Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Miorita bolnava, între Matrioska, locomotiva Europei si Uncle SAM


Ion Maldarescu   

Ca reper de plecare in cele ce urmeaza am ales reiterarea inteleptelor cuvinte ale marelui istoric Nicolae Iorga, adresate celor care ignora erorile trecutului: „Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!” Cand vor invata (oare vor?) oficialii Romaniei sa reprezinte interesele cetatenilor care, manipulati precum marionetele, i-au catapultat in virful piramidei nationale? Cand vor invata sa-si tina gura inchisa, pentru ca, iata, gandirea lor „stralucita” si extraordinara „capacitate de sintetizare” a meandrelor contextuale internationale au retrezit mai vechea ura si dispretul unei mari Puteri fata de Romania. Plamaditi parca din acelasi aluat, cei doi protagonisti ai conducerii Republicii Romania se poarta mai caraghios decat regii-bulibasi, reusind, prin prestatiile grobianiste ale tiganiadei nationale si prin bufoneriile teribilisto-grotesti adresate ursului de la Rasarit sa mai coboare cateva trepte in ochii intregii planete, cu perspectiva certa de a aduce Tara la subsolul statelor civilizate. Umbla vorba prin targ ca cei doi ar fi primit cate o scrisoare de la primul Presedinte al Romaniei cu un scurt mesaj: lasati-i pe altii sa conduca, voi veniti la mine. Urgent!
 
Mai bine o alarma falsa decat o catastrofa reala

 Copil fiind, pe timpul razboiului incercam sa numar avioanele care treceau pe deasupra orasului. Nu am terminat niciodata numaratoarea, treceau mai repede decat puteam eu numara. Matur fiind, vedeam avioanele militare brazdand cerul in misiuni de aparare a spatiului aerian romanesc. Si ma bucuram, simtindu-ma aparat. In anii „democratiei” avioanele au disparut de pe cerul Patriei. Cele ramase nevandute, au ajuns piese de muzeu, iar altele, Romania nu mai fabrica. Nici elicoptere, nici auto-amfibii, nici blindate, nici munitie... Un membru al Parlamentului spunea ca Romania are munitie doar pentru cca 8 ore de razboi, iar Ivan estimeaza ca ar avea nevoie de 30 de minute ca sa cucereasca Romania. Cumparam sicrie zburatoare abandonate de altii, cumparam masini blindate ca sa le folosim in teatrele de operatiuni ale altora. Cand si cand, vreun avion isi mai descarca „binefacerile”, lasand dare persistente - nu de condens, ci de „chemtrails”. De la o vreme - coincidenta sa fie? - dupa evenimentele fabricate la indigo Romania '89 - Ucraina '14, linistea noptilor a inceput sa fie strabatuta iarasi de efectul sonor al motoarelor avioanelor cu reactie. Nu ale noastre, ci cele trimise de prin tari straine, cu reclama de rigoare. Sa se stie!. Garnituri de trenuri incarcate cu blindate si alte asemenea accesorii ale zeului Marte se deplaseaza catre granita de nord a tarii. Zvonacii trancanesc vrute si nevrute: cica M.Ap.N si-a adus aminte ca ar mai avea niscai rezervisti neplecati la capsuni si tinerii apti pentru serviciul militar, neexpediati - inca - „afara” de catre statul roman. Oficialii neaga si nu vad de ce. S-ar putea motiva prin evitarea panicii. O veche zicala graieste totusi ca „in oala acoperita nu cade gunoiul”. Sa nu uitam ca Romania se afla unde se afla, la frontiera Occidentului, a Uniunii Europene si N.A.T.O. la granita cu Republica Moldova, intr-o zona de potential conflict. A nega ostentativ existenta unui pericol real nu-i decat o mare iresponsabilitate, o crima comisa impotriva natiunii romane. Mai bine o alarma falsa decat o catastrofa reala!
 
„Algoritmul politic” a ruinat Romania

 Tara s-a dispensat de rezervisti, la ordinele aceluiasi Occident care ne-a facut cadou Tatucului Stalin in urma cu peste 70 de ani. Ne-am mutat dintr-o barca in alta, din Tratatul de la Varsovia, in N.A.T.O. S-au schimbat doar vectorii, nu si interesele... lor, ale potentatilor vremii. Rezervistilor, care au ingrosat in mare masura randurile aglomerate ale pensionarilor fortuiti, li s-au subtiat pensiile, boc-anite de premierul-pitic drept „pensii nesimtite”. Acum rezervistii au devenit buni? Pe tineri, N.A.T.O. ne-a fortat sa-i lamurim ca serviciul militar ar fi o belea, iar acum, cand deschidem ochii, constatam ca suntem „flamanzi si goi far'-adapost”. Armata? Ioc! Cateva unitati care lupta pe meleaguri departate in razboaiele altora, pentru interese straine de cele ale neamului nostru. Un soi de mercenari moderni care nu prea mai cunosc relieful Romaniei. Nici pentru o parada militara nu mai are tara parale si cu greu mai pot fi adunate cateva „mostre” in uniforme militare - pentru impresie. Sa vada lumea cat de „profesionista” este Armata Romaniei. Nu militarii sunt vinovati pentru starea in care s-a ajuns. Algoritmul politic a ruinat Romania!
 
