Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ma musti de Tara, iar eu sa-ti platesc muscatura?! sau: Cuvantul celor cu o singura mama...

In dupa-amiaza zilei de vineri, 26 septembrie 2008, in cadrul emisiunii La ordinea zilei, a Danei Grecu, de la la postul TV Antena 3 – a aparut un domn secui, Kiss Istvan, cu ochelarii pusi stramb (cat si sufletul lui…), si care declara ca Partidul Civic Maghiar, al carui lider „maghiar” era domnia sa, vrea sa organizeze un Referendum OFICIAL, pe 30 noiembrie 2008, in judetele Mures, Covasna si Harghita - prin care sa se arate intregii Romanii care este vointa etniei maghiaro-secuiesti, din judetele Mures, Covasna si Harghita: AUTONOMIA (si, pentru prima oara, nu s-a mai dat "vina si pricina", in direct si la ora de varf, pe laturile administrative, culturale etc. ale unei vizate autonomii, ci s-a spus clar ca ESTE VORBA DE AUTONOMIE PE CRITERII ETNICE!!! – lucru pe care, cel putin pana acum, UE nu-l agreeaza…(nu se stie ce va zice "mai la vale", aceasta grupare de state, care nu-si are vreo identitate mai de "dai Doamne"…).

Deci, avand in vedere ca 30 noiembrie 2008 este data alegerilor parlamentare, din Romania – alegeri care se fac CU BANII CONTRIBUABILILOR DIN TOATA ROMANIA!!! – dl de etnie secuiasca, KISS ISTVAN, ar vrea, NICI MAI MULT, NICI MAI PUTIN, ca acest Referendum, din 2008 (spre deosebire de cel "neoficial", din 2007, cand au pus "PE SESTACHE" tablitele cu “Seklerland”/Tara Secuilor…), sa fie unul oficial si decisiv, pentru A CONFIRMA SI LEGIFERA (COMPLET ANTICONSTITUTIONAL!!! – dar ti-ai gasit ca politicienii de etnie maghiara sa respecte Constitutia Romaniei… - "morcovitul" de "Morko" Bella zicea, intr-o zi, la emisiunea in limba maghiara ca, daca maghiarii n-au votat Constitutia Romaniei, isi pot permite, la o adica, sa n-o respecte… - uitand de orice democratie, care zice ca MAJORITATEA unei tari decide, intr-o problema importanta…si mai important decat Constitutia unei tari, extrem de putine lucruri ar mai fi… - cel mult declansarea unui razboi, Doamne fereste!... - dar, à propos de razboi, veti vedea, mai jos, problema EMI-ului unguresco-secuiesc, pe pamantul Romaniei…!!!) SPARTURA/MUSCATURA DIN MIJLOCUL TARII MELE - si, culmea obrazniciei (asa ceva numai in Romania guvernului liberalo maghiar se poate vedea si ar fi posibil!!!), ma pune pe mine, roman, sa-i platesc, DIN BANII MEI - "MUSCATURA" DIN TRUPUL TARII MELE!!!

Mai, bravilor urmasi ai hunilor, chiar ne luati pe noi, romanii/valahii, de dobitoci?! Mai mult ca sigur ca raspunsul vostru este: "DA!!!" (…scuzati, va rog: de fapt, “IGHEN!!!”).

In aceeasi emisiune, de pe Antena 3, a intervenit si primarul de Sf. Gheorghe, ANTAL ARPAD. Cine este domnia sa – si daca prezinta mai multa garantie morala decat dl Kiss Istvan?! Pai, iata ce aflam, cautand in ziarul electronic Contribuabilul tupeist, din 5 mai 2008: "Deputatul UDMR de Covasna, Antal Arpad, si-a tras un frumos site pe internet prin care incearca sa afle care sunt doleantele locuitorilor orasului. Cum era de asteptat, Antal nu si-a putut stapani dezgustul si lipsa de respect pe care o are fata de romanii locuitori ai orasului Sfantu Gheorghe drept urmare siteul lui este redactat exclusiv in limba maghiara".

