Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice

 

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2)

Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a facut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14).

„Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel." (Isaia 7,14).

(Continuare din numarul precedent)

Marturisirea multimii ca Iisus este Mesia Hristos

Ca Iisus, este Mesia Hristos, au marturisit nu numai cei din jurul Lui, ci si multimile de oameni. Iata, inca o dovada de netagaduit, a marturisirii multimilor care venise din orasul Sihar, dupa cel le spusese femeia samarineanca, sa-L vada pe Iisus, care au marturisit: „Iar femeii ii ziceau: Credem, nu numai pentru cuvantul tau, caci noi insine am auzit si stim ca Acesta este cu adevarat Hristos, Mantuitorul lumii" (Ioan 4:42).

Aceasta marturisire a multimilor darama orice negatie ca, Iisus nu ar fi Mesia Hristos, ca si atunci cand L-au vazut pe Iisus Inviat multimea, de peste cinci sute deodata in Ierusalim, in Scriptura care ne descopera, astfel: „In urma S-a aratat deodata la peste cinci sute de frati, dintre care cei mai multi traiesc pana astazi, iar unii au si adormit" (1Cor. 15:6). Aceasta evidenta, a adus-o Apostolul Pavel, cand vestea Invierea lui Hristos in Corintul Greciei, si cand i-a trimis pe cei ce vor sa se convinga la Ierusalim sa stea de vorba cu cei ce L-au vazut, spunandu-le ca, „multi mai traiesc pana astazi".

Vorbirea naturii ca Iisus este Mesia Hristos

Evidente covarsitoare, din cele multe, iata vorbirea lui Dumnezeu prin fenomenele fizice din Univers ca, - Hristos Iisus este Mesia. E vorba de cerul care s-a intunecat si pamantul care s-a cutremurat cand Iisus era pe Crucea Golgotei. Sa lasam Scripturile sa vorbeasca: „Si era acum ca la ceasul al sasalea si intuneric s-a facut peste tot pamantul pana la ceasul al noualea, Intunecandu-se Soarele; iar catapeteasma templului s-a sfasiat pe la mijloc. Si Iisus, strigand cu glas mare, a zis: Parinte, in mainile Tale incredintez Duhul Meu. Si aceasta zicand si-a dat Duhul. Iar sutasul, vazand cele ce s-au petrecut, a slavit pe Dumnezeu, zicand: Cu adevarat, Omul acesta drept a fost" (Luca 23:44-47).

Alte Scripturi de la Evanghelistul Matei: „Iar Iisus, strigand iarasi cu glas mare, si-a dat Duhul. Si iata, catapeteasma templului s-a sfasiat in doua, de sus pana jos, si pamantul s-a cutremurat si pietrele s-au despicat; Mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor adormiti s-au sculat. Si iesind din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in sfanta cetate si s-au aratat multora. Iar sutasul si cei impreuna cu el pazeau pe Iisus, si vazand cutremurul si cele intamplate, s-au infricosat foarte, zicand: Cu adevarat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!" (Matei 27:50-54). Aici s-a adeverit ce a zis Iisus, mai-mairilor lideri ai vremii, care i-au cerut sa-si certe ucenicii ca sa taca, cand le-a raspuns: „...Zic voua: Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga" (Luca 19:40). Si intr-adevar, pietrele cutremurului de pamant au marturisit si cerul care s-a intunecat ca, Iisus este Mesia Hristos.

Soarele s-a intunecat, trei ore, ca sa arate celor ce L-au rastignit ca, El este, Mesia Hristos, izvorul Luminii in Soare, unde este si lacasul Sau ca producator de Lumina, dupa Scripaura care descopera, zicand: „In Soare si-a pus locasul sau; si El este ca un mire ce iese din camara sa" (Psalm 18:5). Iata, revelatii in continuare despre Univers: „Dumnezeul dumnezeilor, Domnul a grait si a chemat pamantul; De la rasaritul Soarelui pana la apus.... Dumnezeu stralucit va veni; Dumnezeul nostru si nu va tacea; ... Chema-va cerul de sus si pamantul, ca sa judece pe poporul Sau... si voi marturisi tie: Dumnezeul tau sunt Eu." (Psalm 49:1-8).

„A Ta este ziua si a Ta este noaptea. Tu ai intocmit Lumina si soarele. Tu ai facut toate marginile pamantului; vara si primavara Tu le-ai zidit." (Psalm 73:17-18). „Cel ce ai intemeiat pamantul pe temeliile lui si nu se vor clatina ...½(Psalm 103:6). „Facut-a luna spre vremi, Soarele si-a cunoscut apusul sau. Pus-ai intuneric si s-a facut noapte, cand vor iesii toate fiarele padurii; „Puii leilor mugesc ca sa apuce si sa ceara de la Dumnezeu mancarea lor. Rasarit-a Soarele si s-au adunat si in culcusurile lor se vor culca. Iesi-va omul la lucrul sau si la lucrarea sa pana seara” (Psalm 103:20-24). Ce minunat! Noaptea este pentru vietatile pamantului sa-si caute harana lor, si ziua pentru om sa-si procure painea sa cea de toate zilele.

