Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

O biblioteca româno-araba va fi înfiintata la Bucuresti în acest an


Un protocol de colaborare in domeniile cultura, invatamant, stiinta si mass-media, care cuprinde si infiintarea unei biblioteci romano-arabe, a fost semnat luni de Centrul Cultural European Romano-Panarab (CCERPA), prin presedintele Dirar Kutaini, si Universitatea Spiru Haret, prin rectorul Aurelian A. Bondrea.
Scopul protocolului consta in promovarea si sustinerea bilaterala a culturii arabe si a celei romanesti, derularea de programe de informare, educare si constientizare a popoarelor si comunitatilor despre istoria, traditia si cultura romana si araba si, in special, istoria comuna a acestora, precum si o mai buna cunoastere a valorilor morale, sociale, stiintifice, turistice, economice si politice specifice fiecarei natiuni.

"Astazi am semnat un protocol cultural, de invatamant, stiintific si mass-media cu Universitatea Spiru Haret, scopul acestui protocol fiind continuarea promovarii culturii celor doua parti, romana si araba, si colaborarea in domeniul invatamantului stiintific-cultural, in mod special", a declarat pentru AGERPRES presedintele CCERPA.

El a precizat ca primul proiect care va demara in urma semnarii acestui protocol va fi "infiintarea unei biblioteci romano-arabe la Bucuresti", eveniment care "va avea loc in cursul acestui an".

"Noi avem mai multe obiective, unele dintre acestea urmand a fi realizate in colaborare cu Universitatea Spiru Haret, iar altele cu alte centre culturale, Academia Romana sau alte institutii de invatamant cu care noi deja colaboram. Primul proiect, cel mai important, va fi infiintarea unei biblioteci romano-arabe la Bucuresti, care va avea loc in cursul acestui an", a spus Dirar Kutaini.

Rectorul Universitatii Spiru Haret, conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea, a spus ca universitatea a oferit CCERPA un sediu in care sa-si desfasoare activitatea si un sediu pentru viitoarea biblioteca romano-araba.

"Universitatea Spiru Haret, in acest proiect, prin relatiile bune pe care le are la nivelul tuturor ambasadelor din Romania si, deci, si al ambasadelor din tarile arabe, a oferit Centrului Cultural European Romano-Panarab sediul pentru a-si desfasura activitatea si sediul pentru biblioteca pe care vor sa o infiinteze", a declarat Aurelian Bondrea pentru AGERPRES, precizand ca se asteapta ca viitoarea biblioteca sa ajunga sa gazduiasca in jur de 25.000 de carti reprezentative atat din cultura araba, cat si din cultura romaneasca.

Presedintele CCERPA a afirmat ca unul dintre scopurile centrului in Romania este acela de a infiinta un Institut Cultural Arab, care sa fie egal cu Institutul Arab de la Paris.

"Noi ne dorim ca un astfel de centru sa existe si in est, la Bucuresti", a precizat Dirar Kutaini.

La semnarea protocolului dintre CCERPA si Universitatea Spiru Haret au fost prezenti reprezentanti ai ambasadelor tarilor arabe la Bucuresti, printre care Iordania, Egipt, Palestina, Sudan, Irak, Algeria, Arabia Saudita, precum si deputatul de Giurgiu, Florian Nicolae, si reprezentanti ai institutiei de invatamant superior.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page