Deci, ce mai, un prieten de nadejde… al dusmanilor romanilor si Romaniei! Si ce zice domnia sa, care este udmr-ist, si deci mai "mumos si mutunache", manca-l-ar mama lui de bun roman-maghiar (struto-camila in regula!), care este… si mai rafinat decat dl secui, Kiss Istvan?! Ia sa ascultam declaratia sa, facuta inca din 25 septembrie 2008 (cf. Ziare.com/Actual):"Organizarea referendumului autonomiei Tinutului Secuiesc in ziua alegerilor ar insemna sa se devieze atentia de la problemele reale, sustine primarul din Sfantul Gheorghe, Antal Arpad". Ei, macar "morcovitul" asta udmr-ist nu vrea Sa NE ASASINEZE, pe banii nostri! Tot e un castig, cand ti-e dat sa fii strans de gat, macar sa nu-ti cumperi si juvatul, tot din punga ta… CE usurare…!!!

Si ce mai zice acest Moise veterotestamentar, din Sf. Gheorghe?! Iata bubuiturile argutiei sale dezlantuite: "Antal Arpad, primarul din Sfantu Gheorghe, spune ca autonomia asimetrica ar fi cel mai functional model din Romania. <<Am explicat foarte clar - zicea Antal - ca nu putem sa dam celor din Caracal o autonomie pe care nu si-o doresc si am spus, si sunt convins, ca in cazul in care vom trece la acest model de descentralizare, sau autonomie asimetrica, nu Tinutul Secuiesc va fi regiunea care isi va dori cea mai mare autonomie, ci poate Banatul sau Dobrogea>>” (Gardianul, 25 sept. 2008)

Dom’ primare, deocamdata, din vestile pe care le avem, Banatul si Dobrogea inca nu si-au exprimat doleanta de a fi autonome…! Si nu mai pune mata in discutie "autonomia de Caracal"… ca te vei trezi cu…fenomenele metafizice, specifice acelui loc… Asa ca, n-ai vrea mata sa ne mai slabesti cu strigatele astea de cazarma, printre cetatenii de etnie maghiara si secuiasca, cu privire la autonomie?! N-ai face, tacand (…ca Banatul si Dobrogea…), decat sa-ti urmezi propria logica, nu?!

…Dar lucrurile devin si sunt, deja, tot mai complicate si agresive. In, mereu, aceeasi emisiune de vineri, 26 septembrie, de pe Antena 3 – un deputat roman, din “Seklerland”(???!!!), a declarat ca, chiar la postul finantat de SUA, Europa libera (deci, informatia nu mai poate fi banuita de…"vadimism"!!!), au existat declaratii, cu privire la infiintarea unor formatiuni paramilitare maghiaro-secuiesti, pe pamantul Ardealului – formatiunile EMI…si, pentru ca banuiam noi ca nu vom cauta in zadar, iata ce-am aflat, in ziarul Romania nationalista, din 29 nov. 2007, despre fojgaiala paramilitara maghiaro-secuiasca, de pe pamantul sfant al Ardealului (…pamant pentru care si-au dat viata sute de mii si milioane de daci si… romani, de-a lungul istoriei noastre…inclusiv „executia” lui Mihai Eminescu a avut, ca principal motiv, articolele acestuia, despre Tratatul secret, incheiat cu Austro-Ungaria, de tradatorul rege Carol I – tratat prin care se stipula ca, in vecii vecilor, Romania nu va aminti macar de…vreo pretentie asupra Ardealului/Inima Zvacninda a Romaniei!... - ceva de genul Tratatului cu Ucraina, din 1997…pregatit si semnat de presedintele Emil Constantinescu, si de ministrul sau de Externe, dl Adrian Severin, nepotul lui Silviu Brucan/Bruckner…) :

"<<Garda Secuiasca>> la Miercurea Ciuc, dupa modelul Garzii Maghiare

Fostul presedinte al Consiliului National Secuiesc, Scaunul Ciuc, Csibi Barna, intentioneaza sa infiinteze „Garda Secuiasca“, dupa modelul Garzii Maghiare. Zilele trecute, Csibi Barna a dat chiar si un anunt intr-un cotidian local din municipiul Miercurea Ciuc, cu ajutorul caruia spera sa-si gaseasca inca doi „tovarasi“ pentru intemeierea legala a unei asociatii, care, la randul ei, sa puna bazele „Garzii Secuiesti“.

