Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Angela merge mai departe. Cea de la DIICOT

 

Procurorul-sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ, Angela Elisabeta Ciurea si-a dat demisia din motive "personale". O stire ca oricare alta, in noianul de informatii cu care suntem bombardati zi de zi. Ce nu ne poate spune in cateva cuvinte o agentie de presa? Pai, de exemplu, ceea ce jurnalistii specializati pe domeniul Justitiei ar trebui sa stie. Ca demisia blondei survine la scurt timp de la mazilirea colegului sau de dosare sensibile, procurorul Ciprian Nastasiu. Ce dosare? Sa luam unul la intamplare: dosarul "Armamentul", pe care Angela Elisabeta Ciurea il mostenise cu voia Serviciului Roman de Informatii, chiar de la Nastasiu. Ce cuprinde dosarul Secret de Stat de Importanta Deosebita (SSID)?

O seama de politicieni romani, acuzati de complicitate la trafic si contrabanda cu armament, alaturi de Teroristul Numarul 1 al Romaniei, Omar Hayssam. Cam jumatate din oamenii politici importanti ai Romaniei post-decembriste, pe care Hayssam, acest adevarat Bachus sirian (daca va mai aduceti aminte de celebrul rol jucat magistral de maestrul Stefan Mihailescu-Braila) i-a uns si spaguit din toate pozitiile, de i-au dat drumul cu tot cu terorism, familie si avere. "Barbierit si parfumat ca un domn", Hayssam a trecut ca prin branza, peste granitele securizate de domnul Vasile Blaga, cu zeci de milioane de euro de la Uniunea Europeana si s-a dus acasa.

Ce ar mai trebui sa stie jurnalistii? Ca mazilirea procurorului Ciprian Nastasiu a declansat o unda de nemultumire in randul magistratilor DIICOT. Va sa zica asta ii asteapta pe fiecare in parte. Dupa ce primeste certificat ORNISS - SSID (cel mai inalt de nivel de acces la secrete de stat), procurorul sub acoperire sau nu, are impresia ca "EL" este Puterea. Dupa ce este folosit in jocurile politice ale Cotroceniului, tot "el" se pomeneste aruncat ca o masea stricata, de nici macar Baroul Bucuresti nu-i mai da atentie.

Un lucru este sigur - Angela Elisabeta Ciurea a demisionat in urma unor presiuni uriase facute asupra sa, de catre slugile prea plecate ale Presedintiei, in frunte cu procurorul sef al DIICOT, Codrut Olaru. Ramane de vazut care va fi soarta dosarului "Armamentul". Va fi secretizat de Zeus pentru 50 de ani, ca diversiunea Rapirii din Irak sau va fi folosit ca toate celelalte documente DIICOT, impotriva dusmanului de clasa. Tot asa de sigur este ca Angela merge mai departe. Va ramane procuror, urmand sa ocupe un post caldut la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Pana se vor satura si de ea.

Eduard Ovidiu Ohanesian

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page