Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Extremismul lui Nigel Farage


Medic drd. Claudiu Popescu   

Medicul doctorand Claudiu Popescu il infrunta pe Nigel Farage, liderul Partidului Independentei din Marea Britanie, in urma declaratiilor jignitoare la adresa imigrantilor romani, facute la postul londonez L.B.C., postate si pe site-ul formatiunii sale politice (Redactia ART-EMIS)

Publicatia britanica „The Guardian” consemneaza ca Nigel Farage s-a declarat ca ar fi ingrijorat daca ar avea vecini romani: „Realitatea nefericita este ca ne aflam intr-o uniune politica cu o tara post-comunista care devine intr-un grad ridicat susceptibila in privinta criminalitatii organizate. Acolo unde exista rate ale criminalitatii diferite intre nationalitati, este perfect justificat sa evidentiem acest lucru si sa il discutam in spatiul public si eu voi continua sa fac asta. Datele politiei sunt destul de clare si arata ca exista un nivel ridicat de criminalitate in interiorul comunitatii romanesti din Marea Britanie. Aceasta nu inseamna pentru moment ca toti sau chiar majoritatea romanilor care traiesc in Marea Britanie sunt criminali. Dar trebui spus ca orice persoana normala si corecta ar avea perfect dreptul de a fi ingrijorata daca un grup de romani s-ar muta brusc in apartamentul vecin. (...) Desigur, daca am putea avea o schema adecvata de permise de munca pentru cetatenii romani, cu controale potrivite, asa cum a recomandat U.K.I.P., atunci nimeni nu ar trebui sa fie ingrijorat daca un grup de romani s-ar muta in apartamentul de alaturi”, a declarat Nigel Farage.

Mesaj Trimis lui Nigel Farage de catre medicul Claudiu Popescu
Versiunea in limba engleza trimisa europarlamentarului Nigel Farage prin posta electronica(1)

„Mr. Farage,
My name is Claudiu Popescu and I am a Romanian physician practicing rheumatology in Bucharest. The reason I am writing is your recent LBC interview in which you fashioned a rather appalling image of Romanian immigrants, in spite of your unrealistic excuse that you were not "demonising" them. I understand that the anti-immigrant and nationalist acts bring votes, but to believe and/or say such things generally denotes either a fundamental lack of judgment or a mix of disinformation, lack o interest and hypocrisy. Your Dulwich College teachers surely must not have told you that generalization is one of the most common errors of reasoning and that even gold has impurities.

I must say that I was offended by your allegations both as an E.U. citizen and as a Romanian, enough to want never to step foot on your soil. Surely I am not the only one. As history teaches us, gaining voters' confidence by promoting hate against other nations is a strategy that always backfires and hurts its practitioners. Speaking of which, I hope you are and will be in the best of health, but if not, the thousands of Romanian doctors active in the British medical system will surely help you as they dedicatedly help your countrymen.
Dr. Claudiu Popescu"

Traducerea in limba romana a mesajului adresat europarlamentarului Nigel Farage de catre medicul Claudiu Popescu

„Domnule Farage,

Ma numesc Claudiu Popescu, sunt medic roman si practic reumatologia in Bucuresti. Motivul pentru care va scriu este recentul dumneavoastra interviu acordat LBC in care ati creionat o imagine de-a dreptul infioratoare a imigrantilor romani, in ciuda scuzei dumneavoastra neadevarate ca nu ii „demonizati". Inteleg ca discursul anti-imigranti si discursul nationalist atrag voturi, dar a crede si/sau a spune astfel de lucruri despre romani denota in general fie o lipsa fundamentala de rationament fie un amestec de ipocrizie, dezinteres si dezinformare. Cu siguranta profesorii dumneavoastra de la Colegiul Dulwich nu v-au spus ca generalizarea este una dintre cele mai intalnite erori de rationament si ca pana si aurul are impuritati.

Va marturisesc ca acuzatiile dumneavoastra la adresa romanilor m-au ofensat atat in calitate de roman cat si in calitate de cetatean european, destul cat sa-mi doresc a nu pasi vreodata pe pamantul dumneavoastra. Cu siguranta nu sunt singurul. Dupa cum ne invata istoria, castigarea increderii electoratului prin promovarea urii impotriva altor popoare este o strategie cu doua taisuri: se intoarce intotdeauna asupra celui ce o manuieste si il raneste. Apropo, sper ca sunteti si veti fi sanatos, dar daca nu, miile de medici romani care lucreaza in sistemul medical britanic cu siguranta va vor ajuta asa cum ajuta cu dedicatie compatriotii dumneavoastra.
dr. Claudiu Popescu"

Nota redactiei: Contrar propagandei exacerbate facute la sfarsitul anului trecut, Biroul National de Statistica din Marea Britanie a comunicat ca dupa 1 ianuarie, data la care au fost ridicate restrictiile pe piata britanica a muncii, numarul romanilor si al bulgarilor veniti la munca in aceasta tara a scazut cu 4.000 de persoane. Excesiv-mediatizatul pericol venit din partea romanilor s-a dovedit a fi o exagerare deliberata, o bomba cu fas, care s-a dezumflat lamentabil. Regretabil este faptul ca intr-un stat component al Uniunii Europene, un stat care da lectii de democratie, discriminarea insa continua.

Patriotismul tinerilor romani - In urma declaratiilor jignitoare la adresa imigrantilor romani, facute la postul londonez L.B.C. de catre europarlamentarul Nigel Farage, liderul Partidului Independentei din Marea Britanie (postate si pe site-ul formatiunii sale politice - n.r.), medicul drd. Claudiu Popescu nu a ramas indiferent. A reactionat asa cum ar trebui sa procedeze toti tinerii romani, dar preocupati de lustruitul pantofilor marilor „viziri" aflati la Inaltele Porti de la Bruxelles si Washington, dar si cu „intimidarea" prin grimase a tarului de la Rasarit, oficialii statului roman stau indiferenti la abuzurile democratice ale Perfidului Albion. De altfel, nu reactioneaza nici la manevrele iredentiste ale unor extremisti din „tara vecina si prietena", nici la excesele de zel ale formatiei „autonomiste", pe criterii etnice si contrar prevederilor legii fundamentale a statului roman.

A sosit vremea ca Romania sa fie condusa de tineri patrioti,  de oameni care respecta Neamul Romanesc!
A sosit vremea ca Haita care vreme de un sfert de secol a pustiit Romania, vanzand-o en gros si en détail sa-si primeasca binemeritata pedeapsa pentru nelegiuirile comise!

-----------------------------------------------------
(1) adresa europarlamentarului Nigel Farage: nigel.farage@europarl.europa.eu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page