Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

NU VA TEMETI! CA VI S-A NASCUT ASTAZI MANTUITOR, CARE ESTE HRISTOS DOMNUL!

 „Dar ingerul le-a zis: Nu va temeti! Caci, iata, va binevestesc voua bucurie mare, care va fi pentru tot poporul: ca vi s-a nascut azi Mantuitor, care este Hristos Domnul, in cetatea lui David" (Luca 2:10-11).

„Ea va naste Fiu si vei chema numele Lui – Iisus, caci El va mantui pe poporul Sau de pacate" (Matei 1:21).

„Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui – Emanuel, care se talcuieste: „Cu noi este Dumnezeu" (Matei 1:23; Isaia 7:14).

(Continuare din numarul anterior)

Cine este Lumina de care ne vorbesc Scripturile de mai sus? Iata, ne raspunde Dumnezeu, prin Scriptura care zice: „Intru El (Iisus) era viata si viata era Lumina oamenilor. Si Lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o" (Ioan 1:4-5). Iar pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ne descopera Scripturile, numindu-L: Cuvantul sau Logosul lui Dumnezeu, reveland omenirii, astfel: „La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu. Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut" (Ioan 1-1-3). Prin aceste revelatii Biblice, cu autoritatea lui Dumnezeu, rezulta luminos si clar ca orice explicare a creatiei omului si universului, in afara revelatiilor Biblice, este neadevarata si falsa.

Aceasta Lumina, numita „Cuvantul ce era la Dumnezeu" si „Dumnezeu era Cuvantul" (cf. Ioan 1:1), in descoperirea ce ne-o face Domnul prin Scriptura de mai sus, este Fiul lui Dumnezeu – Iisus Hristos – despre Care, venind Ioan Botezatorul, Mesagerul ca Inainte Mergator al Domnului (cf. Ioan 1:6-8), Sf. Evanghelist Ioan reveleaza omenirii, din partea lui Dumnezeu, zicand: „Nu era el (Ioan Botezatorul) Lumina, ci ca sa marturiseasca despre Lumina. Cuvantul (Iisus Hristos) era Lumina cea adevarata, care lumineaza pe tot omul care vine in lume" (Ioan 1:8-9). Deci, Iisus lumineaza pe tot omul care se naste in lume, pentru ca Iisus este izvorul Vietii si al Luminii, dupa Scriptura care descopera, zicand: „Ca la Tine (la Dumnezeu) este izvorul vietii, intru lumina Ta vom vedea lumina" (Psalm 35:9).

Atitudinea omului fata de Lumina lui Hristos

Iar urmatoarele Scripturi ne relateaza atitudinea negativa pe care a avut-o omenirea din lume, cand a venit si S-a Nascut din Fecioara Maria, prin zamislire de la Duhul Sfant, luand chip de om, ca sa poata sta de vorba cu omul, zicand: „In lume era si lumea prin El (Iisus Hristos) s-a facut, dar lumea nu L-a cunoscut. Intru ale Sale a venit, dar ai Sai nu L-au primit!!!" (Ioan 1:10-11).

Ce dureros si ce tragedie a omului sa poti vedea, si atunci si azi, ca au putut unii oameni sa nu-L primeasca pe Rascumparatorul lor – Mesia Hristos Iisus – Cel proorocit de prooroci, ca va veni la „plinirea vremii" (cf. Gal. 4:4) sa salveze lumea de la moarte. De ce n-au primit unii oameni din lume, si nu o primesc nici azi, Nasterea lui Iisus Hristos? Din cauza necredintei si pacatului, care ii tineau si ii tin si azi in intuneric si nu-i lasa sa primeasca „Lumina (Iisus Hristos), Care lumineaza in intuneric si intunericul nu o cuprinde" (Ioan 1:5).

Iisus Hristos Lumina lumii

Iar de ce Iisus Hristos lumineaza in intunericul omului si al Universului, ne reveleaza tot Scriptura, prin care Iisus Hristos, ca Dumnezeu adevarat, nascut din Dumnezeu Tatal adevarat, mai inainte de orice vreme, se prezinta omenirii ca „Lumina a lumii", spre a cunoaste cine poate s-o scoata din intuneric, zicand: „Deci, iarasi le-a vorbit Iisus, zicand: „Eu (Iisus) sunt Lumina lumii"; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii" (Ioan 8:12). Nimic mai presus pentru om, decat a tti cui sa-i urmeze in Lumina, pentru ca Lumina lui Hristos inseamna viata, iar intunericul din pacatul oamenilor inseamna moarte.

