Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Prima participare a României la BookExpo America a fost un succes (ICR New York)


Participarea Romaniei, in premiera, la BookExpo America (BEA), cel mai important targ international de carte din spatiul nord-american, desfasurat in perioada 28 - 31 mai, la New York, a fost o adevarata reusita, potrivit ICR New York.
Urmare a numeroaselor contacte stabilite cu prilejul targului — cu traducatori, scriitori, agenti literari, edituri si difuzori de carte, care au vizitat standul Romaniei sau au asistat la conferintele invitatilor speciali ai Romaniei pe scena Global Market — rezultatele participarii la BookExpo America urmeaza sa fie concretizate prin proiecte si contracte care sa promoveze pe piata nord-americana creatia literara a autorilor romani, atat a celor din Romania, cat si a scriitorilor din diaspora romaneasca din SUA. Pe langa beletristica — poezie sau proza—, vor fi promovate cartile si albumele de specialitate, din domeniul artei, istoriei, arhitecturii, culturii si civilizatiei, care au fost masiv reprezentate la standul Romaniei de la BEA.
Ca o continuare imediata a BEA, 'Manuscrisele Mihai Eminescu' — integrala operei eminesciene in editie facsimilita, ingrijita de acad. Eugen Simion si publicata de Academia Romana—, precum si cele mai importante carti expuse la standul Romaniei de la BookExpo America 2014 au fost oferite luni Bibliotecii Congresului din Washington de catre o delegatie oficiala din care au facut parte Mihály Zoltán Nagy — vicepresedinte ICR, Ioana Dragan — director general, Directia Generala a Reprezentantelor in Strainatate a ICR, si Doina Uricariu — director ICR New York. La randul lor, Ilinca Franc si Roxana Nicolaescu, de la Directia Comunicare a BNR, au oferit prestigioasei biblioteci, in cadrul aceleiasi ceremonii, cateva dintre publicatiile monumentale dedicate patrimoniului national si realizate cu sprijinul BNR.
BEA reuneste anual peste 1.000 de expozanti, atragand mai mult de 800.000 de vizitatori.
AGERPRES/(AS — operator: Diana Bors, editor: Mariana Ionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page