Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (933)

* Nu stiu cati dintre dumneavoastra conecteaza ziua de 7 Decembrie 1941, de una dintre cele mai negre zile din Istoria Statelor Unite ale Americii. In acea nefasta zi de Duminica, trupele japoneze, conduse de amiralul Ysuroku Yamamoto au atacat miseleste trupele americane stationate la baza militara de la Pearl Harbor, lucru care i-a determinat pe americani sa denumeasca acea zi, drept Shame Day - Ziua Rusinii. Oricum, Yamamoto si-a gasit sfarsitul doi ani mai tarziu, avionul in care se afla fiind doborat de aviatia Americana. Totusi americanii nu uita, ca lui Yamamoto i se atrbuie urmatoarele cuvinte, ca o referinta la poporul American: "un individ, popor, natiune care are curajul si taria morala sa-si admita in cele mai mici amanunte, pierderile, neajunsurile si lipsurile, va fi imposibil de invins". La timpul respectiv, America aflandu-se la cu totul alte standarde, previziunile lui Yamamoto s-au adeverit. Dar acele evenimente vor ramane doar in cartile de Istorie, domeniu care nu mai intra in obiectivele noii generatii de americani.

Paradoxal, intr-o alta Duminica, de 21 Martie, 2010, avem o alta Shame Day - Ziua Rusinii, la indicatiile pretioase ale celui mai mare vizionar, strateg, orator etc. al tuturor timpurilor, vremurilor si anotimpurilor, Congresul Statelor Unite al Americii a aprobat cu 219 voturi pentru, un nou sistem de asigurare medicala, sistem impus prin solutii bizare, culminand cu invitarea ereticilor in Air Force One, chipurile pentru "lamuriri suplimentare". Ma bucur ca cel putin congresmanul Dennis Cucinich s-a intors teafar pe pamant, nesuportand rigorile Stancii Trapeiene sau a Furcilor Caudine.

Evenimentul votarii a fost catalogat de importanta istorica, atat de doamna Goebells cat si de Pontifus Maximus, care a tinut un discurs de numai 8 minute, ceea ce denota ca importanta nu a fost chiar asa de istorica. Oricum, consecintele raman un mister si pentru cele mai perfectionate servicii de informatii din lume – ma refer la Mossad si Shin Beth - si urmeaza a fi suportate financiar de urmasii, urmasilor nostri, daca aceasta imperfectiune va mai dainui multa vreme.

Industria sanatatii, care reprezinta 1/6 din economia americana va trece sub controlul efectiv al guvernului, companiile aflate oricum in cautarea a noi perimetre teritoriale - a se citi Asia, Europa, Oceania - vor fi obligate sa cumpere asigurari pe care nu si le pot permite, lucru care va ge-nera somaj in masa si nemultumiri sociale cu consecinte imprevizibile. Cu o economie aflata in totala degringolada, cu un deficit financiar de proportii alarmante, cu creditori care chestioneaza solvabilitatea Americii, sa mai aprobi o lege care presupune 12,5 trilioane de dolari, nu mi se pare numai de domeniul absurdului, dar consider interventia unor medici psihiatri absolut necesara. Cei care au urmarit desfasurarea evenimentelor la televizor, au putut constata ca d.na Goebells a repetat, in mod eronat, ca legea a fost aprobata cu 220 voturi pentru si 211 contra. Realitatea este ca rezultatul a fost de 219 pentru, la 212 contra. Pentru un Speaker al Congresului Statelor Unite, a treia pozitie in ierarhia administratiei, o asemenea greseala este impardonabila !!! Inca nici n-a intrat Legea in viguoare si deja 46.3% din personalul sanitar se gandeste la schimbarea profesiei, medicii anticipand interventia guvernului pana si in stabilirea diagnosticelor !!!

Luarile de cuvant din Congress, limitate la 45 secunde de persoana, au starnit dezbateri aprinse si referiri deloc magulitoare la adresa directiei spre care se indreapta Statele Unite ale Americii. Congressman -ul Devin Nunes, republican, reprezentant al Statului California, si-a inceput alocutiunea cu “Say no to Socialism", urmata de “No to Soviet style Socialism”, iar Tom Price, republican, reprezentant al Statului Georgia, medic de profesie, a spus ca America si-a pierdut moralitatea. Greu de crezut, pana si reverendul Al Sharpon, democrat, candidat la presedintia Statelor Unite ale Americii, a spus ca avem o lege de tip Socialist.

Incepand de Duminica 21 martie 2010, libertatea noastra a suferit o noua lovitura, guvernul ajungand sa ne controleze integral toata existenta noastra, aducandu-ne revoltator de aproape la statutul de sclavi. Din nou, desi imi dau seama ca vorbesc la pereti si la bostani, ma simt obligat sa-i familiarizez pe cei care in mod nemeritat iau decizii in numele nostru, cu numele de Ayn Rand, filozof american. Nascuta Alisa Zinovyevna Rosenbaum, la Petersburg-Rusia, domnia sa este intemeitoarea sistemului filozofic, cunoscut sub numele de Obiectivism. A fost unul dintre cei mai ardenti oponenti ai oricarei forme de colectivism, incluzand fascismul, comunismul, socialismul si interventia statului in viata privata a componentilor societatii.

De la Ayd Rand ne-a ramas si urmatoarea axioma: “oricine isi aroga dreptul de redistribuire a veniturilor produse de altii isi aroga dreptul de a trata fiintele umane ca sclavi". (Whoever claims the right to redistribute the wealth produced by others is claiming the right to treat human beings as chattel.” Numai cei lipsiti de vedere nu realizeaza ca ne indreptam spre o forma de socialism.

Imi revin in minte cuvintele lui Leon Trotsky, "sfarsitul poate justifica masurile, atat timp cat exista ceva care sa justifice sfarsitul" (The end may justify the means as long as there is something that justifies the end). Nimeni, dar absolut nimeni, nu ma poate convinge ca sfarsitul Americii nu a fost pregatit in laboratoarele mai marilor lumii; nimeni, dar absolut nimeni, nu ma poate convinge ca ceea ce nu a reusit William Jefferson Blyte Clinton, presedinte care a dovedit calitati incontestabile, politician de prima marime, care a beneficiat de sprijinul populatiei americane, indiferent de coloratura politica, poate reusi o persoana al carui loc de nastere constituie o enigma si care a avut cea mai rapida cariera politica din istorie; nimeni, dar absolut nimeni, nu ma poate convinge ca distrugerea celui mai bun sistem sanitar din lume, nu s-a facut fara o interventie din “afara” Americii.

Chiar daca v-am mai amintit, revin ! Este ceea ce Theodore Roosevelt ne-a amintit inca din 1912. Este acel guvern invizibil, impotriva caruia nu se poate face nimic.

Este timpul sa realizam si sa confirmam cuvintele amiralului Ysuroku Yamamoto, altfel nu vom putea indrepta directia gresita pe care am luat-o. In anul 2008, un amator a fost ales la Casa Alba, cel mai putin calificat din ultima suta de ani. Atacul nejustificat si fara precedent la adresa Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite, la adresa administratiei precedente, la adresa lui Fox News, la adresa tuturor, exceptand propria persoana, dovedeste carente inadmisibile pentru cel mai puternic - influent om al lumii. Adaugand noi datorii la cele existente, ne va duce intr-o situatie fara remedii.

Prevad ca inainte de a avea soarta Greciei curente - colaps economic, vom avea soarta Greciei Antice, ramanand numai in cartile de Istorie, perioada 4 Iulie1776 - 4 Noiembrie 2008.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page