Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (925)

* Pentru a avea continuitate si a nu creea confuzii, va redau ultimul aliniat al articolului aparut in editia precedenta: <<Desi am mai recomandat si in ale ocazii, trebuie sa ma repet, doar, doar cineva va receptiona mesajul: cititi domnilor, The Art of War a filozofului militar chinez Sun Tzu. Desi scrisa in secolul al V-lea B.C. cartea are aplicativitate perfecta in zilele noastre. "cel ce nu stie sa-si identifice inamicul, risca sa piarda toate bataliile." Mr. President, masacrul de la Fort Hood, Texas, "mesajul" transmis prin Farouk Umar nu sunt "incidente isolate!". Sunt parte a unor planuri bine concepute in Sanaa, Yemen, la Universitatile din Westminister-Anglia, la London Metropolitan University, la Copenhaga, Danemarca sau Hamburg, Germania. Identificati-va inamicul si realizati ca marea majoritate a extremistilor au pregatire universitara si nu provin nici din pesterile din Tora Bora si nici din zonele tribale din Wazilistan !!!>>

Cel mai radical Cleric Islamic, este vorba de Anwar-al-Awlaki, personaj cu legaturi stranse cu organizatia terorista Al-Qaida, surprinzator, nascut pe teritoriul American, este bine cunoscut organelor de profil americane. Anwar a tinut nenumarate prelegeri in California si Virginia si mai nou site-ul lui de Internet gazduieste cele mai agresive mesaje la adresa Statelor Unite ale Americii, cerand coreligionarilor sa se inroleze intr-un jihad - razboi sfant impotriva noastra. Al-Awlaki este autorul moral si mentorul spiritual al atacurilor teroriste din 5 noiembrie 2009, de la baza militara din Fort Hood, Texas si asupra avionului de pasageri American, aflat la 25 decembrie 2009, pe ruta Amsterdam - Detroit.

Pentru cei mai putin familiari, Al-Awlaki este membru al puternicului trib Awalik si isi duce existenta criminala in provincia Shabwa, o regiune muntoasa care chipurile cuprinde vai inaccesibile. Dragilor, dispunem de sateliti atat de sofisticati, incat nici continutul portofelului nu mai constituie o necunoscuta, si-mi spuneti ca nu-l putem localiza pe Anwar !?! Hai sa fim seriosi ! Daca un Dron este ineficient si nici Flota a V-a nu face fata, va asigur ca un submarin Trident, cu "dotarea" necesara va rezolva problema atat in Yemen cat si in toate regiunile lumii care au devenit centru al terorismului international si al propagandei antiamericane. Dupa atacul terorist asupra celei mai mari baze militare americane, aceasta "ratacirea" l-a declarat erou pe autorul atentatului si a cerut continuarea atacurilor teroriste. Credeti cumva ca Al-Awlaki face parte din categoria celor 81%, pentru care cititul ramane o eterna necunoscuta? Da de unde, aceasta dejectie s-a nascut in statul American New Mexico, unde tatal lui, Nasser al-Awlaki, a studiat agricultura si a ajuns ulterior Ministrul Agriculturii, iar in prezent este profesor universitar la San’a University. Juniorul al-Awlaki a studiat la Universitatea din Colorado, apoi la Universitatea din San Diego, California si si-a continuat studiile de doctorat la Universitatea George Washington, din Washington, D.C. Pe cand studia in San Diego a fost mentorul spiritual a doi dintre cei implicati in atentatul din Septembrie 11, 2001, iar predicile lui au constituit "obiect de studiu" al musulmanilor arestati in Canada pentru acte teroriste, cat si a celor care au planuit atacul asupra bazei militare de la Fort Dix, din New Jersey. Greu de crezut, dar pana si cei decapitati trebuiau sa devina familiari cu predicile lui Al-Awlaki. Nimeni, dar absolut nimeni, nu ma poate lamuri ca o persoana care are in spatele ei zeci de ani de studii la cele mai faimoase Universitati americane, care provine dintr-o familie de intelectuali de marca, poate deveni promotorul unor asemenea acte reprobabile. Paradoxal, toti cei 19 teroristi implicati in atentatul din Septembrie 11 2009, au fost posesorii unei diplome universitare. Trebuie sa revin la cuvintele filosofului American George Santayana, care in "Viata Ratiunii" ne spune ca nivelul educational nu depinde de anii petrecuti prin scoli sau universitati de unde obtinem o bucata de hartie, care functie de grosime putem sa-i dam o anumita intrebuintare -ghiciti-o !- nivelul educational fiind functie dependenta de "constructia interioara" a fiecarui individ.

Indiferent unde va ajunge America sub noua administratie, indiferent cat de mult s-a departat de standardele la care a fost creata, America Mea, America pentru care mi-am parasit pamantul stramosesc si mormintele inaintasilor mei, ramane singurul bastion al democratiei mondiale, generosul colos financiar care imparte cu darnicia unui nabab miliarde de dolari multor neprivilegiati ai lumii - ultimul caz, a se vedea Haiti - cea mai mare putere militara a lumii, care are in arsenalul ei armament care ar putea determina sfarsitul apocaliptic al planetei si ai carei sateliti fac imposibila patrunderea unui fulg de pasare fara a fi inregistrat, un conglomerat uman in care traiesc intr-o perfecta armonie toate comunitatile lumii si un sistem politic, judiciar si executiv care este un exemplu pentru toate popoarele globului. Ca orice tara, America este vulnerabila, dar inclin sa cred ca principiile pe care s-a cladit aceasta singulara democratie a lumii, vor dainui si dupa 21 Decembrie 2012, orele 23:11 cand unii ne-au prezis sfarsitul. Consider c-ar trebui sa fim mult mai circumspecti pe cine scolarizam. Osama Bin Laden, a fost scolat tot de noi si s-a aflat pe statul de plata al celei mai faimoase institutii americane de law enforcement, aflata la Mc Lean si institutie care adaposteste statuia marelui patriot american Nathan Hale, care in fata plutonului de executie a afirmat: "Regret ca n-am decat o singura viata s-o dau tarii mele." Sunt cuvinte pe care, daca as fi factor de decizie, le-asi introduce obligatoriu, incepand cu invatamantul prescolar in tara mea de origine - Romania.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page