Rasplata celor care Il primesc pe Iisus

Iar printr-o alta Scriptura, Dumnezeu descopera omenirii rasplata celor care L-au primit si Il primesc si azi si in toate vremurile pe Fiul Sau – Iisus Hristos, astfel: „Si celor cati L-au primit (pe Iisus Hristos) si care cred in numele Lui, le-a dat (Dumnezeu) puterea ca sa se faca fii ai lui Dumnezeu" (Ioan 1:12). Nici o rasplata nu poate fi mai mare pentru oameni sub Soare, daca Il primesc pe Iisus Hristos si cred in numele Lui, ca rasplata de a se „face fii ai lui Dumnezeu!" prin Har, in urma primirii prin credinta a lui Iisus Hristos ca singurul Mantuitor si Rascumparator si a credintei ca izvorul vietii este Dumnezeu, dupa Scriptura care zice: „Ca la Tine (la Dumnezeu) este izvorul vietii, intru lumina Ta vom vedea lumina" (Psalm 35:9).

Primirea lui Iisus neintarziat

Si acum, stimate cititorule, daca nu L-ai primit prin Credinta pe Iisus Hristos, ca Mantuitor al tau, primeste-L acum, la aceasta sarbatoare a Nasterii lui Iisus si vei primi rasplata de „fiu al lui Dumnezeu", prin Harul Domnului Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh (cf. 2 Cor. 13:13). Daca dobandesti aceasta calitate dumnezeiasca de „fiu al lui Dumnezeu" prin Har, ai totul pentru Anul viitor si pentru toti Anii vietii tale, tu si toata familia ta. Fii binecuvantat! Si, apoi, sa nu uiti sa mergi si la altii, cum a zis Iisus, sa le spui „cat bine ti-a facut tie Dumnezeu" (cf. Luca 8:39), ca „Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina" (cf. 1 Tim. 2:4) si sa fie mantuiti si fericiti.

Venirea omului la cunostinta adevarului Evangheliei mantuirii lui – Hristos Iisus – este posibila, dupa cum Dumnezeu a vestit omenirii inca prin Isaia proorocul, zicand: „Poporul, care locuia intru intuneric, va vedea lumina mare si voi, cei ce locuiati in latura umbrei mortii, lumina va straluci peste voi" (Isaia 9:1). Deci, posibilitatea cunoasterii adevarului mantuirii consta in faptul ca Domnul Dumnezeu ii va da „poporului care locuieste intru intuneric sa vada Lumina mare, pana si „Cei ce locuiesc in latura umbrei mortii, lumina va straluci peste ei", inseamna ca si cei ce sunt morti spiritual in pacatele lor, in „latura umbrei mortii", Lumina Nasterii lui Iisus le va straluci Dumnezeu, dandu-le astfel o cale de iesire din moarte la viata, daca vor vrea sa urmeze, iesind din „latura umbrei mortii" la viata.

Mai mult, iata raspunsul: De ce? Pentru ca, la fel, tot prin proorocul Isaia, Dumnezeu a vestit omenirii ca va trimite pe Fiul Sau, astfel: „Caci Prunc s-a nascut noua, un Fiu s-a dat noua, a carui stapanire este pe umarul Lui, si se cheama numele Lui: Inger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al pacii, Parinte al veacului ce va sa fie. Si mare va fi stapanirea Lui si pacea Lui nu va avea hotar..." (Isaia 9:5-6). Si toate aceste atribute, calitati, responsabilitati si misiuni mantuitoare s-au confirmat peste masura, in persoana divina-umana a lui Iisus Hristos, ca Salvator si Unicul Mantuitor al omenirii si pamantului, din stricaciunea si intinarea in care il aduse omul prin pacatul lui, ca in vremea lui Noe (cf. Facere 6:11-13), pentru care Dumnezeu a trebuit sa aduca Potopul. Trimiterea lui Iisus din partea iubirii si milei lui Dumnezeu, cu nasterea lui din Fecioara Maria, prin zamislire de la Duhul Sfant (cf. Matei 1:18), a salvat omenirea si universul de la o alta catastrofa mondiala.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page