Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ciolos: România se afla la o treime fata de Europa de Vest din punct de vedere al productiilor agricole la hectar


Romania si tarile din estul Europei se afla la o treime fata de tarile din Europa de Vest din punct de vedere al productiilor agricole la hectar si de aceea cred ca exista un potential de productie care poate fi valorificat prin Politica Agricola Comuna, a declarat, marti, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltarea Rurala, Dacian Ciolos.
"Sper sa existe intelepciunea si inteligenta de a utiliza acest potential de productivitate, nu doar prin exportul de materii prime ci si prin procesarea productiei aici si folosirea oportunitatilor de export atat pe piata europeana, dar mai ales pe piata internationala. Conditiile in viitor vor fi favorabile pe piata internationala pentru cei care vor fi in masura sa faca o agricultura competitiva din punct de vedere al pretului si al calitatii produselor si utilizarii resurselor naturale", a spus Ciolos.
Acesta a precizat ca piata europeana este total deschisa produselor din Romania pentru ca nu exista nicio bariera tarifara, aceleasi norme si standarde aplicandu-se sectorului alimentar din Romania cat si celui din Germania.
"Intr-adevar se pune problema competitivitatii, dar este o problema economica care se poate rezolva inclusiv cu fonduri europene. Vreau sa atrag atentia ca pe viitor cresterea de consum de produse alimentare nu este atat de mare in UE, cat este in tarile emergente, cu care inclusiv UE negociaza acum acorduri comerciale. Cred ca acolo ar exista un potential de crestere al exporturilor de produse de calitate si competitive din sectorul agroalimentar romanesc. Romania poate utiliza toate facilitatile negociate de UE in aceste acorduri de liber schimb si sa-si valorifice potentialul de competitivitate", a mai spus Dacian Ciolos.
AGERPRES/(AS — autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page