Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Timpuri Profetice

de Rev. Lazar Gog

"Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua..." Ps. 91:5

"Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma. Ce vezi, scrie intr-o carte.... " Apocalipsa 1:11a

DE CINE SA MA TEM?

- partea a 2-a-

Text: Psalmul 27:1 - Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este taria vietii mele. De cine sa-mi fie frica?

Naum 2:1 - Cel ce sfarama in bucati porneste impotriva fetei tale; pazeste cetatuia! Ia seama la drum! ...

Geneza 16:12 - Ishmael va fi ca un magar salbatic al unui om; mana lui va fi impotriva tuturor oamenilor si mana tuturor oamenilor va fi impotriva lui; si va locui in fata tuturor fratilor lui.

Dr. Henry Kissinger - "Daca nu sti incotro te duci, atunci orice drum sau cale te va duce acolo" - Adresa catre delegatii Conventiei Nationale Republicane din 1980.

(Continuare din numarul 638)

3. ISLAMISMUL

Goliatul cel mai mare care confrunta civilizatia judeo-chrestina a acestor zile din urma este islamismul. Numarul lor impresionant depaseste un miliard de oameni si estimarile specialistilor in fenomenul religios mondial arata peste 50 de milioane de convertiti noi, in fiecare an, acestia din urma venind din randurile crestinismului si hinduismului. Doctrinar, islamismul este o religie sincretista, imbinand elemente pagane arabe cu elemente iudaice si chrestine. Din aceasta perspectiva, islamismul ca toate religiile lumii este o religie falsa, care ofera o speranta falsa. Vitalitatea islamismului sta in devotamentul si fervoarea aderentilor lui. Anual, peste 2 milioane de musulmani fac pelerinaj la Mecca, in Arabia Saudita pentru a deveni Hajj sau pelerini sfinti.

Apatia crestina in Europa de Vest si SUA este o cauza majora a inmultirii lor uimitoare. Europa de vest este un camp misionar pentru islamism. Franta adaposteste peste 4,5 milioane de credinciosi islamici (cei mai multi din Europa), iar Germania peste 3 milioane. Revista engleza (U. K, Christian Handbook, afirma ca anual, peste o suta de mii de crestini din Irlanda si Anglia adopta sau se convertesc la islamism. Astfel, numarul aderentilor islamici din Anglia depaseste cu mult pe cel al crestinilor baptisti si methodisti socotiti impreuna. In Statele Unite numarul celor ce au imbratisat islamismul depaseste de trei ori numarul credinciosilor Penticostali din organizatia Assemblies of God (3 milioane in S.U.A. n.a.) iar Olanda este prima tara chrestina care a inaugurat un canal de televiziune islamic.

Imamul (liderul religios de la moschee) unei moschei din Chicago, un fost crestin, declara recent: "Islamismul ofera o cale pentru oamenii curajosi sa devina ceva. Chrestinismul, pe de alta parte, este o religie pentru ajutor social - wellfare religion - Isus a platit totul - si oamenii mei nu au nevoie de asa ceva trebuie ei sa faca ceva...."

Mentinerea elementelor pagane spirituale, este un alt motiv pentru succesul fenomenal al islamismului. Marabouts, walis si pirs sunt practici pagane adorate in islamism. De exemplu. Echipa nationala de fotbal (soccer) a Cameroonului a dus chiar la Campionatul Mondial din Italia si Statele Unite practicanti marabouts, ca sa faca vraji, descantece si blesteme impotriva echipelor adverse. Deseori confruntarile dintre diferite grupuri spiritiste islamice duc la cruzime, crime si pierderi materiale. Monitorizarea misiunilor crestine mondiale este o practica intimidanta a islamicilor. Posedand averi fabuloase in urma comercializarii petrolului, liderii religiosi si politici platesc sume imense de bani unor oameni si organizatii teroriste, antrenate sa monitorizeze activitatile misionare chrestine si sa dezlantuie tot felul de atrocitati asupra lor. Secretarul general al Ligii Islamice Mondiale declara recent ca "Pericolul cel mai mare al islamismului vine din partea Comunismului si a Chrestinismului... dar cum Comunismul a cazut in cea mai mare parte, trebuie sa ne concentram asupra vrajmasului nostru - Chrestinismul si sa-l nimicim". Intreb din nou, asa cum am intrebat in prima parte a acestui mesaj: "Unde sunt Chrestinii in tarile musulmane? Ce drepturi au ei acolo? " Niciunul! Nici chiar soldatilor americani din Golful Persic nu li se permite sa aibe servicii religioase in afara garnizoanei lor si acestea monitorizate de potentiali calai teroristi.

