Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Apel la solidaritate nationala

 

BLOGGERII ROMANI CHEMATI DE SENATORUL IULIAN URBAN SA LUPTE PE INTERNET IMPOTRIVA ATACURILOR FASCISTE SI XENOFOBE ALE ITALIENILOR

Politicienii italieni si mass-media controlata de ei in Italia, au pornit impotriva cetatenilor romani, cea mai mare campanie de xenofobie, incitare la violenta si ura, de la finalul celui de-al doilea razboi mondial. In acest sens, in ultimile trei luni de zile, italienii au invadat forumurile de pe internet, internautii si bloggerii italieni atacand romanii, asociind numele tarii noastre cu cel a patriei tiganilor, violatorilor, talharilor, criminalilor si in general a tot ce este mai rau pe lume. Zeci de grupuri anti-romanesti au fost create in ultimele zile pe platfoma de socializare „Facebook Italia”, dupa un val de violuri comise in Peninsula de acestia, relateaza agentia de presa AGI, citata de portalul de stiri Kataweb.

Intr-unul dintre aceste grupuri, numit „+Rum-Rom”, s-au inscris 2.958 de persoane, dintre care peste 200 in decurs de cateva ore. Un altul, „I romeni stuprano... Dataceli a noi questi bastardi!” (Romanii violeaza... Dati-i pe mana noastra pe nenorociti) are 3.490 de utilizatori inregistrati si promoveaza atacarea romanilor, relateaza NewsIn. In aceste grupuri, italienii discuta despre cele mai bune metode de „razbunare” pentru a „face romanii sa plateasca pentru violuri”.

Ce fac in acest timp internautii si bloggerii romani?

Asaltul italienilor pe internet este unul coordonat din umbra tot de catre politicienii din Liga Nordului. Cum comunicarea este vitala, iar numarul reactiilor pe net duce la influentarea cititorului, intrucat italienii au profitat de reactia zero a bloggerilor romani, si in general a internautilor romani, s-a ajuns pana acolo incat, multi utilizatori de net din alte tari UE sau din USA sa considere ca pozitia italienilor si indemnul lor fascist de a trimite romanii sa testeze camerele de gazare, sunt... puncte de vedere corecte!

Nu vreau sa supar pe nimeni, insa hei, chiar nimeni in aceasta tara nu mai simte ca este roman? Sau vrea sa astepte sa testeze pe propria piele ce inseamna aceste indemnuri la violenta? Imi pun aceste intrebari pentru ca, am pretentia ca macar pe net, romanii sa isi dea seama ca nu trebuie sa permita italienilor sa ne terfeleasca.

Am vazut pe site-urile multor bloggeri din Romania, ca se plang de faptul ca politicienii romani nu fac nimic sa-i apere pe romanii din Italia. Dar ei ce fac cand italienii fac grupuri anti-romanesti pe „Facebook”?

Unde este reactia noastra a bloggerilor si internautilor din Romania?

Fac apel la toti cei care se simt romani si carora le pasa de romanii din Italia in special, si de notiunea de roman in general, sa se mobilizeze  si sa luptam pe internet prin toate mijloacele pe care le avem, sa ne aparam demnitatea noastra in lume. Contez puternic aici, ca de obicei, pe sprijinul romanilor din diaspora care ne arata de atatea ori ca sunt mult mai interesati de Romania si de tara unde s-au nascut ei si strabunii lor, sa ne sustina in aceasta lupta contra manifestarilor de fascism ale unor grupuri de cetateni italieni, care sunt impinsi de la spate de Liga Nordului din Italia. Daca bloggerii si internautii romani nu manifesta macar acum solidaritate cu conationalii lor, atunci nici ei nu vor mai merita atentia utilizatorilor de internet din Romania!

Haideti sa nu ne mai lasam umiliti de asemenea oameni!

Iulian URBAN

Senator de Ilfov

Grupul Parlamentar al PDL din Senat

Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page