Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

IPP: În România sunt peste sapte milioane de beneficiari de asistenta sociala


Peste sapte milioane de persoane beneficiau in anul 2013 de diferite forme de asistenta sociala, a declarat, marti, in cadrul unei dezbateri, directorul de programe al Institutului pentru Politici Publice (IPP) Elena Tudose.
Potrivit acesteia, in cazul a 95% dintre acestia statul facea plati "pasive".
In ceea ce priveste Capitala, numarul persoanelor cu dizabilitati inregistrate in municipiul Bucuresti in anul 2013 era de 57.612, dintre care 53.615 adulti si 3.997 copii.
Dintre adultii cu dizabilitati, doar 1,01% sunt ingrijiti in institutii, sustine Elena Tudose.
Ea sustine ca la nivelul Capitalei este necesara in acest moment "o impartire clara" a responsabilitatilor in furnizarea de servicii sociale.
Tudose a mai subliniat ca un numar semnificativ de persoane care primesc servicii sociale provin din Ilfov.
Directorul de programe al IPP a sustinut ca Bucurestiul are un profil aparte din perspectiva nevoii de servicii sociale, profil care este mult mai complex.
In ceea ce priveste costul mediu pe beneficiar pentru ingrijirea persoanelor cu dizabilitati in diferite categorii de servicii in sistemul public, acesta a variat intre 1.500 de lei pe luna si 4.353 lei pe luna.
Elena Tudose a mai afirmat ca pentru serviciile furnizate copiilor aflati in situatii de risc costul mediu al serviciilor este cuprins intre 1.770 de lei/luna si 4.002 lei/luna.
Directorul general in Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, a spus ca pana la sfarsitul anului va fi realizat "intr-o forma sau alta" un proiect de lege privind contractarea serviciilor sociale.
Prezenta la dezbatere, Violeta Alexandru, director al Institutului pentru Politice Publice, a sustinut ca si societatea civila are nevoie sa-si realizeze propriile evaluari fata de capacitatea pe care o are sa gestioneze servicii sociale, intrucat serviciul oferit trebuie sa fie de calitate.
"Societatea civila trebuie sa-si puna problema sustinerii pe termen lung a acestor servicii sociale. Atat autoritatile locale cat si ONG-urile trebuie sa duca acest efort impreuna", a mai spus Violeta Alexandru.
AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page