Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (880)

* Cea mai sofisticata institutie din lume in domeniul culegerii, prelucrarii si analizarii informatiilor, informatii care se prezinta zilnic de catre Directorul ei, cu o precizie intalnita numai la Greenwich, la orele 7:45 AM, Presedintelui Statelor Unite ale Americii, are pe frotispiciul ei o inscriptie Biblica, preluata din Evanghelia-Epistola lui Ioan, capitolul 8, versetul 32 ; ”And you shall know the truth and the truth shall make you free“. (Tu trebuie sa stii adevarul, iar adevarul te va elibera). Desi, asa cum am mentionat de nenumarate ori, doar, doar se va retine, parafrazand-o pe Flannery O’Connor, "In spatele tuturor adevarurilor exista un singur adevar, acela ca nu exista adevar, doresc bazat pe existenta unor documente a caror veridicitate nu poate fi contestata de nici cei mai mari ardenti opozanti, sa va familiarizez cu unele jocuri de culise, atat de frecvente in acest domeniu Machiavelic, care este politica.

Din start, nimeni, dar absolut nimeni, nu detine adevarul absolut, Bula filosofala, apanaje strict - exclusive ale Divinitatii. Deci, spre stiinta tuturor, incepand cu Biroul Oval, Colina Capitoliului si tuturor institutiilor guvernamentale de aici si chiar de pe malul Dambovitei sau a cochetului oras Transilvan, aflat pe malul raului Maris, la 14 Julie 1798, Congesul Statelor Unite a votat Sedition Act incadrand in categoria crimelor federale-Felony- orice remarci scandaloase, malitioase sau neconforme cu realitatea, facute la adresa guvernului Statelor Unite ale Americii. Acelasi Congress, voteaza la 4 Martie 1789 primele 10 Amendamente la Constitutia Americana cunoscute sub numele de Bill of Rights, intrate in vigoare in 1791, dupa aprobarea lor de catre toate Statele Uniunii.

Primul amendament ramas in efect si in present, se refera la dreptul de libera exprimare a opiniilor, indiferent pe cine vizeaza sau lezeaza aceste opinii. Ne trezim in anul de gratie 2009, ca acest drept constitutional, esenta a democratiei americane, este in pericol cautandu-se tot felul de parghii ca cei care nu sunt pe placul prezentei administratii, deci nu fac parte din corul adulatorilor, sa fie inlaturati din presa, radio, TV etc. Cel mai vocal, in aceasta directie este sen. Statului New York, Schumann. Parca asemenea practici erau comune altor sisteme politice, cei drept in curs de revitalizare tocmai in tara care se considera leaganul democratiei mondiale !?! Raman blocat, socat, surprins ca cei aflati in "fruntea bucatelor" n-au notiuni elementare de politica, istorie etc. si nici nu cunosc nimic din principiile sau perceptele democratice pe care s-a cladit acest concept filosofic numit America. Desi realizez ca vorbersc unor purtatori ilegali de creier -apropos, ar trebui sa devina crima de rang federal posesia ilegala a creierului- doresc sa le aduc la cunostinta cuvintele lui Benjamin Franklin, unul dintre artizanii Constitutiei americane; ”Whoever would overthrow the liberty of the nation must begin by subduing the freedom of speech” (oricine doreste sa distruga libertatea unei natiuni, trebuie sa inceapa cu tinerea sub control a dreptului la libera exprimare).

Daca presupun, prin absurd, ca-ti auzit de Benjamin Franklin, sunt aproape sigur ca Sidney Holmes, constituie o majora necunoscuta pentru toti politicienii lumii, nu numai pentru cei de pe Malul Potomacului, renumiti prin "necunostinta de cauza". Iata ceea ce ne-a spus Sidney Holmes; "Libertatea de gandire este o parodie daca se refuza libertatea de exprimare si actiune. (Liberty of thought is a mockery if liberty of speech and action is denied). Eu, personal, parafrazandu-l pe Robert A. Heinlein, ma simt liber nu conteaza ce reguli ma inconjoara. Sunt liber pentru ca stiu ca sunt singur si moral responsabil pentru tot ceea ce fac. (I’m free, no matter what rules surround me… I’m free because I know that I alone am morally responsible foe everything I do.”

* Revenind la institutia mentionata la inceputul acestei rubrici, este vorba de Central Intelligence Agency- Agentia Centala de Investigatii, sau CIA, numele generic sub care este cunoscuta pe glob, doresc sa va informez ca Institutia a fost creata in timpul administratiei Truman, 1947, avand ca precursor Office of Strategic Services- Oficiul de Servicii Strategice si a avut ca prim director pe faimosul William J. (Wild Bill) Donovan scopul fiind contracararea influentei sovietice in lume. Cu un regret nemarginit, desi nu este stilul meu, trebuie din nou sa ma desconspir: pe langa statuia lui “Wild Bill” curtea acestei faimoase institutii gazduieste statuia eroului meu preferat.

Este vorba de Nathan Hale, un adevarat monument de patriotism, atribut pe cale de totala disparitie. Doresc sa va familiarizez si cu Nathan, lasandu-va placerea de a trage singuri concluziile. In timpul Revolutiei Americane, Nathan s-a oferit sa patrunda in spatele liniilor inamice Britanice si sa furnizeze informatii revolutionarilor Americani. A fost capturat de Britanici la 21 Sep. 1776 si spanzurat a doua zi. Pe esfod, inainte de a fi spanzurat, a exclamat urmatoarele cuvinte, care ar trebui sa constituie un postulat pentru adevaratii patrioti: ”I only regret that I have but one life to lose for my country.” (Singurul meu regret este ca am doar o viata de pierdut pentru tara mea). Unde sunt timpurile de alta data? Nu este un secret pentru nimeni, ca sediul Institutiei se afla in McLean, statul Virginia si nu in Langley, statul Virginia, cum in mod eronat se cunoaste pe mapamond. Langley este numele unei proprietati a generalului Robert E. Lee, conducatorul trupelor Confederate din timpul Razboiului Civil si a fost preluat dupa numele unei proprietati avute anterior in comitatul Shropshire, din Anglia. Numele de McLean provine de la fostul publicist de la Washington Post si dateaza din 1910. Pe unul din zidurile cladirii se afla 53 stele de aur, in memoria celor care si-au dat viata pentru ca noi sa avem "conducatorii pe care-i meritam".

Intrucat Institutia se conduce dupa Lindley Rule- Regula lui Lindley, identitatea acestor eroi, cazuti la datorie, si a angajatilor acestei supersofisticate Institutii, ramane o necunoscuta chiar si propriei persoane cat si familiei. Pentru sceptici, parcela pe care se afla cladirea CIA, poarta numarul 22-3-01-00-40. Noul nominalizat, de presedintele Barack Hussein Obama, pentru ocuparea functiei de Director al celei mai secretive organizatii din lume, este Leon Panetta, fost Chief of Staff in timpul Administratiei Clinton. Revista noastra si eu personal ii dorim succes in nobila si greaua misiune care-l asteapta. Cu respect ii reamintim ca zilnic la orele 7:45 AM trebuie sa fie prezent la Casa Alba pentru a prezenta presedintelui informarea zilnica ce contine cele mai sensibile secrete din lume, iar la ora 8:30 trebuie sa fie prezent la biroul aflat la etajul VII al cladirii din McLean, statul Virginia. Asta daca, in epoca "schimbarilor majore" promise nu vom asista la niste surprize care ne vor face pe toti sa luam drumul……. Damascului.

A.C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page