Csibi Barna a fost de la inceputul aparitiei Garzii Maghiare un simpatizant al acesteia, motiv pentru care a incercat chiar sa se „inroleze“, pentru a deveni membru activ al Garzii, insa, fiind cetatean roman, nu a fost primit. Atunci i-a venit ideea de a infiinta, dupa modelul maghiar, Garda Secuiasca, imprumutand de la unguri notiunuile de baza ale uniformei, ale steagului si chiar si ale juramantului, dandu-i insa caracter specific secuiesc.

Pentru a-si realiza visul, Csibi Barna a luat legatura cu Vona Gabor, presedintele Garzii Maghiare, care l-a asigurat de tot sprijinul sau. Trebuie mentionat faptul ca Csibi Barna este unul dintre cei care, la inceputul lunii august, au organizat Tabara EMI de la Gheorgheni.

Csibi Barna a refuzat sa faca vreo declaratie, fiind usor iritat din cauza faptului ca ne interesam de asa-zisa Garda Secuiasca. „Am dat un anunt pentru a cauta inca doua persoane, cu care sa putem infiinta legal o asociatie pentru ca sa depunem bazele Garzii Secuiesti. Nimic mai mult“, a conchis Csibi Barna. Insa acesta a facut mai multe „marturisiri“ unor ziare maghiare, carora le-a declarat ca a discutat cu mai multi tineri si ca acestia ar fi interesatai de Garda Secuiasca, care, in viziunea lui, ar avea menirea de a lupta pentru constientizarea identitatii secuiesti, traind pentru natie, pentru popor. Conform lui Csibi, viitorii membri ai Garzii Secuiesti vor depune juramantul pentru ocrotirea limbii maghiare, a natiunii secuilor, a poporului maghiar, pentru ocrotirea Pamantului Secuiesc si a Patriei Maghiare.

Acesta a mai declarat aceluiasi ziar ca dupa parerea lui secuimea are doar o singura sansa de a supravietui: aceea de a se defini ca o natiune de sine statatoare, separat de cea maghiara. „Conform dreptului international, daca ne definim ca si un popor, atunci vom avea dreptul la independenta. In momentul de fata putem fi caracterizati ca si un popor colonizat, drept urmare putem solicita dreptul la autodeterminare, asa cum ne-a atras atentia si avocata austriaca Eva Maria Barki si membrul fondator al Consiliului National Secuiesc, Csapo I. Jozsef. Daca nu ne cunoastem drepturile, secuimea va piere“, a declarat Csibi.

Gruparea paramilitara pregateste tineretul

Miscarea pentru o Ungarie mai buna (Jobbik Magyarorszagert Mozgalom), pe scurt Jobbik, este un partid politic de dreapta din Ungaria care pe 25 august 2007 a oficiat o ceremonie in care a infiintat o organizatie paramilitara, Garda Maghiara, la care si-au depus juramantul primii 56 de membri (simbolizand revolutia din 1956). In data de 21 octombrie, peste 500 de persoane au depus juramantul si au intrat in componenta Garzii Maghiare. Desi la constituire s-a avansat ideea ca pana la sfarsitul anului va numara 2.000 de membri, reactia dura a societatii civile pare sa constituie o piedica serioasa in calea Garzii Maghiare. Vona Gabor, conducatorul Garzii si presedintele partidului Jobbik, a vorbit, cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului, despre constituirea de universitati populare unde sa se predea „adevarata istorie a Ungariei“. Aceasta initiativa nu este una intamplatoare, caci unul din obiectivele Garzii Maghiare il constituie „salvarea Ungariei“ si schimbarea actualului regim politic.

