Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Timpuri Profetice

de Rev. Lazar Gog

"Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua..." Ps. 91:5

"Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma. Ce vezi, scrie intr-o carte.... " Apocalipsa 1:11a

DE CINE SA MA TEM?

- partea a 2-a-

Text: Psalmul 27:1 - Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem? Domnul este taria vietii mele. De cine sa-mi fie frica?

Naum 2:1 - Cel ce sfarama in bucati porneste impotriva fetei tale; pazeste cetatuia! Ia seama la drum! ...

Geneza 16:12 - Ishmael va fi ca un magar salbatic al unui om; mana lui va fi impotriva tuturor oamenilor si mana tuturor oamenilor va fi impotriva lui; si va locui in fata tuturor fratilor lui.

Dr. Henry Kissinger - "Daca nu sti incotro te duci, atunci orice drum sau cale te va duce acolo" - Adresa catre delegatii Conventiei Nationale Republicane din 1980.

(Continuare din numarul 631)

b. Narcisism si sperante false

Abuzul de sine, abuzul de placeri si iubirea de sine in sensul exagerat al lumii, se numeste narcisism. Zilele acestea din urma sunt marcate de acest spirit. Ap. Iacov remarca: "Ati trait pe pamant in placeri si in desfatari. V-ati saturat (in original - "v-ati ingrasat inimile...", n.a.), chiar intr-o zi de macel". (Iacov 5:5). Desi cei reprezentati in acest verset vad ca timpul este spre incheiere si se apropie macelul Domnului pentru fii neascultatori (cf. Apoc. 14:18-20 ; 19:15-18 ; Ezech. 39: 17-20), ei continua sa amane pocainta si transformarea lor prin puterea Cuvantului si a Duhului Domnului (Rom. 12:1-2 ; 2 Cor. 3:17-18). Cand insa si membrii Bisericilor lui Christos se complac intr-o astfel de stare, strigatul pentru trezire trebuie sa fie tot mai intens. Oare a uitat poporul Domnului ca "noi nu mai suntem ai nostri... si ca "am fost cumparati cu un pret ... " si acum "suntem ai lui Dumnezeu cu trupul si duhul nostru... si cu tot ce avem?" (cf. 1 Cor. 6:19f - 20 ; 4:7). Nu este materialismul o cursa pentru multi? Nu si-au pus multi speranta in acumularile lor materiale mai mult decat in bogatia credintei sfinte in jertfa lui Christos?

Daca pe careva dintre noi, ne deranjeaza ori de cate ori auzim acest subiect despre inslavirea materiala, atunci relatia personala cu Dumnezeu este grav afectata. Lacomia, zgarcenia, placerile si inchiderea ochilor si urechilor, sa nu vedem si sa nu auzim, ce este sanatos inaintea Lui, sunt trasaturi de caracter care cer schimbare radicala. Zilele din urma sunt peste noi, si nimic n-ar trebui sa puna zid intre noi si iubitul sufletului nostru - adica Mantuitorul Isus Christos.

3. Stress si anxietate

Trairea pentru materialism este o cauza majora pentru stress si anxietate sau neliniste sufleteasca deprimanta. Domnul Nostru Isus Christos ne-a avertizat cu doua mii de ani in urma asupra acestei stari premergatoare venirii Lui a doua oara. El a zis: "Luati seama la voi insiva ca nu cumva sa vi se ingreuieze inimile cu imbuibare de mancare si bautura, si ziua aceea sa vina fara veste asupra voastra... Veghiati dar tot timpul, si rugati-va, ca sa aveti putere sa scapati de toate lucrurile acestea care se vor intampla, si sa stati in picioare inaintea Fiului Omului." (Luca 21:34, 36).

