Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Si Codruta Kovesi este agent sovietic ?

O obsesie care ma persecuta de la un timp imi spune ca agentura sovietica, infaptuitoarea revolutiei romane, chiar si la peste 18 ani de la instalarea ei la putere, dirijeaza, cel putin, Justitia si Politicul, in ciuda accederii tarii noastre la structurile euro-atlantice si a eforturilor Uniunii Europene ca Romania sa devina un real <stat de drept>. A scoate de sub urmarire penala pe cel mai eficient spion sovietic pe pamant romanesc este nu numai un act de tradare fata de Romania si UE, este si un afront si sfidare la adresa Justitiei si statului de drept. A-l scuti de dreapta judecata si a-l lasa in libertate pe cel care, ca si tatal sau, a militat toata viata pentru dezideratul din totdeauna al Uniunii Sovietice (dezmembrarea Romaniei, rapirea Basarabiei si sovietizarea tarii) constituie un atentat la adresa intregului Occident si a obiectivului lumii libere de pace si progres. A-l exonera de raspundere pentru faptele sale pe primul si cel mai prolific terorist roman, care, la comanda KGB-ului, in fruntea unui grup de pucisti din armata si la adapostul tarilor fratesti dimprejur, a infaptuit lovitura de stat din decembrie 1989, asasinand conducatorul de-un sfert de veac al tarii, comunistul-cinstit, Nicolae Ceausescu, sacrificand vietile a peste o mie de tineri, a aruncat tara in haos si anarhie si a declansat marele jaf al economiei comuniste, constituie O CRIMA LA ADRESA INTREGULUI POPOR care, de la 22 decembrie ‘89 (ziua iesirii cartitei kaghebiste din tenebroasele subterane ale complotului sovietic), nu a mai cunoscut liniste, siguranta zilei de maine si traiul cenusiu dupa care, 3-4 milioane de romani, jinduiesc si astazi.

Oare, sangele varsat, arestarile, bataile, traiul jegos al batranilor, scaderea dramatica a populatiei, fuga din tara a peste doua milioane de romani dupa locuri de munca, mortalitatea, dar si coruptia si opulenta (primul loc in Europa de Sud-Est), toate, absolut toate, produse ale politicii odiosului asasin bolsevic, sa ramana nejudecate si ascunse opiniei publice de pretutindeni si, mai ales, generatiilor de maine?

De altfel, doamna Kovesi a simtit copita naravasului sau protejat cand, incurajat si improspatat de malefica ei decizie de neurmarire penala ii arunca in fata, cu o gretoasa candoare, ca argumente de sustinere a ororilor mineriadei de care tocmai a fost disculpat, acele argumente pentru care, cu un an in urma, procurorul militar, generalul Voinea, l-a pus sub acuzare pentru lovitura de stat din decembrie ’89: "Singurii vinovati sunt cei care au provocat acte rebele si actiuni agresive impotriva institutiilor statului, care aveau o baza constitutionala democrata, urmare a alegerilor din mai 1990".

O intreb pe doamna procuror general al Romaniei, oare institutiile statului comunist nu aveau baza constitutionala democrata, urmare a alegerilor de peste patruzeci de ani?

Si, in acest caz, de ce nu sunt vinovati cei care au provocat acte rebele si actiuni agresive impotriva acelor institutii? Cumva, pentru ca agresorii faceau parte dintr-o agentura terorista in slujba unei puteri straine? Iar kaghebistul-terorist continua sa bage goluri in poarta procurorului general, graind, cu inconfundabilul sau ranjet): "Cine a aparat stabilitatea tarii actiona in interesul tarii, cine ataca institutiile statului, ei sunt responsabili de actiunile de atunci, inclusiv minerii, la incitarea acestor forte nenorocite".

Cum veti reusi, doamna procuror general, sa-l mai scoateti de sub propriile acuzatii pe uzurpatorul Ion Iliescu, stiut fiind de toata lumea, si, banuiesc ca si de dumneavoastra, ca decapitata conducere comunista, respectiv Nicolae Ceausescu, a luptat constant pentru stabilitate si independenta, deci "a actionat in interesul tarii", iar cei care au atacat institutiile statului "sunt responsabili pentru actiunile lor", respectiv "fortele nenorocite incitatoare" al caror guru este Ion Iliescu. Desigur, cand l-a salvat de la parnaie pe odiosul asasin, doamna procuror general a avut in vedere sau s-a temut de inalta pretuire de care protejatul sau se bucura peste "unele" hotare si, in mod deosebit si, cel mai recent, in China, tara care l-a onorat cu o invitatie la implinirea a 50 de ani de la prima sa vizita in aceasta tara. Ceea ce nu stie procurorul general si, poate nici presedintele tarii, sau Consiliul Superior de Aparare a Tarii, este ca, in septembrie 1958, Ion Iliescu a participat la Congresul Mondial Studentesc de la Beijing, nu in calitate de presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentesti din Romania, cum declara, cu gura pana la urechi ("Cotidianul" din 8 sept. si "Ziua" din 9 sept.’08), ci in calitate de secretar al Uniunii Internationale a Studentilor, organizatie de front a Kremlinului, cu sediul formal la Praga, dar dirijata si finantata de Moscova. Organizatie in care KGB-ul l-a propulsat ca <submarin al Moscovei> pe fostul secretar al Sovietului Unional al Studentilor si Aspirantilor Romani, Ion Iliescu, in 1956.

In interesanta descriere a recentei vizite, Ion Iliescu vorbeste de multiple intalniri cu oameni de seama chinezi, dar un singur nume, fostul premier Li Peng, care "i-a fost coleg de facultate, in aceeasi grupa de studii, amandoi fiind ingineri hidroenergeticieni". De unde se poate, cu usurinta, deduce ca amandoi sunt kaghebisti, agenti de legatura, respectiv, "cartite sovietice". Ar fi interesant de stiut ce au discutat cei doi agenti sovietici la Beijing, probabil serviciile secrete stiu, totusi nu e rau de reamintit ca dl Petre Roman a recunoscut ca in oct. 1990 i-a cerut sefului SIE, generalul Caraman, sa dispuna retragerea celor 26.000 de agenti sovietici sub acoperire, aflati in Romania, din decembrie 1989, gazduiti si protejati de autoritatile romane. "Este de presupus ca 26.000 de agenti sovietici, printre care si basarabeni vorbind perfect romaneste, au jucat timp de un an rolul unei imense armate secrete, de consolidare prin toate metodele cunoscute, din arsenalul clasic al KGB (mineriade-n.m.), a primului regim postcomunist din fostul Pact de la Varsovia readus pe orbita Moscovei". "Ar fi fascinant sa aflam cu ce s-au ocupat, de fapt, cei 26.000 de agenti sovietici acoperiti, intre 25 dec.’89 si oct.’90?", se intreaba dl Emil Hurezeanu, autorul articolului "Sfarsitul continuu" (Romania Libera -14 iunie 2007). Iar eu ma intreb si va intreb, domnilor conducatori ai Romaniei, unde sunt si ce fac cei 26.000 de agenti sovietici care au distrus Romania? Are cineva curajul sa raspunda? Sa-l auzim! Poate doamna procuror general, Codruta Kovesi, ocazie cu care ar afla multe. Sa-i uram succes!

Baltimore – USA – 19 oct. 2008

Gheorghe Tanasescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page