Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (865)

* Pentru multi dintre d-voastra numele lui Niccolo Machiavelli (1469-1527) nu constituie o necunoscuta majora. Pentru cei mai putini familiari, ii informez ca Niccolo a fost un om politic, scriitor si istoric Italian, de la care, printre altele, ne-a ramas "Principele", o descriere lucida a relatiilor sociale, demonstrand ca in politica actioneaza forta intereselor si nu principiile morale s-au religioase. O idee similara o gasim la Siddhartha Gautama (Buddha) 560-480 B.C. care spunea ca la baza tuturor relatiilor sociale dintre indivizi, familii, organizatii, guverne, etc, stau in exclusivitate interesele, notiuni ca cinstea, corectitudinea, respectul reciproc si multe alte valente comportamentale, lipsind cu desavarsire. Dintr-o experienta de viata traita demn, la standarde de disciplina si integritate regasite numai in Vechea Sparta, pot afirma ca subscriu, desi nu ader, perceptelor lui Buddha si Nicollo.

Viata, relatiile sociale intre componentii unei societati sunt bazate in exclusivitate pe interese. Trist dar adevarat. Din "Pricipele" lui Machiavelli mi-a atras atentia urmatorul pasaj: "Omul are dreptul sa gandeasca orice lucru, sa exprime orice lucru, sa scrie orice lucru, dar sa nu-si impuna opiniile personale." (Man has a right to think all thinks, speak all things, write all things, but not to impose his opinions.”) Traind in singura democratie a lumii, ma simt obligat de propria-mi constiinta sa va reamintesc una din axiomele lui Mark Twain: "In tara noastra avem aceste trei pretioase lucruri: libertatea de exprimare, libertate de constiinta cat si prudenta necesara de a nu face uz de ele." (In our country we have those unspeakably precious things: freedom of speech, freedom of conscience and the prudence never to practice either.)

Am sa las deoparte inteleptele sfaturi, derivate din operele lui Mark Twain, si am sa ma refer la o problema actuala si foarte stringenta. Din start, doresc sa restabilesc acel corolar de conduita civilizata prin care nu cer nimanui sa-mi impartaseasca opiniile si nici sa adere la ele. In virtutea deciziei Congresului USA din 4 Martie 1789, am dreptul sa-mi exprim opinia si sa intreb: Cum este posibil ca Barney Frank sa se mentina presedinte al Banking Committee din Congressul USA, dupa ce a fost factorul principal al colapsului supercompaniei Fennie Mae, infuzionata ulterior cu peste 100 mil. de dolari, din banii contribuabilului American, pentru a fi salvata ? Cum este posibil ca Herb Moses, "partenerul" lui Barney Franks, director adjunct la Fannie Mae, sa se afle in libertate dupa ce a devalizat compania; inchisoarea federala de maxima securitate din Leavenworth, Kansas, are locuri disponibile !!! Chiar sa fi scapat autoritatilor federale "relatia" de 11 ani intre Barney si Herb? S-au donatiile de zeci de milioane de dolari, facute partidului democrat, constituie pretul unei absolute taceri !?! Tot sub tacere a trecut si faptul ca Charles Rangel, presedintele celui mai puternic comitet din Congresul USA, a uitat sa declare la Income Tax, veniturile de 75,0000 dolari anual, obtinute din Republica Dominicana. Pentru o fapta similara, orice alta persoana si-ar fi pierdut postul. Deci, pana si aici, unii sunt mai egali decat altii, in special daca apartin partidului democrat.

* Cu 13 zile inainte de fatidica zi de 4 Nov. 2008 -ziua alegerilor- se pare ca “Alea Iacta Est”, iar Barack Hussein Obama, va deveni ocupantul Biroului Oval din 1600 Pennsylvania Avenue, Washington DC. Intr-un stat democratic, intr-o reala democratie, nu ne ramane decat sa ne supunem votului majoritar. Raman surprins ca asocierea lui Barack Hussein Obama cu William Ayers nu a constituit o surpriza pentru nimeni. Ca sa va mai familiarizez cu "faptele" lui William (Bill, pentru intimi), trebuie sa amintesc ca acest individ a infiintat organizatia terorista Weather Underground, autoarea unor atentate soldate cu morti si raniti, asupra unor institutii guvernamentale, Pentagon, Sediul administratiei, cladiri ale Politiei, etc. La fel ma surprinde ca si asocierea cu organizatia Acorn, acuzata de fraude electorale, a trecut neobservata, desi campania electorala a lui Obama a "pompat" peste 800,000 dolari !?! Cat despre asocierea cu pastorul Jeremiah Wright, cel mai anti-American dintre americani, nici un cuvant ! Sa fie din nou in spate ceea ce Herbert Hoover, ne amintea inca din 1912:

"In spatele guvernului vizibil sta un guvern invizibil, impotriva caruia nu se poate face nimic." Serviciile, bata-le vina !?!. Apropos, de servicii: Tzipi Livni, actualul ministru de externe al statului Israel, unul dintre fostii agenti de elita ai supersofisticatului Mossad, cea mai profesionala agentie din lume, in domeniul informatiilor, are toate sansele sa devina prim-ministru al Israelului. Deci se poarta, nu numai pe malul Dambovitei !

Oricum, astept cu un vadit interes , aplicarea perceptului comunist al repartitiei veniturilor: "Fiecaruia dupa nevoi; de la fiecare dupa capacitate", percept pe care viitorul presedinte democrat al Americii, doreste sa-l implementeze. Cu aceasta ocazie, propun schimbarea titulaturii, din USA in USSA-Uniunea Statelor Socialiste Americane. Sunt curios cum vor reactiona multimiliardarii liberalo-socialisti ai Americii, cand veniturile lor vor fi redistribuite cu cei care de generatii, nascuti in America, n-au lucrat o singura secunda in aceasta tara, fiind clientii permanenti ai programelor sociale, finantate din banii contribuabilului American.

A.C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page