Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

China si Rusia au început manevre comune în Marea Chinei de Est


Paisprezece nave si doua submarine ale fortelor navale ale Chinei si Rusiei au inceput marti manevre comune prevazute sa dureze o saptamana in apele Marii Chinei de Est, potrivit EFE.
La aceste manevre din Marea Chinei de Est — unde Japonia si China isi disputa suveranitatea insulelor Senkaku/Diaoyu — participa, de asemenea, noua avioane ale fortelor aeriene ale celor doua tari, elicoptere si alte forte speciale.

Aceste manevre dovedesc cresterea cooperarii militare intre cele doua puteri, cooperare care s-a evidentiat in lunile anterioare, de exemplu, in participarea unor nave din cele doua tari la retragerea armelor chimice din Siria, a apreciat presedintele rus, Vladimir Putin.

La acestea participa nave amiral ale celor doua forte navale, precum distrugatoarele cu rachete chineze Zhengzhou si Ningbo si crucisatorul rus Varyag, dotat cu proiectile balistice.
Analistii au evidentiat ca aceste exercitii se desfasoara dupa ce presedintele american Barack Obama si-a exprimat, la sfarsitul lunii aprilie, sprijinul fata de Japonia in contenciosul din Marea Chinei de Est, adauga sursa citata.

Barack Obama a subliniat ca disputatele insule Diaoyu/Senkaku fac parte din Tratatul de cooperare reciproca si securitate SUA-Japonia din 1960, fapt pentru care Washingtonul le va apara in cazul unui atac din partea unor terti.

AGERPRES/(AS — autor: Pepa Sita, editor: Ionut Mares)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page