca mai multi cititori sa ia cunostinta de faptul ca, in context electoral, marirea pensiilor devine... etc. etc. etc. Iar viitorul parlament va...       Este zi de duminica electorala pentru prezidentialele de la Chisinau si de la Sofia. La noi este zi de campanie electorala i... Citeste »
Cercetatorul etnolog Rusalin Isfanoni, Consilier si Secretar general al Fundatiei culturale HESPERUS: „Galatiul a devenit un centru cultural important în România”
   Recent l-am intalnit - la Targul  INDAGRA de la ROMEXPO - pe cercetatorul etnolog Rusalin Isfanoni, Consilier si Secretar general al Fundatiei culturale HESPERUS, care tocmai se intorsese de la o manifestare cu un specific aparte organizata la Galati. Era sfarsit de saptamana, stateam in incinta Pavilionului Central de la ROMEXPO, la o cafea, era un sfarsit de toamna cu soare afara, dar noi ne refugiasem in interior pentru a putea sa inregistram pe reportofon o convorbire despr... Citeste »
INDAGRA - CEL MAI MARE TARG DE PRODUSE SI ECHIPAMENTE DIN DOMENIUL AGRICULTURII, HORTICULTURII, VITICULTURII SI ZOOTEHNIEI DIN SUD-ESTUL EUROPEI
 Miercuri, 2 noiembrie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a sustinut la Romexpo, o alocutiune in cadrul deschiderii oficiale a Targului International INDAGRA 2016. Presedintele Romaniei a declarat, intre altele:“La INDAGRA participa an de an companii importante, din tara si din strainatate, ceea ce este un indiciu pentru potentialul imens pe care agricultura romaneasca il are. Este foarte important sa stim sa promovam in mod inteligent atuurile noastre, fie ca ne refer... Citeste »
„PRESEDINTELE ROMÂNIEI ÎN DIALOG CU AGRICULTORII”
Tot miercuri, 2 noiembrie a.c., in cadrul vizitei la Targul International INDAGRA, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a avut la Romexpo un dialog cu agricultorii. Presedintele Romaniei a declarat intre altele:„Am dorit, asa cum s-a spus deja in deschidere, in mod special, sa va intalnesc. (…) Ar trebui sa fim cu totii interesati de soarta agriculturii si de perspectivele de dezvoltare ale acesteia. Vreau sa aflu de la dumneavoastra, de la oamenii a caror viata este direct legata ... Citeste »
DEZVOLTAREA CLASEI DE MIJLOC LA SATE
 La inceputul acestui an, Guvernul a lansat viziunea pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Astfel, Pachetul de masuri pentru Consolidarea Clasei de Mijloc la Sat are doua obiective:-          cresterea fermelor mici si foarte mici;-          consolidarea fermelor care au intrat in categoria clasei de mijloc (v mai jos). Clasa de mijloc la sat inseamna:-     &nb... Citeste »
CENTRU INTERNATIONAL „LA STRADA” ÎSI MARESTE ECHIPA DE VOLUNTARI
Anastasia CUCURUZCentru International „La Strada” lanseaza campania de recrutare a voluntarilor. Largirea echipei de voluntari are loc in baza unui concurs desfasurat in doua etape. Prima etapa rezida in completarea si expedierea unui Formular de participare si a unui CV in adresa “La Strada”, persoanele selectate fiind invitate ulterior si pentru un interviu.Formularul de aplicare poate fi accesat AICI: http://voluntari.lastrada.md/fii-voluntar-la-strada si urmeaza a fi... Citeste »
Decebal si Traian sau Cerbal si Taurian?
