Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Raportul Ohanesian

In atentia: Uniunii Europene, NATO si altor parteneri

Capitolul VI

(Continuare din numarul precedent)

Cumatrul demis se intoarce pe post de adjunct

Masonii filierei

Daca luam la bani marunti numai activitatea CRPC pe zona Republicii Moldova, vom avea surprize nebanuite. In 2003, organismul guvernamental (sub denumirea de atunci CRCE) se asocia alaturi de alte 8 firme private in Asociatia Centrul Romanesc de Afaceri : SC Valsa Management SRL, SC Badsi Impex SRL, SC Flash Trading House SRL, SC Grerom Import Export SRL, SC Job Service SRL, SC Paicu & Sons Consoulting Ltd, SC Confex International si SC Omega Tehnoton.

Consiliul Director al asociatiei era alcatuit din 5 membrii : Doina Moinescu, Simion Florin, Mihaela Chivu, Bogdan Sandu si Dinu Costel.

Cel putin trei dintre acestia sunt ofiteri superiori ai Serviciului de Informatii Externe. Reprezentant legal desemnat a fost numit fostul director general adjunct CRPC (consilier economic SIE, la post in Albania) Badica Dumitru. Presedintele asociatiei, un alt diplomat interesant Marius Vitionescu ministru consilier SIE la Varsovia.

Masonul Florin Simion este prieten bun cu colonelul brigazii "U" Fantome Dan Dumitru, fost sef al Oficiului pentru Gestionarea Relatiilor cu Republica Moldova. Alaturi de acesta, Simion a participat la Conventurile Masonice din 2002 (Bucuresti) si 2003 (Moscova) care i-au deschis drumul catre Romania, celebrului general KGB Alexander Kondiakov.

Doinita, coordonatorul de la Chisinau

Doina Moinescu, ofiter superior in spionajul extern este o apropiata a lui Dan Dumitru si a generalilor SIE Adrian Isac si Mircea Has. A fost casatorita cu Lazar, fost ofiter de contrainformatii la detasamentele de pompieri. Are o fata plecata din tara. Doinita a lucrat in SIE pana la inceputul acestui an, fiind la trecera in rezerva, sefa la unul dintre serviciile cele mai importante de analiza.

Moinescu a beneficiat de protectie politica din partea Partidului Democrat Liberal, fiind o apropiata a vicepresedintelui Radu Berceanu. A avut in coordonare numerosi ofiteri sub acoperire, informatori si cadre asociate ce activau pe spatiul tarilor exsovietice, inclusiv Republica Moldova.

Cel mai cunoscut dintre acestia, fiind celebrul "dezertor" Mihai Contiu. Ofiterii spun ca Mihai Contiu si-ar fi inceput activitatea in Republica Moldova prin 1998, cand era un simpu informator SIE, fiind promovat ulterior la statutul de "cadru asociat". Cand ofiterii de linie din ambasada Romaniei de la Chisinau, Nic Negescu si Dan Dungaciu l-au deconspirat pe Contiu, sefii unor directii din SIE Adrian Isac, Dan Dumitru si Mircea Has ( cei care l-au promovat) i-au sarit in ajutor. Se pare ca prin "relatiile" sale vechi de pe spatiul sovietic, Doina a intervenit pentru Contiu. Prin intermediul Ambasadei Romane de la Chisinau, Doina Moinescu (consilier economic in anul 2001) i-a cultivat intens si pe Marius Stoian, Francesco Gerardi, Victor Nichitus si Cristian Pohrib. Activitatea intelectuala a Doinitei poate fi studiata pe Internet la Institutul de Politici Publice, alaturi de nume sonore din spatiul generos slav.

Moinestii peste Prut

De ajutor a avut nevoie si Doina, cand intoarsa de la post din Ambasada Romaniei in Republica Moldova a facut un raport detaliat despre relatiile dintre generalul GRU cu numele de cod “Patriarhul” si primadjunctul SIE generalul Silviu Predoiu (nume de cod Pumnea). A fost cat p-aci sa zboare din SIE, daca nu interveneau pentru ea Dumitru Moinescu (fost primar PDL de Medgidia) si Radu Berceanu. Imediat ce a fost scoasa in rezerva (la inceputul acestui an), Doina Moinescu a fost retrimisa in Republica Moldova. De data aceasta cu misiuni clare, trasate de Partidul Democrat Liberal. Moinestii (Doinita si Dumitru) lucreaza intens la imaginea presedintelui Traian Basescu peste Prut.

Doina Moinescu a fost promovata in cercurile masonice moldovenesti de Dan Dumitru. Cat a functionat la Ambasada Romaniei de la Chisinau, Doina a strans informatii despre jocurile politice ale cuplului Basescu- Predoiu si a facut rapoarte amanuntite.

Anatolie Coman a ajutat-o sa gaseasca un sediu asociatiei sub acoperire, Centrul Romanesc de Afaceri. Masonul a primit ceea ce i se cuvenea.

Alaturi de Dan Dumitru, Doina este coautoarea dosarului “Patriarhul”, care se refera la activitatea generalului GRU Anatolie Andreevici Coman, mare mason moldovean. Se pare ca un membru al familiei Coman a tepuit cu peste 80.000 de euro firma Tehnoton, parte din asociatie, dupa care a plecat cu familia in SUA.

Ca si tatal sau, baiatul lui Dan Dumitru, Dragos, este angajat la firma de consultanta Valsa, cu activitati la Chisinau. Firma a fost promovata de Dumitru in Republica Moldova, prin Oficiul de Gestionare al Relatiilor cu Republica Moldova, pe care l-a condus timp indelungat.

Dumitru, un bugetar cu avere impresionanta

Colegii din SIE il caracterizeaza pe Dan Dumitru ca fiind un om periculos cu un anturaj suspect pe zona Republicii Moldova si Rusia. Presa a relatat ca Dan Dumitru i-a adus pe rusi la Combinatul Metalurgic Resita.

Reprezentant al firmei americane ENRON in Romånia, Dumitru se lauda in fata colegilor ca are un salariu de 10.000 de euro pe luna. Declaratiile de venit si interese din 21.03.2005 ale secretarului de stat Dan Dumitru de pe Internet sunt impresionante.

Un simplu bugetar are 7 pagini de avere declarata : 2 case de locuit de 246 mp., respectiv 96 mp., autoturism ARO 24, barca pescuit Bombardier, salupa agrement Mercruiser, apartament 65000 euro, teren 30000 euro, depozite bancare HVB Bank, Alpha Bank, BankPost in valoare de 40000 euro, peste 71000 dolari si 400mil. lei vechi.

Dumitru detine actiuni la : Romenergo SA-1247, SIF Transilvania-720, salariu de la Guvernul Romåniei 200 mil. lei vechi/an, etc. Fostul secretar de stat locuieste in cartierul Floreasca, intr-un cvartal de vile de lux pazit, al reprezentantei firmei Electrica SA. Casa lui valoreaza cel putin 500 de mii de euro.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page