Scopul Garzii Maghiare este acela de a crea conditii-cadru pentru „autoapararea nationala“. Membrii organizatiei paramilitare urmeaza sa fie instruiti atat in privinta disciplinelor sportive de lupta, cat si in manuirea armelor. Garda vrea sa instruiasca tineretul maghiar „atat sufleteste, cat si spiritual si corporal pentru ziua in care oamenii vor trebui mobilizati“. Conform declaratiilor liderului Jobbik din publicatia „Nepszabadsag“, acesta nu a exclus posibilitatea unui razboi cu Romania sau cu Slovacia, tari unde traiesc minoritati maghiare. In viziunea lui Vona Gabor, cele doua tari sunt capabile sa atace Ungaria.

Daca la constituirea Garzii au existat voci care acuzau FIDESZ - principalul partid de opozitie din Ungaria - ca s-ar afla in stransa legatura cu Jobbik si cu Garda Maghiara, formatiunea politica a lui Viktor Orban a avut grija sa inlature orice urma de suspiciune. FIDESZ s-a delimitat poate cel mai vehement de orice legatura cu aceasta miscare cu iz paramilitar.

In luna august, societatea civila maghiara a organizat o serie de manifestatii impotriva miscarii pe care o denumeau „neofascista“. Politologul Tamas Gaspar Miklos a declarat la vremea respectiva ca Garda Maghiara este o urmasa a SS-ului. Nici depunerea juramantului noilor membri, din data de 21 octombrie, nu a scapat neobservata de formatiunile politice unguresti, dar nici de societatea civila, care s-au delimitat de Garda Maghiara. Nu mai putin de patru organizatii civice au format cordoane in jurul manifestarilor neofasciste, agitand pancarte uriase, ocazie cu care acestea se pronuntau impotriva Garzii Maghiare.

 

Escaladari antisemite

Si Congresul Mondial al Evreilor a cerut premierului Ferencz Gyurcsany sa ia masuri impotriva Garzii Maghiare. Premierul a cerut Parchetului sa monitorizeze indeaproape actiunile gruparii paramilitare. Gyurcsany a adaugat faptul ca infiintarea Garzii reprezinta o rusine pentru Ungaria, neconforma cu statutul de tara europeana. Organizatiile de evrei din Ungaria se plang de cresterea valului de antisemitism din tara si de folosirea de insemne specifice regimului fascist al Crucii cu Sageti, care a ucis mii de evrei si a deportat alte sute de mii in lagarele de concentrare. Steagul in dungi albe si rosii, sustin membrii Jobbik, ar fi insa un simbol medieval maghiar. Partidul neaga faptul ca ar fi antisemit.

Partidul Socialist, aflat la guvernare, l-a indemnat pe presedintele tarii, Laszlo Solyom, sa isi anunte public pozitia fata de Magyar Garda. Seful administratiei prezidentiale, Ferenc Kumin, a declarat ca Solyom a condamnat toate evenimentele menite sa raspandeasca teroare. Partidul de opozitie FIDESZ a cerut liderilor Magyar Garda sa respecte legile Ungariei si drepturile civice. Forumul Democratic (MDF) a cerut tuturor partidelor politice sa excluda din randurile lor orice persoana care va face parte din Magyar Garda si din Jobbik.”

In revista de la Oradea, Zodii de cumpana, Anul II(XV), nr. 3 (55), din vara lui 2008, la pagina 9, apare articolul evreului maghiar Sigismund KolocsaiLa masa cu diavolul – in care acesta declara si insista: "Guvernul instalat de germani avea un prefect, Endre, care era, in acelasi timp, comandantul jandarmeriei ungare. Mai rai decat jandarmii unguri, care purtau, dupa traditie, o pana de cocos la sapca, nu exista! (s.n.) Mai antisemiti, nu exista! Pe langa ei, membrii SS erau niste umanisti! (s.n.) (…) Am subestimat, de departe, autoritatile ungare, pentru ca eram convinsi ca puterea e in mainile SS-istilor, in ce priveste <<problema evreiasca>>. Au inceput sa-i deporteze pe evrei. Nu nemtii! NICIODATA!!! (s.n.). Numai jandarmeria maghiara deporta. Ei alegeau oamenii cei mai bogati din ghetou si-i bateau pana la moarte, pentru a afla unde si-au ascuns averea. Nu era nici un SS-ist in ghetouri.”

