Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti, editia 2014


Miercuri, 28 mai 2014

Pe 28 mai 2014, de la 19.00 la 23.30, in inima unei zone pline de farmec din centrul orasului, 13 tari europene va dau intalnire pentru a treia editie a Noptii Literaturii Europene!

In prima zi a Salonului International de Carte Bookfest, Noaptea Literaturii Europene va fi gazduita de sase locuri deosebit de primitoare: Aiurart, Foisorul de Foc, Godot la ?coala, Casa Matasari, Modelier si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). Publicul este invitat sa asiste la lecturi si spectacole care pun in valoare textele traduse in limba romana ale unor autori europeni importanti: Daniel Glattauer (Austria), Karel Capek (Cehia), Aléa Torik – prezenta la eveniment (Germania), Odysseas Elytis si Yorgos Seferis (Grecia), Italo Calvino (Italia), Hilary Mantel, Sarah Dunant, Philippa Gregory si William Shakespeare (Marea Britanie), Michal Walczak (Polonia), Rui Zink (Portugalia), Ioana Parvulescu si Simona Sora (Romania), Ramón Gómez de la Serna (Spania), Orhan Pamuk (Turcia), Attila Mizser si Béla Hamvas (Ungaria) si Alain Berenboom (Valonia-Bruxelles).

Actorii Radu Iacoban, Ana Ularu, Ilinca Manolache, Mihaela Popa, Gabriel Spahiu, Gabriela Ionita, Adrian Ciobanu, Florin Busuioc si George-Albert Costea, jurnalistul Liviu Mihaiu, scriitorul Ciprian Macesaru, conferentiarul Bogdan ?tefanescu, profesorul universitar Mihaela Irimia, studentii de la UNATC si cei de la Catedra de Neogreaca, precum si pompieri din Bucuresti vor citi sau interpreta fragmentele literare.

Lecturile si spectacolele vor avea loc in cele sase locuri in paralel, la fiecare 45 de minute, in intervalul orar 19.00-23.30. Publicul este invitat sa circule de la un loc la altul si sa asiste la cat mai multe evenimente. Asociatia Green Revolution sustine proiectul si pune la dispozitia publicului 40 de biciclete in centrele de inchiriere de la Parcul Herastrau (metrou Aviatorilor) si Parcul Tineretului (intrarea principala), in baza inscrierilor pana la data de 27 mai la adresa: claudiu.marin at icr.ro.

Harta si programul Noptii Literaturii Europene la Bucuresti sunt disponibile pe site-urile organizatorilor si pe pagina: facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene

Accesul la evenimente este liber.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect al clusterului EUNIC Bucuresti (Reteaua Europeana a Institutelor Culturale Nationale), coordonat in 2014 de Delegatia Valonia-Bruxelles, si organizat de: Forumul Cultural Austriac, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Italian de Cultura„Vito Grasso“, British Council, Institutul Polonez, Camões - Instituto da Cooperaçao e da Língua / Ambasada Portugaliei in Romania, Institutul Cultural Roman, Institutul Cervantes, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti si Delegatia Valonia-Bruxelles. Partenerii evenimentului sunt: Aiurart, Muzeul National al Pompierilor, Casa Matasari, Modelier, Godot la ?coala, UNATC, Bookfest, Green Revolution si I'Velo.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page