Scapa cine poate!
 
Daca tot a venit vorba de adapost, pe vremea raposatului se faceau exercitii de aparare, existau comandamente de Aparare Locala (A.L.A.), se amenajeasera adaposturi pentru populatia civila. Dupa „victoria” din '89, incaperile, subsolurile destinate refugiului in caz de atac aerian - pe atunci ingrijite si controlate periodic - au fost transformate in depozite, in locuri de refugiu pentru boschetari sau, pur si simplu abandonate. In '68 s-au infiintat Garzile Patriotice care se antrenau periodic. Pe timpul ala se gaseau si arme si munitie. Acum... Pana si marea putere mondiala, S.U.A., are Garda Nationala care poate interveni pentru micsorarea consecintelor unor cataclisme naturale sau cazuri de forta majora. In Romania, papusarii nationali au lasat romanii sa se descurce singuri, de ce sa-si compromita ei costumele Armani sau sa-si murdareasca bunatate de incaltari luxoase. Romania nu are nevoie de Garda Nationala, ci de o modalitate camuflata de practicare a eugeniei si de distrugere a teritoriului national. Scapa cine poate!
 
Revenind la tineri, fereasca-ne Domnul de un conflict armat, ca bietii de ei sunt atat de neajutorati incat, daca - ipotetic - li s-ar da arme (ca munitie nu prea se mai gaseste, au vandut-o si pe aia; chiar si cartusele de manevra au devenit „rara avis”), fie s-ar impusca intre ei, fie i-ar impusca pentru inceput pe guvernanti, fie le-ar asvarli in primul rau intalnit in cale. La ce sa moara si pentru cine? Ce viitor le ofera Romania de azi? Romania lui 2014 este o tara saraca, imbatranita, vanduta si revanduta la pret de fier vechi, o tara bolnava, condusa, de un sfert de veac de incompetenti, de hoti cu blazon si de tradatori cu titluri de demnitari.
 
Locomotiva Europei, fata in fata cu Miorita bolnava
 
Sub amintirea vremurilor de bejanie (nu ca cele de azi ar fi mai bune), sa incercam o comparatie. Sa punem fata in fata doua state europene si doua momente cruciale in existenta lor: Germania anului 1945 si Romania lui 1989.
- Germania 1945 - o tara transformata in ruina, rupta in doua, o tara sub ocupatie, jefuita de bunuri materiale de catre cuceritorii vremelnici, cu materia cenusie confiscata atat de sovietici cat si de americani sau britanici.
- Germania 2014 - o tara renascuta din propria-i cenusa, ajunsa locomotiva a economiei europene.
- Romania 1989 - o tara cu economie si industrie dezvoltata (chiar daca puloveristii decembristi au numit-o gramada de fiare vechi), o tara fara datorie externa si cu creante substantiale de recuperat, o tara care-si exporta produsele in peste 140 de state ale lumii, o tara independenta si suverana.
- Romania 2014 - o Miorita bolnava, o tara-colonie, indatorata pentru multe generatii, cu imprumuturi cum n-a avut vreodata de-a lungul istoriei sale. Ce cale au luat banii imprumutati? Nimeni nu ne spune, nici macar Guvernatorul B.N.R.! Zvonuri sunt destule, abureli politice, cat cuprinde. Desi pare inuman, poate doar pedeapsa capitala ar mai putea frana tradarea de tara si subminarea economiei nationale, altfel vom ajunge - daca nu suntem deja - „Tara de unica folosinta”!
 
N-am inteles pina acum de ce toleram ca banii contribuabilului roman sa ajunga la partidele politice, chiar si la acelea, precum U.D.M.R., cu doua sau mai multe fete iredentisto-extremiste. Sa se finanteze singure, nu din buzunarele gaurite ale poporului roman. Nu sunt inregimentat politic si contest cu vehementa utilitatea acestor organizatii vampiroide in existenta statului. Apropos, noi, cu cine votam?
 Pe langa toate cele vesti si perspective sumbre, tot copiii ne mai alina temerile, ne mai insenineaza zilele: Romania a castigat medalia de aur la proba pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastica (feminin), Larisa Iordache si celelalte componente ale echipei prestand evolutii de exceptie. Cinste lor! Poate ca statul roman le va da o diploma...
Grafica - Ion Maldarescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page