Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Regele Mihai I: Juan Carlos al Spaniei este astazi o valoare nepereche a familiei demne a natiunilor libere


Regele Mihai I apreciaza, intr-un mesaj transmis AGERPRES, ca regele Juan Carlos al Spaniei, care a anuntat luni ca abdica, "este astazi o valoare nepereche a familiei demne a natiunilor libere".
"Prin aceste randuri, doresc sa impartasesc societatii romanesti emotia si admiratia pe care le simt in ceasul de fata, pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor", se arata in mesajul lui Mihai I.
Potrivit acestuia, regele Juan Carlos se poate inscrie in seria celor mai insemnati oameni ai Europei ultimilor 50 de ani.
"Am fost martorul unei bune parti din istoria contemporana a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbarii, al incercarilor si al implinirilor. Pot spune, deci, cu toata chibzuirea, ca Regele Juan Carlos este unul dintre cei mai insemnati oameni de Stat ai Europei ultimei jumatati de secol. Prin darul de carmuitor, prin devotamentul sau si prin forta de a intruchipa democratia, Majestatea Sa este astazi o valoare nepereche a familiei demne a natiunilor libere. Ma uit cu afectiune si incredere catre admirabilul meu var si, prin el, catre intreaga tara a spaniolilor, fratii nostri intru latinitate", se arata in comunicatul citat.
Regele Juan Carlos al Spaniei a declarat luni, in cadrul unui mesaj institutional transmis in direct la radio si televiziune, ca, odata ce si-a revenit din punct de vedere fizic, in urma operatiilor suferite anul trecut si si-a reluat agenda institutionala, a decis sa puna capat domniei si sa renunte la Coroana in favoarea fiului sau, printul Felipe de Asturias.
AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghita, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page