Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Marele perdant - cu coltii in beregata lui Geoana!

Vazandu-se dat deoparte de peste tot - refuzandu-i-se, rand pe rand, mai intai un sperat post de ministru al Transporturilor, asa cum se astepta, apoi cel macar de vicepresedinte al Senatului - Miron Mitrea, conducatorul Campaniei Electorale Nationale a PSD pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, a explodat, pur si simplu. Si a sarit la beregata lui Geoana. Mircea Geoana, azi presedintele Senatului Romaniei, al doilea om in stat, loctiitor si al lui Traian Basescu in Consiliul National de Aparare a Tarii.

Presedintele PSD, sprijinit din plin in campania electorala (si nu numai!) de Miron Mitrea, a ajuns sus de tot! A obtinut tot de isi dorea. Mitrea a alunecat, impins de acelasi Geoana, pe fusteii scarii maririlor, tocmai pana jos. Aruncat ca o masea stricata!

Parlamentar de rand, cum se spune. Dar cu coltii in beregata lui Geoana, pe care asteapta momentul potrivit sa o rupa, ajutat substantial si de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, pornit si el sa puna de un congres, cat mai curand. Desi cred ca enorm de greu l-ar mai putea disloca cineva pe Geoana! Iata ca "Prostanacu", botezat asa de Iliescu, nu pare deloc prostanac! S-a descotorosit uluitor de repede de Miron Mitrea, un concurent incomod, dandu-i branci cand acesta se astepta cel mai putin. Din pacate, cu toata sulfaria lui politica, insusita din decembrie 1989 incoace, in saltul de la "sindicalistul-manivela" la inaltul demnitar al tranzitiei, cu averi substantiale si vila prin Austria, cu dosare penale consistente, Miron Mitrea n-a bagat la cap, atunci cand il avertizam asupra unor aspecte, in scurta discutie pe care am avut-o la Targu-Mures, cu putin timp inainte de declansarea campaniei electorale, cu prilejul intalnirii cu candidatii din unele judete ale Ardealului la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat. Atunci m-a privit cu suspiciune, chiar cu ura, si nici macar nu s-a obosit sa parcurga "Scrisoarea deschisa" in legatura cu apropiata si asteptata mea demisie din PSD, pe care i-am inmanat-o, publicata si in ziarul "Cuvantul liber". Ii sugeram atunci ideea ca Geoana, cu toate ca a fost diplomat, ambasador in SUA, are un comportament golanesc, cu nimic deosebit de cel al multor demnitari damboviteni, dispus oricand sa-si sacrifice tovarasii de drum. Ardeleni, mai ales! La fel a procedat si cu social-democratii clujeni, atunci cand opinia acestora nu s-a potrivit cu a lui! Il avertizam sa nu aiba incredere in el. N-a ascultat! De ce i-a fost frica nu a scapat. Iar acum marele perdant are coltii infipti in beregata lui Geoana. Ca asa-i viata! Incurca-i drace!

P.S. Sa nu se creada, cumva, ca-l plang pe perdantul parlamentar si as fi avocatul lui! Fereasca Dumnezeu! Pe toti politicienii romani parca i-a facut o singura mama!

LAZAR LADARIU

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page