Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (873)

* Ratiuni care n-au nimic comun cu logica elementara a lucrurilor, actiuni care ridica indreptatite semne de intrebare privind dotarea cerebrala sau verticalitatea morala, spirituala si profesionala a celor care se dedau la asemenea practici, ma determina sa ma intreb: “Quo Vadis America?” Valorile traditionale pe care s-a cladit aceasta inegalabila democratie, aceasta unica filosofie a lumii sunt in mare pericol din cauza unor minoritati de purtatori ilegali de creier care au interesele lor speciale. Se uita, intentionat sau nu, ca aceasta natiune s-a fondat pe principii religioase.

Nu se aminteste un cuvant de faptul ca John Adams ne-a avertizat ca am conceput Constitutia numai pentru oameni morali si religiosi si este total inadecvata pentru orice alta categorie de oameni (our Constitution was made only for moral and religious people and is totally inadequate for any other). Se ignora in totalitate vorbele primului presedinte al USA, George Washington, de la care ne-a ramas ca moralitatea unei tari poate fi pastrata numai daca a avut la baza principii religioase. Agresorii isi fac simtita prezenta in Washington DC, unde demonstreaza cu placarde prin care se contesta existenta Divinitatii si a oricaror relicve cu caracter crestin.

Orice simbol religios este tinta unor actiuni judiciare, orice afirmatie cu vagi conotatii crestine a ajuns subiect de dezbateri pana la Curtea Suprema de Justitie a USA. Ma tot intreb cine sta in spatele acestor grupari, daca pana si puternicul Defense Department a fost nevoit sa renunte la sponsorizarea unor actiuni care n-au fost pe placul celor amintiti. Nu-mi ramane decat sa sper in veridicitatea cuvintelor politicianului American Adlai Stevenson: "cel ce arunca cu noroi, in general pierde teren" (he who slings mud generally loses ground). Oricum, acestor pretinse organizatii si nu numai lor, imi permit sa le amintesc de cuvintele adresate de Napoleon lui Talleyrand, la 28 Ian. 1809: "Vous etes de la merde dans un bas de soie”. Asta sunteti domnilor.

* Asa cum am amintit in "Protestul" remis mass-mediei romane, autoritatilor americane si romane, se pare ca Alea Iacta Est, Rubiconul a fost trecut, iar Camera Deputatilor si Senatul Romaniei va avea din partea Diasporei, persoanele cele mai contraindicate, controversate si asupra carora planeaza indreptatite semne de intrebare. Pentru ca alegerile s-au facut in totala contradictie cu legea Americana, imi permit sa va relatez cadrul juridic incalcat de cei care, fara a poseda calitati sau virtuti deosebite, se doresc reprezentantii………….. cui ? Intrucat se pare ca limba stramosilor a devenit o necunoscuta pentru aceste persoane, am sa redau o parte din textele de lege, in Engleza. Din start, doresc sa fac o mentine: pentru a candida din partea unui partid politic afiliat in Romania, candidatii au trebuit sa "depuna" la casieria partidului suma de 150 000 euro!!! In plus, candidatii au avut in Statele Unite, "grupuri de sprijin", din partea organizatiilor Non-Profit, in totala contradictie cu Section 501, alin.3 al Internal Revenue Service !!! Deci:

-There is no religious freedom in America when any religious group can impose their dogma on any person that disagrees with that dogma.

-Religious zealotry by well-intentioned persons is the greatest unnatural treat to well-being in the world .

-Tax codes bar churches from endorsing or contributing to candidates; it also bar companies which have no “Non-Profit” status to ask for contributions or donations.

-Churches and religious institutions should not be involved in politics for the same reason people left England and founded our Nation- freedom for state religion.

Cine are dubii asupra celor relatate mai sus, ii recomand sa-l consulte pe John Eastman, dean of Chapman University’s School of Law. Daca ati ales sa traiti in aceasta unica si inegalabila democratie, trebuie sa respectati legile pamantului American. Ne-a ramas din Roman Penal Code ca ignoranta legii nu este o scuza (ignorance of law is not an excuse). Cer insistent anularea alegerilor, iar vinovatii, indiferent cine sunt ei, sa suporte consecintele legii, inclusiv deportarea. Asa cum am mentionat si in Protest, parafrazand pe Tom Stoppard, care in “Jumpers” ne spunea ca esenta democratiei nu este votarea ci numaratoarea (It’s not the voting that’s democracy, it’s the counting), se pare ca numaratoarea s-a facut inainte de a incepe votarea !!!

Trebuie sa va mentionez ca protestul meu a fot sustinut de organizatiile Viitorul Roman, infiintata in 1926, Consiliul Mondial Roman, Consiliul Romano-American, Publicatiile Miorita Noastra, The Romanian Echo, Camera de Comert Romano-Americana din California, Organizatia Culturala Miorita Noastra si de foarte multe persone private din Europa, Australia si Statele Unite.

* Am avut onoarea cinstea si priveligiul de a participa la Ziua Nationala a Romaniei, organizata sub auspiciile organizatiei culturale Miorita Noastra, in capitala statului California, superbul oras Sacramento. Am intalnit persoane cu adevarate valente patriotice, adevarati romani, care prin intreaga lor activitate se regasesc perfect in emanatia cerebrala a lui Nicolae Iorga: "Oamenii mari au lucrat intotdeauna in folosul tarii lor de origine, fara a prezenta niciodata nota de plata". Intr-o organizare de exceptie, pot afirma ca totul, dar absolut totul a fost la superlativ, comunitatea Romaneasca din Sacramento si imprejurimi meritand pe deplin titlul de "Mica Romanie". Oameni ca Viorel Nicula, Marius Petraru, Alin Alistar, Alex Chihaia, Emilia Eberle si foarte multi altii, pe care dintr-o regretabila eroare nu le-am retinut numele, merita tot respectul, cinstea si consideratia noastra. Evenimentul a fost onorat de prezenta d.nei Georgeta Stanescu, consilier relatii in cadrul Ministerului de Externe al Romaniei.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page