Vino sambata 5 noiembrie 2016, ora 11:00 a.m. la Libraria Eminescu din Bucuresti (Piata Universitatii) pentru a dezlega enigma!Cum putem povesti pe intelesul copiilor, marile razboaie intre Dacia si Imperiul Roman din timpul regelui Decebal si al imparatului Traian? Cum putem sa le starnim curiozitatea celor mici fata de acele timpuri atat de indepartate?Albumul de banda desenata PASUNILE DE AUR propune o abordare venita din lumea fantasticului, acolo unde copiii se regasesc si se pierd cu bucur... Citeste »
Stire post-Brexit: engleza nu va mai fi limba oficiala a Uniunii Europene
       Parca as fi tentat sa scriu un text SF, in care Danuta Hubner, sefa Comitetului pentru Afaceri Constitutionale al Uniunii Europene (AFCO) a avertizat ca engleza nu va mai fi limba oficiala a UE dupa iesirea Marii Britanii.     In acest context, parca imi vine a spune ca si Campionatul de tenis de la Wimbledon va trebui modificat, in sensul ca nu se va juca utilizand materiale de provenien?a europeana (si nici jucatori din Europa), ci va de... Citeste »
Premiul Nobel si declaratia lui Bob Dylan
   O oarecare agitatie mediatica a produs faptul ca Bob Dylan nu a raspuns in nici un fel acordarii Premiului Nobel pentru "crearea unor noi expresii poetice in marea traditie a cantecului american". Acum , in sfarsit, lumina: Dylan a declarat ca accepta  premiul, iar intr-un interviu pentru cotidianul britanic The Telegraph afirma ca va participa la ceremonia de inmanare a premiilor Nobel din decembrie daca va putea.   Imi place sa cred ca Dylan va putea participa la ce... Citeste »
ECOWEEK Bucuresti 2016
ECOWEEK este un eveniment international initiat in 2005 in Grecia [http://ecoweek.org/] si cuprinde conferinte si workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilitatii si proiectarii durabile. ECOWEEK este dedicat studentilor si tinerilor profesionisti din domeniul arhitecturii, peisagisticii, urbanismului, design-ului si domeniilor conexe - sociologie, psihologie, comunicare si media, precum si tuturor celor care doresc sa se implice activ in elaborarea de proiecte sustenabile si modele urbane ecolo... Citeste »
SCOALA DIN FÂSTÂCI, DUPA 10 ANI...
        Urmaresc o stire la televizor, despre o scoala din judetul Vaslui, care dupa 10 ani inca nu este terminata de reparat. Ma gandesc ca in 10 ani multti elevi au terminat cursurile (cum au putut), s-au facut oameni mari, au poate acum joburile lor (din care, evident, nu vor putea contribui la repararea scolii). Dar am retinut exclamarea unui om intrebat de reporterul TV despre situatia scolii...Cu naduf acesta spunea: „ Chiar sa nu fie in tara asta doua mi... Citeste »
Este duminica: „Siera Nevada”: doua premii la Festivalul de Film de la Chicago
Este duminica, aflu de la Radio Romania ca „Siera Nevada”, filmul regizat de Cristi Puiu, a castigat doua premii la Festivalul de Film de la Chicago (distinctia pentru cel mai bun film si premiul pentru cel mai bun regizor).         Este duminica, sunt racit si voi merge sa mananc o supa calda, privesc la televizor numeroase stiri, una este despre o romanca ce a fost vanduta de tatal ei, pe cand avea doi ani, unor straini pentru un casetofon. Daniela a cre... Citeste »
Struguri inainte de zapada...
   Am descoperit relativ recent pe cineva care a lucrat la Informatia Bucurestiului si acum vinde legume si fructe in Piata Gemeni. Cred ca voi  reveni candva, sa aflu mai multe despre atmosfera de dinainte de 1989 de la Informatia Bucurestiului, deocamdata i-am adresat domnului FLORIN  cateva intrebari legate de activitatea sa din prezent.       -  Care din produsele dumneavoastra le-ati recomanda celor ce citesc acest interviu?  ... Citeste »
Mici extraordinari în Piata Gemenii…
  Domnul Florin si doamna Nicoleta pot fi considerati doi „Zei ai abundentei ” din Piata Gemenii; intotdeauna vei gasi la ei produse proaspete , la preturi imbatabile si intotdeauna deservirea este ireprosabila. A fost o perioada cand, pana sa realizez acest interviu, le tot spuneam ca despre micii lor am aflat de la B.B.C. , de la CNN sau de la Euronews. Sunt convins ca daca redactorii de la CNN – de exemplu - ar afla despre micii din Piata Gemenii, ar realiza cu siguranta o transmisiune L... Citeste »
Atelierul de Scriere Creativa în SF & Fantasy
Incep inscrierile pentru editia nr. 4!Bookblog.ro si Club Revdepov va invita la editia nr. 4 a Atelierului de Scriere Creativa in SF & Fantasy. Daca iti place sa scrii, esti indragostit de SF & F si visezi ca numele tau sa apara in revistele din Romania, sa cunosti scriitorii ale caror carti le citesti si chiar sa ajungi ca ei intr-o buna zi, rezerva un loc la atelier. Dupa ce antologia cuprinzant textele absolvetilor primei editii a atelierului a fost lansata anul trecut la Editura Mill... Citeste »
PRIMA ZI DE SCOALA
Adda NEAGDupa cum toti stim, cea mai importanta zi pentru elevii de pretutindeni a sosit. Inceperea anului scolar a adus noi elevi pe bancile scolii, noi sperante dar si multe zambete pe fata acestora. Expresiile inocente ale copiilor mai mici se zaresc la tot pasul... si astfel noi venitii sunt primiti cu caldura sufleteasca. Totul devine un ansamblu de culori vii, de la cerul care imparte lumea in mii de bucati discrepante si pana la uniforma ce ne uneste prin spiritul scolii. Prin bancile aba... Citeste »
Premiera româneasca si europeana – consultari cetatenesti ASSET privind pregatirea în caz de epidemie sau pandemie (primele rezultate)
Sambata, 24 septembrie 2016, la Facultatea de Medicina a UMF „Carol Davila” Bucuresti, a avut loc un eveniment, in premiera, atat la nivel national, cat si european – Consultari cetatenesti privind pregatirea in caz de epidemie sau pandemie. Vom prezenta primele rezultate.Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului ASSET (Action plan on Science in Society related issues in Epidemics and Total Pandemics), partenerul roman fiind Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, reprezenta... Citeste »
Demnitar al statului român face propaganda extremista maghiara! Presedintele CNCD: Hai tinutul secuiesc! De ce nu este demis?
Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) face propaganda in favoarea separatismului pe criterii etnice a asa-zisului tinut secuiesc, scrie Dan Tanasa pe www.dantanasa.ro, preluat de Romanian Global News.Presedintele CNCD, UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, nu este nici pe departe, asa cum ne-am astepta, inaltul demnitar al statului echilibrat si echidistant, ci un alt pion al propagandei separatiste maghiare in favoarea autonomiei pe criterii etnice a asa-zisului t... Citeste »
Editia a XVI-a a Târgului de Pâine, 2016
Rada Ilie, muzeograf  etnograf, jud. Olt: “As dori sa transmit cititorilor ca obiceiurile se pastreaza, au fost transmise din generatie in generatie si noi avem datoria sa le transmitem mai departe asa cum le-am mostenit.”   Miron Muntean, tinutul Padurenilor, jud. Hunedoara:  „Suntem prezentí aici cu o formatie de clacasi din zona Padurenilor (barbati, tineri, femei tinere si fete), care participa la o claca la imblatitul graului.”       &n... Citeste »
In memoriam IOAN GYURI PASCU…
      Daca as spune ca a fost inegalabil in Grupul DIVERTIS…      Daca as spune ca avea UN UMOR NEBUN…      Daca as spune ca a fost UN OM GENEROS si IDEALIST…         Daca as spune toate acestea, tot nu as reusi sa sintetizez ceea ce a fost cu adevarat omul si artistul Ioan Gyuri Pascu.         Cred ca el s-a risipit cu daruire si generozitate pe m... Citeste »
Eugen Tomac: Recomand românilor din strainatate sa nu participe la mascarada numita Congresul Românilor de Pretutindeni
Parlamentul Romaniei, Camera DeputatilorDeputat Eugen TomacComunicat de presaEugen Tomac: Recomand romanilor din strainatate sa nu participe la mascarada numita Congresul Romanilor de Pretutindeni  Deputatul Eugen Tomac, presedinte executiv al Partidului Miscarea Populara, critica dur decizia Parlamentului de a organiza, pe ultima suta de metri, Congresul Romanilor de Pretutindeni. Evenimentul urmeaza sa se defasoare in perioada 24-25 iunie la Bucuresti, pentru desfasurarea acestuia fiind a... Citeste »
Românii din strainatate pot sa-si achite retroactiv contributiile sociale, ca sa aiba drept la pensie în România
Roma, 16 iunie 2016 - In numele Asociatiei Romanilor din Italia (ARI), felicit deputatul Kerekes Károly si Comisia pentru Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor pentru adoptarea (cu vot in unanimitate din 14 iunie a.c.) proiectului de lege care reglementeaza contributia de asigurari sociale pentru o perioada de 5 ani pentru cei care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii. Asociatia Romanilor din Italia a cerut Guvernului Romaniei inca din 2009 gasirea unor solut... Citeste »
REPORTAJ: Deportarile în Gulagul sovietic, rani înca sângerânde pe trupul comunitatii românesti din regiunea Cernauti
Trimisul special AGERPRES, Gina Stefan, transmite: Drama deportarii, stramutarii si arestarii romanilor din Bucovina de Nord,Tinutul Hertei si Basarabia, constituie, si dupa 75 ani, o rana sangeranda pe trupul acestei comunitati, greu incercate de-a lungul istoriei.In satele romanesti din regiunea Cernauti s-a plans si se plange mult. Sunt putine familii care sa nu fi pierdut pe cineva drag in Gulagul sovietic sau care sa nu aiba apropiati care au trait ororile acelor vremuri. Aproape in fiecare... Citeste »
Comemorarea poetului Mihai Eminescu, la Apateu
Marti, 14 iunie, la Apateu, va avea loc un eveniment cultural cu ocazia comemorarii poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889), al carui bust se afla in curtea bisericii. Deschiderea manifestarilor se face la ora 11.00, cu o slujba de pomenire a poetului Mihai Eminsecu scrie Foaia Romaneasca preluata de Romanian Global News.Dupa acest moment solemn va urma un scurt program cultural sustinut de corul „Dal Segno" al Facultatii de Muzica din Oradea si al solistilor Florina si Florin... Citeste »
Concert simfonic pentru comemorarea celor 127 de ani de la moartea poetului national Mihai Eminescu
