Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ziua Mondiala a Libertatii PreseiPartidul Verde, singura formatiune din Romania membra a Verzilor Europeni (European Greens), a patra forta din Parlamentul European, deplange de Ziua Mondiala a Libertatii Presei,  situatia critica in care se afla jurnalismul in Romania si denunta urisele presiuni pe care politicul si economicul le exercita asupra jurnalistilor. Cele mai grave atacuri impotriva libertatii de exprimare vin dinspre institu?iile statului si din partea unor inalti demnitari.
Acestor presiuni li se adauga cadrul legislativ extrem de restrictiv in ceea ce priveste expunerea la serviciul public de radio si televiziune pe durata campaniei electorale. Conform Legii 33/2007 (republicate) – Art. 38, alin. 4, pct. b, fiecare partid neparlamentar beneficiaza de 1.25% din totalul timpilor de antena alocati competitorilor din cursa electorala. Astfel, pe baza legii restrictive, Partidul Verde este blocat sa isi faca publica platforma si oferta economica si sociala. Prin urmare legea obliga mass-media sa trateze inechitabil partidele in campania electorala si permite doar partidelor mari  sa dispuna de expunere mediatica in ciuda faptului ca serviciul public de radio-difuziune este sustinut in mod egal de catre contribuabili.
Partidul Verde acuza partidele parlamentare ca au stabilit regulile unui joc electoral in care se mimeaza echidistanta. Verzii resping controlul politic al partidelor parlamentare asupra radioul si televiziunii publice.

Biroul de Presa
Partidul VerdeBookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page