Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Niciodata nu e prea tarziu

Eduard Ovidiu Ohanesian

Efectele scandalului Coldea-biletel incep sa se faca simtite dupa aproape doi ani. "Vinovatii" pentru scurgerea informatiilor sensibile (care dovedeau politia politica exercitata de conducerea SRI la comanda Cotroceniului) sunt pedepsiti exemplar. Mai bine mai tarziu decat niciodata, a spus Basescu si i-a dat pe cei doi suspecti, fosti adjuncti SRI Marin Ionel si Dumitru Zamfir, pe mana procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Desi oficial, in scandalul biletelelor nu a fost gasit un vinovat, zvonurile din presa referitoare la cei doi generali s-au adeverit zilele trecute. Asa le trebuie, daca l-au dat in vileag pe slugoiul basescian Florian Coldea, prins scormonind in arhivele institutiei dupa ceva probe compromitatoare la adresa unor membrii ai Curtii Constitutionale.

Urmand procedurile standard ale vechii Securitati, presedintele i-a trecut mai intai in rezerva pe fostii adjuncti SRI gen. (r) Marin Ionel si gen. (r) Zamfir Dumitru. De restul s-au ocupat uneltele sale din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. I-au trimis in judecata pe cei doi "tradatori", intr-un dosar complex care cuprinde cadre din mai multe servicii secrete. Ofiteri de informatii, vajnici pagubitori ai bugetului de stat, implicati intr-o serie de smenuri imobiliare de milioane de euro.

Te apuca tristetea cand te gandesti ca procurorii DNA si cei militari au pierdut ocazia sa instrumenteze dosare serioase pe numele celor doi. Zamfir (zis si Titel), urechist al Securitatii la serviciu AB 13, Directia R interceptari este mare vedeta la Moara Vlasiei si Balotesti. Bagat pana peste cap in misculatii cu terenuri, combinate de taurine, ingrasatorii, afaceri de imobiliare de zeci de miliarde de lei vechi.

Iar generalul Ion Marin a fost participant dovedit la represiunea din ’89 de la baricada din Piata Universitatii in calitate de capitan in Regimentul 2 Mecanizat Bucuresti. Capitanul Marin, la acea data, imprastia manifestantii cu mitraliera de pe TAB.

Se pare ca magistratii inamovibili ai Directiei Nationale Anticoruptie au totusi o sensibilitate cand vine vorba despre dosare cu imobiliare, unde inculpatii sunt aparati de blonde. Nu demult, intr-un dosar cunoscut drept "Casa din Mihaileanu", tras la indigo dupa cel de mai sus, presedintele nostru a fost scos basma curata de Elena Udrea. Nu s-a gasit inca omul care sa-l treaca in rezerva pe vinovatul Traian Basescu, dar niciodata nu e prea tarziu.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page