Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nastase versus euro

Scapat de blestemul termopanelor din Zambaccian, starul pesedeului si nepotel al Tamarei revine in forta. Adrian Nastase, trimis in judecata de DNA, este un subiect ce revine cu regularitate in presa damboviteana, cu titlu de bomba. O bomba fasaita inca de acum 4 ani. De asta data, in dosarul Trofeul Calitatii, fostul premier trebuie sa dea socoteala pentru banii murdari folositi in campania electorala din 2004. De ce au reincalzit magistratii o ciorba atat de veche, in acest moment? Este simplu. Guvernul Romaniei este maro. Nu a reusit nici pana acum sa definitiveze bugetul, trebuie sa se tina de promisiunile electorale (adica salarii pentru profesori mai mari cu 50% si pensii asemenea), dar mai intai de toate, trebuie sa dea socoteala pentru prabusirea monedei nationale in raport cu euro si pentru explozia preturilor. Se vorbeste in cercurile financiare ca euro se indreapta spre 5 lei, nu mai vorbim despre somaj si criza, ca panicam electoratul. Chestiuni destul de complicate pentru un Executiv PDL-PSD, daca ne gandim ca aliatilor le-a luat o saptamana sa numeasca un nou ministru de Interne.

Astfel, intr-un moment in care painea se scumpeste datorita saltaretului euro, guvernantii s-au hotarat sa ofere poporului circ. Ieftin, ca-i cu Nastase, dar degeaba, ca-i cu ofiteri. Pentru ca, vrand-nevrand, se va ajunge acolo unde toate dosarele sensibile se inchid. Adica, la finantarile de care a beneficiat Adrian Nastase din partea teroristului Omar Hayssam, prin intermediul unor ofiteri SIE, SRI sau ai altor servicii secrete, angajati la grupul de firme Bucovina, in acea perioada.

Sa nu credeti cumva ca Traian Basescu ar fi strain de astfel de obiceiuri. Mugur Ciuvica a vanturat saptamani in sir documentul ANAF, care dovedeste ca Hayssam a finantat campaniile elctorale ale marinarului, in perioada 2002-2004, prin intermediul firmei de palat GMP Advertising. Credeti ca l-a luat cineva in seama? Nici vorba. Tendintele modei la DNA, in actuala legislatura, au fost trasate de la Cotroceni. In momente de criza este scos in fata Adrian Nastase, cu inca un dosar, mai rasunator decat toate celelalte. Presa suna in trompete, analistii clampane in studiouri, iar cetateanul de la bloc ramane tot cu buza umflata. Disponibilizat in mijlocul iernii si plin de datorii, romanul va da portareilor inapoi plasma achizitionata prin credit doar cu buletinul, avand constiinta impacata. Uite domne’ ca l-au trimis, in sfarsit, pe Nastase in judecata ! E semn ca o vor gasi si pe Elodia.

Sa traiti bine!

Eduard Ovidiu Ohanesian

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page