Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Stat de Drept, Planeta de Drept, UNIVERS de DREPT


Ca niciodata in istorie se vorbeste astazi despre Statul de Drept, cate ceva despre Planeta de Drept si foarte putin despre UNIVERSUL de DREPT.
Vanzoleala cea mare in Statul de Drept este CORUPTIA careia oamenii de bine, chiar oricat de bine, nu-i dau de cap fiindca are o mie de capete, o caracatita, o hidra, un octopus, vorbind in termeni comuni necondamnabili, pentru ca daca i-am zice IMORALITATE n-ar suna bine pentru toti. Unii prefera cuvantul ETIC in loc de Moral, dar de fapt CORUPTIA in etica nu este altceva decat SA NU FURI in moral.  Fiecare stat este confruntat cu aceasta plaga si se chinuieste sa supravietuiasca ei. Se fura unii de la altii, se fura unii pe altii in cele mai sofisticate moduri.  Justitia dintr-un stat poate fi eludata uneori, dar justitia divina care a spus prin Legislatia ei SA NU FURI este prezenta, si la timpul potrivit isi va spune cuvantul.
CORUPTIA este prezenta si INTRE STATE. Adica atat cat se poate se fura si ele unele pe altele in moduri diferite. Vanzoleala cea mare dintre STATE este insa RAZBOIUL, adica ceea ce am mai vorbit de atatea ori, SA NU UCIZI. Despre acest lucru e cam putin sa zicem ca nu este ETIC, chiar nici IMORAL parca nu ajunge. Este GROAZNIC. Fraticidul genetic - Cain, Abel -, s-a metamorfozat in miile de ani trecute, ba chiar s-a metastaziat ca ne intrebam cand va avea loc o interventie chirurgicala divina. Asa dar, oamenii de bine vor o Planeta de Drept. Este ceea ce deocamdata se petrece la nivelul marilor UNIUNI. Degeaba unele state din Uniunea Europeana s-au aliniat pe pozitie la State de Drept daca altele nu vor sa auda de asa ceva si continua coruptia.
Nu stiu daca ceea ce se cheama GLOBALIZARE inseamna o Planeta de Drept dupa ce toate Statele sau Uniunile de State vor deveni de Drept sau daca ea va propune si cumva va impune Lumea intreaga de Drept.  Cert este ca in incercarea de supravietuire a omenirii de coruptie si de razboaie, se vehiculeaza tot mai mult Planeta de Drept. In acest caz, domnia sa PRIVATUL, normal, o sa ramana fara tron, caci oricat l-ar sustine asa zisa "democratie", rolul sau se va diminua tot mai mult pana probabil la disparitie. Cumva si logic. Priviti la un singur exemplu de acest gen. "Eu in casa mea FAC ce VREAU". Privat de baza am zice. Si totusi tu in casa ta iti poti omori sotia, sotul, copiii, parintii, prietenii veniti la un stat de vorba etc., in numele dreptului "privat"?
Statul de Drept sau cu atat mai mult Planeta de Drept, nu pot fi institutionalizate in afara UNIVERSULUI de DREPT. Scos din discutie Dumnezeu care a zis SA NU FURI sau SA NU UCIZI in Dreptul pe care El l-a proclamat, CORUPTIA si RAZBOIUL nu doar ca vor continua, ci se vor sofistica pana la absurd si Statul de Drept si Planeta de Drept vor deveni naluci dupa care se va alerga haotic si degeaba. Este indoielnic, chiar utopic faptul ca oamenii cred ca se vor descurca ei intre ei fara de Dumnezeu care a proclamat DREPTUL si l-a asezat cu mana vesnica in dreptul INDIVIDULUI, STATULUI si PLANETEI. Tipam ca din gura de sarpe muscati de CORUPTIE si RAZBOI si cate altele, dar despre "sarpe" se vorbeste asa de putin, desi cel putin in Scriptura - pentru crestini el este prezent de la Facere la Sfarsit, dupa cum Cel ce l-a zdrobit ideologic de DREPT, Domnul Isus Hristos spune "Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul".
Daca Dumnezeu pare ca tace astazi, El va vorbi in curand si irevocabil. Nu sunt de specialitate, dar din auzite, in timpul unui complet de judecata, pentru ca tot vorbim de drept, judecatorul vorbeste cel mai putin.  Vorbesc martorii, avocatii, procurorii, iar la urma de tot JUDECATORUL, de fapt Legea, DREPTUL. Pe un condamnat la moarte - sa zicem -, nu-l condamna judecatorul caci in acest caz ar fi un criminal. Il condamna Legea, DREPTUL.
 
Un stat corupt infecteaza toata Uniunea. O Uniune in razboi cu alte uniuni, cancerizeaza toata planeta. O planeta de NeDrept nu poate fi promovata in Universul de Drept. Venind inapoi din marimi in micimi ca dimensiuni, dar nu si ca importanta, planeta, uniune de state, stat, individ, constructia numita UNIVERS de DREPT va fi din Indivizi de DREPT.
Pentru cine vrea sa o primeasca, o Amnistie Generala a fost data de catre Mantuitorul pe cruce. Amnistia aceasta se refera la instituirea Individului de Drept si nu se refera la o "harababura in Drept". La nivel cosmic, dosarul planetei noastre se cerceteaza in amanunt si judecata va avea loc dupa Legislatia pe care Dumnezeu a dat-o inca de la creatiune, si dupa posibilitatea de a o urma in urma parerilor de rau pentru incalcarea ei, posibilitate de iertare si de intrare in UNIVERSUL de DREPT.
Cele spuse sunt doar o provocare la gandire. Restul apartine fiecaruia.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page