Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice

 

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

"La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2)

Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a f]cut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14).

„Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel." (Isaia 7,14).

(Continuare din numarul precedent)

Acum, pe care Mesia sa-L alegem?

Stimate cititorule, dupa toate cercetarile, acum, este vremea sa ne intrebam: Pe care Mesia sa-L alegem? Pe Mesia Hristos pe Care L-am prezentat dupa descoperirile Scripturilor, sau pe un alt mesia dintre „hristosii mincinosi” din care apar azi? Eu L-am ales pe Mesia Hristos pe Care Il prezinta Scripturile de mai sus, cat si altele, in descoperirile Biblice, si nu am dat gres. Tu pe care Mesia il alegi?

Vezi, ca se adeveresc Scripturile cu fiecare vreme, dupa cum Iisus ne-a instiintat, caci: „Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”. (Luca 24:35). Asadar, sa pornim pe drumul impacarii cu Dumnezeu, pana nu este prea tarziu:„Va rugam fierbinte, in numele lui Hristos: Impacati-va cu Dumnezeu” (2Cor. 5:20). Despre vremurile necredintei, de azi si din totdeauna, Iisus instiinteaza credinciosii Sai, zicand: „Raspunzand Iisus le-a zis: Vedeti sa nu va amageasca cineva. Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristos, si pe multi ii vor amagi.” (Matei 24:4-5). Aici este descoperirea „hristosilor mincinosi” care vor veni spre amagire.

Pentru a nu fi amagiti trebuie sa ne apropiem de Dumnezeu. Iar apropierea omului de Dumnezeu pentru impacare este, prin credinta in Iisus Hristos, dupa cum zice: „Dupa hotararea cea din veci, ..., in Hristos Iisus, ..., Intru Care avem, prin Credinta in El (in Iisus Hristos), indrazneala sa ne apropiem de Dumnezeu, cu deplina incredere” (Efes. 3:11-12). De ce? Fiindca, iata, ce descopera Scriptura, zicand: „Caci: “Oricine va chema numele Domnului se va mantui”. (Rom. 13:14; Fapte 2:21). Mantuirea in Hristos, trebuie sa stie ficare om ca, este o comoara vesnica si inegalabila cu comorile acestei vietii. A sti si a primi descoperirea divina ca, nasterea Pruncului Iisus, este nasterea lui - Mesia Hristos - inseamna a fi un om salvat pe drumul urmarii lui Hristos.

A crede si a recunoaste, insa, ca oamenii stiintelor ratacitoare, ca nasterea lui Iisus este numai nasterea unei personalitati umane in istorie, si nu nasterea lui Mesia Hristos, ca Fiu al lui Dumnezeu si singurul Mantuitor sub Soare, inseamna a fi un om pierdut in pacatele sale. Sa rugam pe Milostivul Dumnezeu, ca Steaua luminatoare a Magilor sa fie si steau luminatoare omului, din totdeauna, spre primirea nasterii lui Iisus, ca nastere a lui Mesia Hristos, pentru salvarea lui din moartea pacatelor si mantuirea vesnica in Hristos Domnul. Sa nu uitam sa Colindam si noi de Craciunul anului 2008, la care Mesia Hristos, calatorind cu noi, ne-a adus: „Astazi S-a nascut Hristos, Mesia chip luminos, Laudati si cantati, si va bucurati”. Amin.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page