Terorismul intern si international, este unul din marile arme pentru incintare in civilizatia iudeo-chrestina a lumii arabe. Talibanii, irakienii, arabii-sauditi, iranienii, libienii, somalezii, indonezienii, sirienii, sunt purtatorii terorii impotriva propriilor lor fii si ai lumii iudeo-chrestine. In Irac, acolitii lui Saddam Hussein au pus camasa de forta a fricii si a terorii peste poporul lor si sunt temuti de "fratii" lor, vecinii. Saddam Hussein a ordonat distrugerea a mii de sate, uciderea a peste 300 de mii de oameni. In timpul unei ceremonii - relateaza un martor ocular care a fugit in vest, ceremonie numita Qasr al-NIHAYYAH (sau Palatul Sfarsitului, n.a.), seful securitatii lui Saddam a executat peste 4 sute de oponenti ai regimului. In aplauzele frenetice (sau fortate, n.a.) a celor prezenti, si-a stins tigarile si trabucurile in ochii celor condamnati pe cand acestia erau in viata, altora le-a taiat de vii mainile, picioarele, partile genitale, le-a scos ochii si le-a batut cuie lungi prin incheieturile soldurilor si ale picioarelor. Saddam a praticipat si el la masacru si dupa omorarea lor, acolo in mijlocul acelui spectacol sangeros, si-a aprins o tigara de foi si linistit ar fi spus; "Asa trebuie sa ajungem sa facem oricarui evreu, oricarui american si oricaruia care sustine cauza sionismului".

Terorismul arabic - islamist este un afront brutal al civilizatiei iudeo-chrestine, un afront al Bisericii lui Christos. Indiferent cat de politic se discuta problemele de azi pentru a calma emotiile oamenilor, un fapt ramane in picioare: islamismul este cea mai mare provocare a Bisericii zilelor din urma. Satan controleaza fiecare fibra a islamismului. Principiul major al Jihad-ului sau razboiului sfant islamic este acesta: "converteste pe infidel la islamism or ucide-l!" Astfel islamismul devine o religie a mortii si a crimei impotriva umanitatii. Este o religie a urii si razboiului. In Shura, 9:29 (sau cap. 9:29) din Qur’an se afrima: "Fa razboi cu cei ce nu cred, chiar cu Poporul Cartii (adica Evreii si Chrestinii , n.a.). Fa razboi cu ei pana cand nu va mai fi idolatrie si astfel religia lui Allah va domni suprema". Reflectand asupra acestui pasaj Qur’anic, fostul Ayatollah Khomeini afirma: "Cea mai sfanta bucurie in Islam este sa ucizi, or sa fii ucis pentru Allah".

Frati si surori, Doamnelor si Domnilor! Cartea lui Dumnezeu - Biblia, spune: "Cei rai n-au pace". (Isaia 57:21). Islamismul ca religie nu poate fi adusa langa chrestinism si iudaism. Popoarele arabe si islamice au un potential de oameni plini de bun simt si civilizati. Solutia pentru ei, pentru cei rai, pentru noi si pentru lumea intreaga este una singura - Isus Christos - Lucrul acesta se va vedea pe deplin in ziua Domnului. Ce trist, ca pentru multi acest timp va fi prea tarziu pentru o schimbare. De aceea, azi este ziua mantuirii (Evrei 3:7, 15), ziua in care se poate scapa de moarte si paganism, si se poate intra in lumina, adevar si viata. Biserica lui Christos a acestor zile trebuie sa nu uite aceste adevaruri, or sa le invete daca nu le-a cunoscut.

Biserica lui Christos trebuie sa cunoasca lupta pe care o are in fata. Trebuie sa cunoasca armele luminii cu care sa se lupte, si trebuie sa nu uite pe Capetenia credintei ei - Domnul Nostru Isus Christos, Imparatul Imparatilor si Domnul Domnilor. Glorie Lui in veci!

(Va urma)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page