Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Alege-ti drumul

Lumea: plina de pacate, nedemna de primirea Mantuitorului. Focar continuu de infectie cu nelegiuiri. Rani sangerande facute cu arma diavolului. Bube pline cu puroi, care se sparg cu durere si curg ganduri pacatoase din ele. Mlastina imprastie noroi fierbinte, fapte necurate. Inchisoare a faptelor rele.

Sala de tortura a celui necurat. Oameni schingiuiti si impovarati cu pacate. Suflete apasate cu menghina gandirii necurate, inlantuite cu fier greu de pacate.

Dumnezeu, cel din Ceruri apleaca privirea asupra pamantului, asupra oamenilor, carora le poarta de grija. Acestia se chinuie in baltoaca neagra a raului. Domnul ii salveaza, ii ajuta si ii trateaza pe toti ca pe copii Lui. Ii ajuta sa faca pasi importanti pentru viata vesnica. Oile ascultatoare si smerite sunt incoltite de lupii cenusii, mereu infometati: chinuite, sacrificate. Dar sufletul lor este curat si smerit, trupul avand o importanta normala in viata lor.

Intr-o noapte de iarna, Dumnezeu a invelit pamantul in farmec. A trimis zapada pura, curata, din Ceruri. Cu aceasta a inalbit lumea baltoacelor murdare. Un peisaj de vis a acoperit iadul pamantean, vazduhul si pamantul alb, foarte alb. Mangaiere a sufletului, cu acest peisaj minunat a fost intampinat Mantuitorul. Oile bune au adus pe lume pe Fiul Domnului. Pastorii au completat peisajul alb, cu sufletele lor imaculate. Magii, steaua lor aurie si darurile deosebite au creat o atmosfera cereasca. Acesta a trimis inca o raza de speranta. Pamantul s-a transformat in aripi de inger dupa ce Isus a calcat pe acest pamant.

Intr-un peisaj feeric, trimis de Dumnezeu, a rasarit speranta lumii. Speranta s-a infatisat ca un porumbel alb, al pacii. Acesta a luat in ciocul sau micut mreaja in care a prins toti oamenii. Bate din aripioarele sale fragile, ducandu-si povara spre ceruri. Unii calatori sunt trasi inapoi de catre o forta a intunericului, dar cate un inger coboara si ii prinde din caderea lor spre nimicire.

Alexandra Pergel

Colegiul National "Unirea", Targu-Mures, Romania

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page