Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fonduri publice pentru separatism pe criterii etnice. Unde? In Romania... „UDMR nu este partid politic.”

Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita

La inceputul acestei saptamani am solicitat public Ministerului Internelor si Reformei Administrative sa ia toate masurile care se impun pentru ca organizatia Ciuc (?!) a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR) sa intre in legalitate si sa arboreze drapelul Romaniei pe sediul sau din centrul municipiului Miercurea Ciuc. Lipsa drapelului Romaniei de pe acest sediu nu este de data recenta, fiind doar una dintre modalitatile prin care, asa cum am mai aratat si cu alte ocazii, UDMR elimina orice urma a suveranitatii statului roman in Covasna si Harghita. Intrebat de un ziarist care este parerea sa despre aceasta sesizare, presedintele Organizatiei Teritoriale UDMR Ciuc, Borboly Csaba care este si presedintele Consiliului Judetean Harghita, a declarat nici mai mult nici mai putin ca „UDMR nu este partid politic. Pana acum nu s-a obisnuit sa se arboreze alte steaguri decat cele ale UDMR si vom proceda la fel si de acum inainte". Este organizatia domniei sale si bineinteles ca domnul Borboly poate face ce doreste cu ea. Sub nicio forma nu il putem forta pe domnul Borboly sa arboreze drapelul Romaniei. Ce mama dracu, ca doar e democratie! De unde nu stiu eu ca acel sediu a fost construit de membrii organizatiei Ciuc a UDMR cu banii stransi din salariile lor.

Si ce daca programul UDMR pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 incepe magistral cu propozitia „Datorita rolului asumat de catre UDMR, in ultimii patru ani, ca partid de guvernare...". Tampit e ala care a scris asa ceva in programul UDMR. Daca Borboly sustine ca UDMR nu e partid ne putem noi supara pe el?

Si ce daca UDMR primeste subventii de miliarde de lei vechi de la bugetul de stat in baza legii nr. 27/1996 a partidelor politice si a legii nr. 43/2003 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale?

In perioada 2004-2007 UDMR a primit de la bugetul de stat peste 7 miliarde de lei vechi in fiecare an. In 2008, pana in luna august, UDMR a primit tot de la bugetul de stat aproape 3 miliarde de lei vechi, dupa cum reiese din datele publice de pe pagina oficiala a Autoritatii Electorale Permanente.

Pentru domnul Borboly UDMR nu este partid politic. Si ca atare nu arboreaza drapelul national al Romaniei pe sediul UDMR din Miercurea Ciuc. Nu stiu de ce domnul Borboly considera ca UDMR nu este un partid politic. Sa fie oare faptul ca, potrivit articolului nr. 2 din legea nr. 27/1996 a partidelor politice, „in activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale", ori UDMR nu lupta decat impotriva interesului national al Romaniei si pentru interesul Ungariei Mari. Sau sa fie oare articolul nr. 3 al aceleiasi legi care stipuleaza faptul ca „pot functiona ca partide politice numai asociatiile constituite potrivit prevederilor prezentei legi si care actioneaza pentru respectarea suveranitatii nationale, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale, a ordinii de drept si a principiilor democratiei constitutionale", ori UDMR lupta inca de la infiintarea sa impotriva integritatii teritoriale si suveranitatii Romaniei. Acum sincer, ne putem noi supara pe el?

21 noiembrie 2008

Dan Tanasa

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page