Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nu e nicio victorie ! Insula Serpilor - Forta de echilibru mistic a Romaniei

prof. dr. Adrian Botez

(Continuare din numarul precedent)

Pe de alta parte, exista si o hermeneutica inca mai profunda, a Misticii Trace a Insulei Serpilor – expusa de Vasile Lovinescu, in lucrarea sa Dacia Hiperboreana (Ed. Rosmarin, Bucuresti, 1994, pp. 24-30) – hermeneutica (mai „apasata” spiritual si logico-argumentativ, decat cea din Dacia preistorica, a genialului N. Densusianu) prin care ni se dezvaluie ADEVARATELE CAUZE, PENTRU CARE DIPLOMATIA ROMANEASCA TREBUIA SA TRATEZE PROBLEMA CU INFINIT MAI MULT SIMT DE RASPUNDERE SI CU MAI MULTA PROFUNZIME, HOTARARE - CHIAR CU AGRESIVITATE SI EFICIENTA BENEFICE (pentru ca toate datele sunt de partea romanilor, SI NIMIC, DECAT ARBITRARIUL, de partea „cardasiei” tacite sovieto-ucrainiene...!!!):

Hecateu din Abdera vorbea de o Insula Alba, in care era un templu al lui Apollo. Or, chiar in fata Deltei dunarene este o mica Insula a Serpilor; in antichitate ea se numea Leuky, ALBA... Pe aceasta insula ALBA se gasesc ruinele unui mare templu al lui Apollo. (...) De altfel, toate localitatile din jurul insulei ALBA poarta nume asemanatoare, Obliopolis, insula Apollonia, moderna CETATEA ALBA, aproape de Nistru, Belgrad (orasul alb). Se stie, de asemenea, ca marea care inconjura insula TULA se numea MAREA CRONIUM. Or, Marea NEAGRA care cuprinde insula ALBA, germene de aur, este de asemenea o mare saturniana, prin excelenta.

Hecateu din Abdera mai scrie ca, din Insula ALBA a Hiperboreenilor, se vede LUNA (Seléne), care e putin departata... In fata Insulei ALBE din Marea Neagra, pe bratul central al Deltei dunarene (Boreostoma – Gura lui Boreu, Zeul Vanturilor...), este portul SULINA... – care s-a numit, de cand lumea – SELINA, cum il pronunta inca poporul, cum se gaseste desemnat in De administratione Imperii, de Constantin Porfirogenetul si in Periplul Catalan, din 1375.

Mama lui Apollo si a Dianei-SELENE este LETO, in dialect popular peleasg LETE. Laguna dintre bratul superior si central al Deltei se numeste LETEA (acest ea este o deformatie obisnuita in limba romana: de exemplu, Manu a devenit Manea; Iovis, Iovea; Corbus, Corbea; Vulcanus, Valcea)...

Putin mai inainte de punctul in care Dunarea se desparte in 3 brate, pe Manerul Tridentului, este portul TULCEA. In legatura cu acest nume, avem de observat aceasta: e-ul intercalat inainte de a este acelasi fenomen lingvistic de care am vorbit cateva randuri mai sus; cat despre c – este o forma adjectivala obisnuita in romana vulgara (de exemplu o Rusoaica se spune in romaneste Rusa; in romana vulgara, Rusca; la fel, Evree, Evreica; Franceza, Frantusca). Sa eliminam, deci, ca supraadaugare e-ul si c-ul - si ramane pe deplin TULA ...!!!

...Sa privim din nou harta, cu aceasta Mare Neagra (Pontus) saturniana, ascunzand la sanul sau Insula ALBA, asezata vis-a-vis de SELINA, avand la nord solara CETATEA ALBA si putin mai la sud lunara SELINA, numite curent in Romania cheile Marii Negre (cheile de aur si de argint ale Puterii Sacerdotale si Regale, ale Marilor si Micilor Mistere, cheile lui Ianus si lui Sant-Ion); sa privim laguna LETEA, Tridentul Dunarii, avand pe maner, in indistinctiune, TULA; sa facem aceasta observatie capitala, inlaturand ultimele ezitari, ca toate acestea sunt asezate exact pe paralela 45, adica in mod riguros la jumatatea distantei intre Pol si Ecuator, si vom putea spune, parafrazandu-l pe Sf. Ap. Pavel ca sunt multe lucruri de spus, si lucruri grele de explicat, pentru ca noi intelegem greu... Cu toate astea, pare bine stabilit ca Dacia a fost sediul Centrului Suprem, intr-o vreme foarte indepartata" (s.n.).

Da, si am putea redeveni Centrul SACRUiMagic al Lumii, daca ai nostri diplomati si conducatori, vorba lui Vasile Lovinescu, n-ar intelege atat de greu... Dar, interesant este ca, in vreme ce diplomatia si conducerea Romaniei contemporane se dovedesc atat de putin sprintene la... "intelegere" – diplomatia si conducerea Ucrainei (si noi il blestemam, candva, pe Duca-Voda, ca a creat aceasta Ucraina, din neant, la porunca turceasca...!!!) dau dovada de o neobisnuita, al naibii de mare si suspecta sprintenealaiiuteala, si la... „intelegere”, si, mai cu seama, in faptuire... Si nu doar IN PLANUL fizic, ci Si IN CEL mistic!!! Adica, in planul lucrarii metafizice... Imediat dupa 1989, pe Canalul de Mijloc-SULINA-SELENA, un vas ucrainean, incarcat cu BARE DE FIER (SATURNIAN!!!), vas pe nume „ROSTOCK”(ceea ce s-ar traduce, in slava veche, „radacina rea”...), a fost sabordat de marinarii respectivului vas... Razandu-ne in nas, sub ochii nostri blegi, respectivii marinari l-au lasat sa se scufunde, pentru a bloca, aparent, doar traficul pe Dunare... (...abia prin 2005 am reusit, taras-grapis, sa ridicam Rostock-ul la suprafata... dar deja aparuse problema Canalului Bastroe...!!!). De fapt, EI (UCRAINIENII) SABOTAU HIEROGAMIA DINTRE SOARE SI LUNA – DINTRE APOLLO SI SELENE!!! Creau, DE FAPT, dezechilibrul metafizic al Romaniei - dezechilibru pe care, dupA cum se vede Si se simte din plin, Il SUFERIM PANA-N ZILELE NOASTRE!!! Iar noi, nici pana azi (si nu stim cand si daca, in viitor...!), n-am invatat substratul ESENTIAL al lucrurilor, macar al acelora care privesc, in mod direct, DESTINUL NEAMULUI NOSTRU ROMANESC...!!!

Propunem (dar stim ca o facem in van...) ca diplomatii romani sa fie instalati in functie NUMAI DUPA CE VOR FI BINE PUSI LA PUNCT CU REALITATILE METAFIZICE-SACRALE-DUMNEZEIESTI... Altfel, vom continua sa ne bucuram, ca fraierii, de orice pacaleala, pe care ne-o trag, razand pe sub mustata, toti pacalicii lumii... (incluzandu-i aici si pe cei din interiorul Romaniei!) – deposedandu-ne de tara si de drepturile noastre sacrale multimilenare... Si asta, tocmai noua, mostenitorilor Centrului Sacru al Lumii... – dar care am devenit (prin diverse metode de tampire, ca strategii venite si acceptate - dinafara – dar si printr-o leneicomoditate spirituala exasperanta, pasivitate iresponsabila sinucigasa... – PERSONALE SI INTERIOARE!!! - si de care NUMAI NOI SUNTEM VINOVATI!!!”) - IgnoranTii Lumii...!!!

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page