ICR Chisinau, in colaborare cu Ambasada Romaniei in Republica Moldova, organizeaza, un concert simfonic pentru a comemora cei 127 ani de la moartea poetului national Mihai Eminescu pe 15 iunie de la ora 17:00. Concertul va fi sustinut de violonistul Ilian Garnet, violoncelistul si dirijorul Cristian Florea si Orchestra Nationala de Camera a Salii cu Orga.Evenimentul va avea loc la Sala cu Orga din Chisinau iar intrarea se face numai pe baza de invita?ie.In program:Constantin Silvestri - Trei pie... Citeste »
Eveniment în Sudul Basarabiei: Festivalul romanilor din Ucraina, la Ismail
Pe 19 si 20 iunie 2016 va avea loc prima editie a „Festivalului folcloric al romanilor din Ucraina". In program vor evolua ansambluri folclorice romanesti reprezentative din toate cele trei regiuni din Ucraina in locuite de romani si interpreti de muzica populara romaneasca din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romanilor din Afara Tarii, in parteneriat cu Asociatia National-Culturala a Romanilor din Regiunea Odesa "Basarabia", transmite cor... Citeste »
“Inspirados por Portugal” - Expozitie Contemporanii la Ambasada Portugaliei din România
In data 10 mai, in cadrul intalnirii comunitatii portugheze din Romania, prilejuita de Ziua Nationala a Portugaliei, Ambasada Portugaliei din Bucuresti a fost gazda unei expozitii de pictura si sculptura romaneasca.Expozitia “Inspirados por Portugal” a reunit lucrari de pictura si sculptura realizate pe parcursul celor trei rezidente artistice organizate in cadrul Proiectului Contemporanii in Portugalia: “Madeira. Insula Eternei primaveri”, Arhipelagul Madeira, 2014; “Sapte Zile la Redondo”, Red... Citeste »
Ziua Internationala a Copilului la Palatul Cotroceni
Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, Presedintele Romaniei a invitat la Palatul Cotroceni peste 200 de copii, majoritatea provenind din centre de plasament, comunitati si familii marginalizate sau avand cerinte educationale speciale. Fiecare copil merita sanse egale de a-si valorifica potentialul, indiferent de mediul din care provine.Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis copiilor, printre altele, faptul ca: „Proiectul Romania Educata, destinat viitorului educatiei, a pornit cu gand... Citeste »
Presedintele României a participat la inaugurarea monumentului „Aripi” din Bucuresti
Presedintele Romaniei, alaturi de fostul presedintele Constantinescu si altiministri ai cabinetului Ciolos si invitati, au participat la ceremonia oficiala de inaugurare a monumentului "Aripi" dedicat rezistentei anticomuniste din Romania si care este amplasat in Piata Presei, in locul fostei statul a lui Lenin, transmite Romanian Global News.Va prezentam in continuare transcrierea alocutiunii:„Domnule Presedinte Emil Constantinescu,Domnilor ministri,Stimati membri ai Parlamentului Romaniei,Exce... Citeste »
Simpozionul Stiintific al Inginerilor Romani de Pretutindeni - SINGRO 2016
Bun gasit,Asociatia Generala a Inginerilor din Romania  AGIR  organizeaza, o data la doi ani, Simpozionul Stiintific al Inginerilor Romani de Pretutindeni - SINGRO, cadru profesional de colaborare intre inginerii si specialistii romani de pretutindeni, in scopul identificarii unor solutii pentru problemele cu care se confrunta societatea contemporana.SINGRO 2016 este organizat in colaborare cu Universitatea din Craiova - Facultatea de Inginerie Electrica, in contextul sarbatoririi a 65... Citeste »
Victoria Dutu expune la Roma, la Domus Romana Art Gallery Via Quattro Fontane, in cadrul expozitiei internationale
ArtExpo Summer Rome, in perioada 2-16 iunie cu venisajul pe 2 iunie, expozitie la care participa 71 de artisti din toata lumea.http://www.artintheworld.net/filmul de prezentare al lucracrilor artistilor participantihttps://www.youtube.com/watch?v=REoE0kbxOjgArtExpo Summer RomeIt opens on thursday June 2,2016 at 18 the international art exhibition in Romeat the prestigious location of Domus Romana Art Gallery Via Quattro Fontane, 113 00184 Romesituated in one of the most beautiful areas in Rome b... Citeste »
