Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Guvernul lu’ Udrea si Videanu

Uite d-asta imi place mie politica ! Guvernul Lui, pohta ce-a pohtit Basescu, parca este oul Kinder cu surprize. Ne-a lasat Stolojan prada democratiei democrate de la Cotroceni, ajungand sa se ocupe de soarta noastra Elena Udrea si Adriean Videanu. Eu nu stiu ce a fost in capul presedintelui, dar va plati scump numirea blondei mai ... decat politica insasi si cea a unui tarabagiu de Videle in noul guvern. Desi, daca stau bine sa ma gandesc, cei doi sunt tandemul perfect. Videanu impreuna cu partenerii lui Cocos va pava trotuarul pe care paseste tantosa duduita portocalie, iar ea va recomanda demnitarului de taraba, destinatii turistice mai exotice, chiar decat cele vizitate pe cand era primarul capitalei. Si ca sa ne inchida definitiv gura (Portitei), aghiotantii marinarului vor promova si aproba prin ordonanta de urgenta legalizarea prostitutiei politice.

Sa nu credeti ca am trecut cu vederea baronii pesedisti sau mascotele lor colorate. Nu ca mi-ar dor de Troaca de la interne si de loganurile de 70000 de euroi , dar parca nominalizarea generalului Gabriel Oprea a intrecut orice asteptari. Prietenul si protectorul teroristului Hayssam este frate de sortulet cu infractorul Span de la fostul 0215, DGA, IJPF si altele. Cand ma gandesc ce linstit statea la comisia de control al SRI, in timpul audierii mele, am in cap si motivul pentru care Basescu va fi de acord cu numirea sa la MIRA. Nici faptul ca la externe si relatia cu parlamentul avem doi ministrii SIE sub acoperire, nu mai conteaza.

Intrarea lui Vasile Blaga la guvernare i-a trecut in umbra. Dupa ce i-a dat drumul teroristului numarul 1 al Romaniei peste granitele securizate cu zeci de milioane de euro de la UE, buldogul prezidential i-a acoperit si pe militienii cercetati de DGA sub comanda procurorului Marian Santion. Noroc ca n-a ramas la conducerea ministerului, cand Santion a fost dat afara, ca trebuia sa o faca direct si personal. Doar fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie facuse referire directa la protejatul sau, acelasi Span din ochiul MIRA, botezat "ala micu".

In rest, daca te uiti prea atent la fetele mimozelor guvernamentale, te apuca somnul. Probabil ca Monica Iacob Ridzi va duce mai multi bani acasa, pentru ca nu mai are timp de europarlamentar sa sparga sacosa cu euroi prin magazinele de fite din Bruxelles sau Strasbourg. Si daca zapaciti de flegmele pe care si le-au tras in campania electorala, credeti ca nu stie stanga ce face dreapta politicii romanesti, va inselati. In guvernul lui Boc, Ei vor fi in continuare cu Ei, iar noi ramanem cu criza.

Eduard Ovidiu Ohanesian

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page