Auziti, domnilor europeni?! Auziti, dle Ellie Wiesel, care ati facut inceputul la nemernicia aceasta, de acuzare de Holocaust, a romanilor?! Nu aveti rusine nici macar de conationalii vostri, care dau marturiile chinurilor lor ADEVARATE!!! De ce, niciodata, de la incheierea razboiului al II-lea mondial, n-ati acuzat Ungaria de Holocaust, daca tot erati pornit pe razbunare veterotestamentara?! Pentru ca Ungaria a mers, cu Hitler, pana la capat… E drept, nu ne facem, noi, romanii, un titlu de glorie din 23 august 1944 (sau, cel putin, nu s-ar cuveni sa ne facem, pentru ca, este, totusi, o data rusinoasa, aceea care-ti arunca in fata faptul ca ti-ai atacat aliatul prin spate…), dar de ce noi si numai noi am fost acuzati si suntem acuzati, fara incetare, cu obraznicie inmarmuritoare… - si numai noi am platit si platim "oalele sparte", fiind tinta acuzatiilor "in ploaie", de Anti-Semitism si de Holocaust – …tocmai noi, care i-am ocrotit (si prin deciziile REALE ale maresalului Ion Antonescu, si prin deciziile unor particulari, precum bucovinenii mei, care au ascuns in pivnite zeci de mii de evrei, pe cand nord-estul tarii a fost sub jurisdictie germano-nazista…)!!! si de ce Crucile cu Sageti, din Ungaria, adevarata miscare fascista, nu sunt urmarite de "ciracii" lui Ellie Wiesel, ci doar legionarii romani, care N-AU FOST ANTISEMITI, ci doar aparatori de Ortodoxie, de Traditie si de Neam Romanesc!

Iata ce marturiseste o AUTORITATE EVREIASCA incontestabilA, in materie de cunoastere a Miscarii/scolii Spiritualiste, cunoscuta sub numele de Miscarea Sfantului Arhanghel MIHAIL (Arhanghelul Spiritualizarii Terrei) - rabinul David Safran, in urma unei discutii deosebit de lungi si aprofundate spiritual, cu ctitorul Miscarii Spiritualist-Legionare: "Intrasem la Casa Verde( n.n.: sediul legionarilor, din Bucuresti) la ora 1 si 20. Vorbeam de acum de peste doua ceasuri. Eram decis sa mai raman, pt. a pleca limpezit. Nu era o discutie de cabinet, CI S-AU AMESTECAT AICI DURERILE LUMII(s.n.). Stiam ca l-am pus intr-o situatie delicata. De afara, razbateau voci, care ne impiedicau sa ne concentram. ADEVARURILE LUI SI ALE MELE (s.n.) ardeau, chinuiau gand si suflet, cersindu-si raspunsuri, argumente, pentru a ne desparti ca PRIETENI (s.n.). Venisem la el cu sinceritate. Il vad cum se ridica, imi intinde mana si imi spune: <<Am avut mare placere de intalnirea noastra. Nu stiu daca am rezolvat probleme, DAR AM INVATAT FARAME DIN TAINA INFINITA A CREDINTEI (s.n.). Eu n-am vrut SA PROVOC (s.n.) ura si razbunare. MI-E SUFLETUL CURAT (s.n.). Nu stiu daca toti legionarii gandesc ca mine. Daca UN EVREU (s.n.) a fost lovit sau ranit ori jignit PE PLAN MORAL (s.n.), iarta-i pe RAU FACATORI (s.n.). Ei nu-s decat oameni, poate chiar BUNI CRESTINI (s.n.): NU PE OMUL SUPERIOR INCERCAM NOI SA-L SLEFUIM, CI PE OMUL-OM >> (s.n.)

