Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Lansarea volumului II "Pe urmele mele in doua lumi: Romania-SUA" de Simona Vrabiescu Kleckner

 

Madalina Corina Diaconu

Sambata, 24 mai, la ora 18.30, la Ateneul Roman (Strada Benjamin Franklin 1-3) va avea loc evenimentul de lansare a cartii „Pe urmele mele in doua lumi: Romania – SUA. Romanul unei vieti – cronica unei epoci” volumul II, de Simona M. Vrabiescu Kleckner, in prezenta autoarei. Cel de-al doilea volum al cartii constituie memoriile referitoare la viata autoarei in America, unde a emigrat in anii 1960 si unde a devenit un cetatean activ si implicat. La eveniment, alaturi de autoare, vor lua cuvantul Andrei Dimitriu, Doina Jela, Gabriel Plesea, Crisinel Teodorescu si Valentin Hossu Longin.

 

Cartea reprezinta continuarea memoriilor publicate in 2013, ce dezvaluiau viata autoarei si a familiei sale intr-o perioada plina de efervescenta culturala si sociala, dar si de transformari marcante ale societatii romanesti: anii ’30-’60. 

 

In Statele Unite, unde a emigrat, Simona Vrabiescu Kleckner a obtinut doua masterate, unul in informatica, la Universitatea Columbia, in 1969, iar celalalt in drept international public, la Universitatea New York, in 1973. In SUA a lucrat ca asociat curator la Biblioteca Juridica a Universitatii New York, intre 1969 si 1974, ca sefa a Bibliotecii Juridice a ONU, intre 1975 si 1986, ca sefa a Sectiei de Referinte si Bibliografii a Bibliotecii Dag Hammarskjöld a ONU, intre 1986 si 1987 si, in fine, ca directoare a Bibliotecii Curtii Federale de Comert International a SUA in perioada 1987–1996.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page