CONCURS DE EPIGRAME „CINCINAT PAVELESCU”
Gheorghe Andrei NEAGUAsociatia Culturala „Duiliu Zamfirescu” din Focsani, impreuna cu R .L. „Cincinat Pavelescu” si AS. „Cavalerii Unirii” intentioneaza sa organizeze unCONCURS DE EPIGRAME „CINCINAT PAVELESCU”Doritorii vor trimite in format electronic 10-20 de epigrame, semnate de autor, impreuna cu o fotografie de autor si un scurt C.V.pe adresa de e-mail:gheorgheneagu@yahoo.comsau prin posta la adresa:str. Alexandru Golescu nr. 76, Focsani, Judetul Vranceapana la data de 15 septembrie 2016Juri... Citeste »
GSM mesaj biblioteca publica
Dragi colege si colegi, De cativa ani sunt voluntar in cadrul Platformei Unioniste ACTIUNEA 2012.Ati aflat, desigur din mass media, din corespondenta mea pe mail si de pe facebook, multe detalii despre actiunile organizatiei, care are un singur obiectiv: reintregirea neamului romanesc in granitele Romaniei de altadata.Nu cred ca e cazul sa dezvolt durerosul subiect al despartirii a milioane de romani de tara mama pentru ca asa au vrut unii si altii.Suntem singurul popr european care un popo... Citeste »
InvestRomania - a new dedicated website
TO WHOM IT MAY CONCERN: I have the pleasure to let you know that it was launched the new official website InvestRomania (a government organization, at the same time), which is providing professional support and advice to foreign investors in Romania (whether is about opening a new office or a manufacturing unit), information that is offered to any interested party free of charge. The website is providing also relevant information regarding institutional data, namely procedural transparency,... Citeste »
PRIMARIA MUNICIPIULUI CHISINAU A COBORÂT DRAPELELE ÎN BERNA
Primaria Municipiului ChisinauPRIMARIA MUNICIPIULUI CHISINAU A COBORAT DRAPELELE IN BERNA(16 mai 2016) REF: Drapelul de stat de pe cladirea Primariei municipiului Chisinau a fost coborat astazi, 16 mai 2016, in berna. De asemenea, in berna au fost coborate si cele trei drapele de la intrarea in sediul Primariei, drapelul orasului Chisinau, al Uniunii Europene si drapelul de stat, care a fost legat si cu o panglica de culoare neagra. Prin aceasta actiune, Primaria municipiului Chisinau comemoreaz... Citeste »
18 mai 2016- Invitatie eveniment centenar plus expozitie permanenta Ocolul lumii pe jos
Povestea celor 497 perechi de opinciMuzeul Judetean Buzau are deosebita placere de a va invita sa participati la vernisajul expozitiei permanente Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci, in data de 18 mai 2016, incepand cu ora 11:00, la sediul din Bd. N. Balcescu, nr. 50, Buzau.Evenimentul va debuta cu prezentarea progresului implementarii proiectului Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci si a personalitatii globe-trotterului Dumitru Dan, a performantei sale... Citeste »
InfoBulletin- Romanian business offer
TO WHOM IT MAY CONCERN: Please find enclosed the last Economic Bulletin (#75) issued by the Romanian Chamber of Commerce and Industry.http://www.snia.ro/infoBulletin/iBno75_2016.pdfHave a nice weekend! Razvan DumitrescuConsul for Economic AffairsConsulate General of RomaniaEconomic Office200 E 38th StreetNew York, NY 10016E-mail: razvan.dumitrescu@romconsny.org Citeste »
O SEARA CU STIL LA NICOSIA - RAMONA FILIP FASHION SHOW
Veronica IVANOV12 mai 2016, Nicosia: Deschiderea oficiala a showroom-ului designerului roman Ramona FilipUn nou spatiu din lumea fascinanta a modei s-a inaugurat aseara, pe strada Armenias, nr. 23, din Nicosia. Cel mai indragit designer din Cipru, romanca Ramona Filip, a reusit sa creeze o atmosfera exotica in centrul capitalei. Toti fotografii de la principalele reviste de moda din insula au fost prezenti la eveniment, pentru a vedea noua colectie Ramon Filip primavara – vara 2016 si a fotograf... Citeste »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page