Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Cutia cu prostie

Zilnic, urmaresc la televizor programe care imi plac. Azi e o zi plictisitoare si ploioasa de vacanta, asa ca voi experimenta ceva nou.

Mi-am propus sa vizionez doar programe care nu-mi plac. Deschid televizorul si incep sa privesc… o domnisoara cu un teanc de bani in mana. Mmm, pare tentant. Telespectatorii trebuie sa apeleze si sa rezolve jocurile pentru a castiga suma mult-dorita. Fata se agita si vorbeste cu o viteza uimitoare, parca disperata sa oblige telespectatorii sa sune sa castige fabuloasa suma: "De ce nu sunati ?! Banii pot fi ai dumneavoastra! Puneti mana pe telefon si sunati! Simtiti mirosul banilor? Ganditi-va ce puteti cumpara cu ei!"

Mut pe un alt program si observ cum in mijlocul unui film interesant ecranul este invadat de niste reclame lungi si plictisitoare. Pe un alt canal ruleaza interminabile telenovele, urmate de emisiuni in care femei fara studii povestesc, pe un ton inteligent, cum au scapat de cele 50 de kilograme pe care le aveau in plus, intr-o scurta perioada de timp sau cum e sa ai grija de copii cand esti o femeie de succes.

Alta emisiune prezinta viata interesanta a vedetelor aparute peste noapte, care povestesc cum isi schimba garderoba in functie de tendintele modei de la Milano si cum sunt prietene nedespartite cu marii creatori de moda ale caror carpe se vand la un pret aberant. Urmaresc o "minunata emisiune" cu duelul verbal dintre niste blonde fara prea multa carte si niste femei supraponderale la fel de "instruite".

Gasesc un post dedicat in totalitate manelistilor si iubitorilor de manele. Auzul si vazul imi sunt poluate de melodii scartaite, zambete largi, ghiuluri, limuzine, bastani, bani fara numeri, femei, bautura, aur si palate.

Inchid fericita televizorul pentru ca am avut de unde sa aleg programe neinteresante toata ziua.

Concluzie: foarte multe programe de la televizor sunt pentru oameni cu un IQ mai mic decat al unei veverite.

Alexandra Pergel

Colegiul National "Unirea", Tg. Mures, Romania

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page