Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Atentie, se baga microfoane !

Incepem bine anul. Guvernul are o strategie anticriza demna de toata lauda. Mai intai de toate, da o lege pe placul presedintelui. Executivul reinfiinteaza Securitatea sub pretextul armonizarii legislatiatiei romanesti cu prevederile europene in domeniu. Corespondenta electronica, telefoanele, SMS-urile, Internetul, toate vor fi monitorizate si stocate pentru a fi puse oricand si la orice ora la dispozitia serviciilor secrete. De ce spun ca este pe placul presedintelui Traian Basescu? Pentru ca serviciile secrete sunt in subordinea sa. Iar incepand cu 2005, Zeus si-a facut un obicei din a incalca in mod flagrant drepturile, libertatile cetatenesti si viata privata a romanilor. Scandalul Florian Coldea este doar un exemplu la vedere. Biletele semnate de actualul general, dovedeau fara doar si poate ca sereiul face politie politica la comanda. Victimele interceptarilor - liberalii Norica Nicolai si Radu Stroie. Apoi, au aparut alte biletele referitoare la trei membrii ai Curtii Constitutionale. Acelasi autograf – Coldea. Inainte de alegerile locale, presa portocalie publica interceptarile convorbirilor Oprescu, Hrebenciuc, Iliescu. Executate tot de SRI. Au urmat alte alegeri, alte interceptari, in urma carora s-au ales cu dosare penale Pacuraru si Morega. A ras o tara intreaga dupa ce ministra de la Golden Blitz a primit insarcinari antitero. Si ea furnizase candva biletele despre convorbirile de taina ale petro-penelistilor.

Legea nu prevede stocarea continutului mesajelor. Nu zau ! Zilele trecute, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Claudiu Elwis Saftoiu se trezeste vorbind la un post TV despre cel mai bine informat roman al tuturor timpurilor. Se pare ca Traian Basescu recitase de fata cu Elwis convorbirile telefonice dintre Mircea Geoana si Ion Iliescu. Cu punct si cu virgula. Sa adaugam ca sursele jurnalistilor vor fi deconspirate, amenintate, intimidate ?

Subsemnatul poate depune marturie din proprie experienta. Dupa ce m-au infierat proletar pe siteul oficial al Serviciului de Informatii Externe, in data de 13 aprilie 2007, generalii Vasile Sarca si Silviu Predoiu au depus impotriva mea si a surselor mele denunt penal ! Veti spune ca sufar de mania persecutiei. N-am incotro si il citez tot pe presedintele nostru drag.

"E prieten cu un fost ofiter SIE, colonelul Dumitrescu, si pleaca urechea la ce-i spune acest personaj dat afara din structura. Ajunsesera oamenii din SIE, din SRI si din Directia de Informatii Militare sa se banuiasca unii pe altii, de era sa iasa rau de tot. Erau sa se impuste intre ei. Va dati seama ce ar fi iesit?", declara furtunos Basescu in data de 4 iulie 2005, jurnalistilor dornici de adevar despre colegul lor Ohanesian. Nu comentez aberatiile nefondate din context, nici faptul ca timp de 3 ani nu a adus nicio dovada in sprijinul acuzatiilor. Dar intreb si eu ca omul: de unde stia presedintele Romaniei ca un jurnalist vorbeste la telefon cu un ofiter SIE? I-a soptit o Pasarica.

Asa ca, oameni buni trebuie sa ne asteptam la tot ce este mai rau de la criza aceasta. Dupa ce securistii-bugetari vor fi redusi cu 20%, guvernul ne va baga prin lege, cate un microfon in cur. Se vor face astfel reduceri importante la capitolul salarii, iar productia autohtona de echipamente electronice va fi relansata.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page