Referitor la vietatile din Mari si Oceane, Domnul ne descopera, zicand: „Marea aceasta este larga; acolo se gasesc taratoare, carora nu este numar, vietati mici si mari. Acolo corabiile umbla; balaurul acesta pe care l-ai zidit, ca sa se joace in ea. Toate catre Tine asteapta ca sa le dai lor harana la buna vreme. Dandu-le Tu lor, vor aduna; deschizand Tu mana Ta, toate se vor umple de bunatati. Dar intorcandu-ti Tu fata Ta, se vor tulbura; luavei duhul lor si se vor sfarsi si in tarana se vor intoarce. Trimite-vei duhul Tau si se vor zidi si vor innoi fata pamantului. Fie slava Domnului in veac! Veselise-va Domnul de lucrurile Sale. Cel ce cauta spre pamant si-l face pe el de se cutremura; Cel ce se atinge de munti si fumega." (Psalm 103: 26-33).

Acum am putut afla, stimate cititorule, cum are Creatorul Dumnezeu, grija de toate creaturile Sale: din vazduh, de pe pamant, din mari si din oceane, si daca El nu le-ar da harana la vreme toate s-ar sfarsi, inclusiv omul. Apoi, am aflat, de ce se cutremura pamantul? Pentru ca Dumnezeu face sa se cutremure, precum tot Dumnezeu a facut pamantul cu legile stabilitatii sa nu se clatine, decat numai cand El vrea spre trezirea omului (cf. Psalm 103:6). Ce putem spune, stimate cititorule, in fata tuturor acestora? Cred, ca putem marturisi cu psalmistul, care zice: „Cat s-au marit lucrurile Tale, Doamne; toate cu intelepciune le-ai facut; Umplutu-s-a pamantul de zidira Ta." (Psalm 103:25)

Universul canta Creatorului Dumnezeu

„Laudati-L pe El soarele si luna, laudati-L pe El toate stelele si lumina. Laudati-L pe El cerurile cerurilor si apa cea mai presus de ceruri. Sa laude numele Domnului ca El a zis si s-au facut, ca El a poruncit si s-au zidit" (Psalm 148:3-5).

Iar tu, stimate cititorule ce faci? Eu zic: „Lauda, suflete al meu, pe Domnul. Lauda-voi pe Domnul in viata mea, canta-voi Dumnezeului Meu cat voi trai" (Psalm 145:1-2). Rugandu-L pe Domnul, impreuna cu psalmistul, care zice: „Toata suflarea sa laude pe Domnul." (Psalmul 150:6). Sa se intoarca si omul la recunostinta si marirea Creatorului, impreuna cu intregul Univers, cu atat mai mult cu cat este fiinta insufletita, creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu (cf. Facere 1:26-31).

Comparativ cu cei de atunci langa Crucea lui Iisus

Ce putem spune, despre cele intamplate si despre marturisirea sutasului si a celor impreuna cu el, de atunci, in raport cu cutremurele si semnele in soare in luna si stele ce se intampla astazi? Cred, ca putem raspunde, astfel: cei de atunci cand au vazut ca Soarele s-a intunecat si pamantul s-a cutremurat etc, n-au avut inimile atat de impietrite, si au marturisit: „Cu adevarat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!”, dar cei de azi, au inimile atat de impietrite incat la cutremurele de pamant de azi, si semnele in soare, luna si stele nu marturisesc ca, Iisus Hristos este - Mesia si Mantuitorul lumii - si al lor! Sa nu fie prea tarziu cand vor marturisi si cei de azi.

Acestea sunt dovezi si evidente istorice, care vorbesc cu ecouri puternice, peste timpuri si peste spasii istorice. Contemporanii lui Iisus, au vazut in Iisus, nu numai un Om, ci au vazut mai mult decat un Om, au vazut cu adevarat pe Fiul lui Dumnezeu, au vazut pe Mesia Hristos Iisus, si au marturisit dupa cum am vazut in Scripturile de mai sus. si dusmanii lui Iisus, cei care L-au rastignit: arhiereii, fariseii si carturarii, au zis ca Acesta va Invia si au cerut paza lui Pilat sa pazeasca mormantul, dar Pilat le-a raspuns: „Aveti straja; mergeti si intariti cum stiti. Iar ei, ducandu-se, au intarit Mormantul cu straja, pecetluind piatra”(cf. Matei 27:62-66). Dar Iisus Hristos a Inviat a 3-a zi, dupa Scriptiuri (cf. 1Cor. 15:4), pentru ca era - Mesia Hristos -Cel proorocit, precum am vazut mai sus.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page