In faimoasa invatatura din Pilda Semanatorului, Isus mentioneaza inabusirea vietii de grijile, bogatiile si placerile lumii. Aceste griji (cf. Luca 8:14), nu sunt altceva decat stresul si frica zilei de maine, sau, stresul si frica de a nu avea mai putin de cat altii. Bisericile goale in multe servicii divine, departamentul de lauda prin muzica amenintat cu desfiintarea din pricina absentelor repetate de la repetitiile pregatitoare, vorbesc despre copii ai Domnului plaguiti de frica zilei de maine or de dorinta dupa mai mult. Orele in plus de munca intr-o succesiune indelungata, pun stress pe sanatate, pe relatiile de familie si pe sanatatea credintei. Daca a avea cu ce sa ne imbracam si a avea ce sa mancam si sa bem este o necesitate de care se ingrijeste Tatal Ceresc (cf. Matei 6:25 -34) prin pregatirea unui loc de munca adecvat nevoilor fiecaruia, ingrijorarea continua asupra acestor lucruri, sau ingrijorarea de a avea mai mult, este o cauza primara pentru mai multe suferinte azi. Oboseala continua, nesomn, sanatate precara, copii neglijati, soti si sotii exilati in singuratate si o viata de credinta schiopatand de amandoua picioarele sunt tot atatea cauze pentru stress si anxietate. De aceea Isus ne invata sa ne rugam "pentru paine zilnica" (Luca 11:3), iar apostolul Petru ne invata "sa aruncam asupra Lui (lui Isus, n.a.) toate ingrijorarile noastre" (1 Pet. 5:7). Nimeni dar, sa nu cada sub ingrijorari in aceste zile caci foarte curand trebuie sa stam in picioare inaintea Domnului nostru Isus Christos.

d. Declin in populatia pamantului

Mamonismul sau materialismul ridicat la rangul de Dumnezeu (Matei 6:24), afecteaza sporul populatiei planetei. In vremurile de pe urma, cand Antichrist va domni nestingherit, acest adevar va fi mai pronuntat ca oricand. Profetul Daniel spune despre el ca "Nu va tinea seama nici de dumnezeii parintilor sai, nici de dorinta femeilor ; cu un cuvant, nu va tinea seama de niciun dumnezeu, ci se va slavi pe sine mai presus de toti". Daniel 11:37. In opinia majoritatii comentatorilor Bibliei, "dorinta femeilor" din acest pasaj se refera la visul oricarei femei iudaice de a avea copii si de a-L naste astfel, pe Mesia. Avand in vedere insa, aspectul global al misiunii diabolice a lui Antichrist, textul se va aplica la intreaga populatie a pamantului. Azi, materialismul este factorul care influenteaza cresterea sau descresterea populatiei Terrei. Sociologii afirma ca la ora actuala, 61 de tari dezvoltate ale lumii sunt intr-un declin ingrijorator al natalitatii. Numai inmultirea prin emigratie a putut echilibra forta de munca din aceste tari. Pericolul economic al acestei stari este acela ca intr-o decada, de acum inainte, vor fi mai multi pensionari decat tineri care sa produca pentru ei, si pentru parintii lor pensionati. De aceea, bogatiile acumulate azi nu vor ajuta mult in zilele care urmeaza.

Pericolul acesta al populatiei, sau mai precis al natalitatii se vede si in biserici. In multe locuri, acestea sunt ca niste relicve in care o adunare de batrani aproape neputinciosi vor sa faca o lucrare care este peste puterile lor. Tineretul este inexistent caci multe familii din comoditate si narcisism, n-au vrut sa aibe urmasi. Iar unii dintre tinerii care mai sunt, sunt prinsi in ghiarele materialismului - cum sunt drogurile, alcoholul, si preocuparea pentru acumulari mai mari, de aceea secerisul Domnului sufera. Bisercile sufera, Familiile sufera. Priviti spre exemplu numai la tara in care ne-am nascut cei mai multi dintre cei ce ma ascultati sau cititi acest mesaj - adica la Romania. Legalizarea avorturilor si materialismul precar de aici a facut ca in paisprezece ani de la Revolutia din dec. 1989, populatia Romaniei sa scada dramatic. Pe de alta parte, in tarile africane unde aceasta creste, este o populatie afectata de boli incurabile precum SIDA si de aceea inefectiva pentru puterea economica pe care o viseaza omenirea. Timpul este pe sfarsite iar ochii nostri trebuiesc atintiti la Isus (Evrei 12:2).

3. ISLAMISMUL

Goliatul cel mai mare care confrunta civilizatia judeo-chrestina a acestor zile din urma este islamismul. Numarul lor impresionant depaseste un miliard de oameni si estimarile specialistilor in fenomenul religios mondial arata peste 50 de milioane de convertiti noi, in fiecare an, acestia din urma venind din randurile crestinismului si hinduismului. Doctrinar, islamismul este o religie sincretista, imbinand elemente pagane arabe cu elemente iudaice si chrestine. Din aceasta perspectiva, islamismul ca toate religiile lumii este o religie falsa, care ofera o speranta falsa. Vitalitatea islamismului sta in devotamentul si fervoarea aderentilor lui. Anual, peste 2 milioane de musulmani fac pelerinaj la Mecca, in Arabia Saudita pentru a deveni Hajj sau pelerini sfinti.

(Va urma)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page