(…) APOI A VENIT TAVALUGUL: CODREANU A FOST UCIS DIN ORDINUL LUI CAROL AL II-LEA, IN 1938 (s.n.)>>. (Din cartea LEGIONARII NOSTRI, de ION COJA, Ed. Kogaion, in colaborare cu Fundatia Culturala Buna Vestire - Buc., 1997, p. 123).

Pe scurt: UE si „fanii” ei sa faca bine sa se uite in „ograda” maghiara, nu in cea romaneasca, atunci cand este vorba de „fascism” si de nerespectarea … Drepturilor Omului!!! In nicio tara din lume, inafara de multpreabuna Romanie a multprearabdatorilor romani, maghiarii n-ar fi acceptati la guvernare (cu toate tradarile aferente… - ba si cu plangeri la „Poarta” din Strasbourg…), ba chiar sa formeze guvernul acelei tari, in …„tandem”!!! Noi stim foarte bine ca e perioada electorala, ca UDMR si PCM, daca n-ar „agita apele”, ar pierde voturile concetatenilor si n-ar mai intra in Parlamentul Romaniei (…sa conduca Romania, nu-i asa, dle Tariceanu?!). Noi stim cate zeci de ceasuri a stat dl Presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU, „bot in bot”, inca de acum un an, cu Laszlo Tökes si mercenarii lui, lingusindu-i, tot pentru blestematele astea de voturi

Dar, domnilor guvernanti ai Romaniei, ungurii si secuii nu se obraznicesc, „pe cuptorul nostru”, DOAR DE… „SARBATORI”… - CI DINTOTDEAUNA!!! Daca nu le mai „taiati nasul” lor atat de „sus-pus”, veti ajunge rau…nu stiu pe ce Dumnezeu veti mai guverna!!! Noi n-am uitat cum, in 1997, dl consilier prezidential Remus Opris, trimis de presedintele de atunci al Romaniei, Emil Constantinescu, sa rezolve problema cu alungarea maicutelor greco-catolice, din „Seklerland”(?!)…, alungate din „Scaune”, pentru ca „stricau echilibrul etnic, in regiune”… - a dormit in masina, primarul din Odorheiu Secuiesc pretinzand ca dl consilier prezidential n-are dreptul sa calce „pamant strain”…AUZITI, DOMNILOR GUVERNANTI, ORI ATI SURZIT DE TOT, DE CAND CU CAMPANIA ASTA ELECTORALA NEINTRERUPTA, DE 20 DE ANI INCOACE???!!!

„Asadar si prin urmare”…Ce mi-e dl Kiss, de la PCM, ce mi-e dl Antal, de la UDMR?! Unul imi vrea banii, ca sa-l platesc pentru ca imi musca din tara mea, celalalt nu-mi vrea banii, ci-mi vrea tara, drept din mijlocul ei incepand sa-mi nege drepturile de „proprietar”…!!! N-am ce alege, decat sa-i avertizez pe „cozile de topor” ale maghiaro-secuimii, adica pe domnii Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu et Comp., ca jocurile lor politice pun in primejdie de moarte Romania. Nu va mai jucati cu focul, domnilor, ca s-aprinde toata casa, si nici domniile voastre nu veti putea scapa neparjoliti!!! Nu mai amanetati tara asta necajita, cand, de fapt, e vorba doar de „fundul vostru” – …cel „basesc” si „taricean”…date pe mana lui… "ungurean"…!!! Caci ungurii nu se joaca, si veti sfarsi ca vestitul… Ioan fara tara!!!

…Si nu mi-e atata de voi, care poate cA aveTi Saptesprezece mame… - cat de noi, care n-avem decat una singurA (…muScatA din toate pArTile, Si dinafarA, Si dinAuntrul „casei” ei sfinte): ROMANIA…

prof. dr. Adrian Botez

Paris, Franta

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page