Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

COMUNICAT DE PRESA – PREZENTAREA REVISTEI DE CULTURA „CURTEA DE ARGES” LA CNR UNESCO – BUCURESTI, MIERCURI

Gheorghe PAUN

 7 MAI 2014

 

Revista lunara de cultura Curtea de la Arges apare la Curtea de Arges, din decembrie 2010, sub egida Asociatiei Culturale Curtea de Arges (ACCA), a Centrului de Cultura si Arte „George Topirceanu” din localitate si a Trustului de Presa Arges Expres. Redactor-sef este acad. Gheorghe Paun, iar din colectivul editorial fac parte oameni de cultura din Curtea de Arges, Pitesti, Bucuresti, Turnu Severin. Revista este tiparita (la Editura Tiparg, Pitesti), dar este disponibila si pe web, la adresa www.curteadelaarges.ro

 

Prin program, revista este dedicata publicului larg, cultivat. Ea evita angajarea politica si polemica, este dedicata culturii in general, considerand stiinta parte a culturii, nu publica literatura inedita, este deschisa colaboratorilor de pretutindeni, cultivand in mod explicit si constant legatura cu oamenii de cultura din Basarabia si din alte teritorii locuite de romani. Printre colaboratori, in afara autorilor din Romania si Republica Moldova (scriitori, publicisti, profesori universitari, academicieni), se numara personalitati din numeroase tari, nu neaparat romani la origine (Spania, Italia, SUA, Cehia, Slovacia, Norvegia, Finlanda, Canada, India, Japonia, Noua Zeelanda, Polonia).

 

Cateva dintre rubricile revistei: „Domnul Eminescu scris-a”, „Homo sapiens”, „Istoria de langa noi”, „Seniori ai culturii”, „Poezie fara frontiere”, „Lacrima Anei”, „Carti si autori”, „La pas prin satul global”, „Recuperarea diasporei”, „Orizont SF”, „Ars longa”. In 2013 a existat o rubrica lunara „Urmuz 130-90”, anul acesta este in desfasurare o rubrica „Brancoveanu 300”.

 

Legatura cu Basarabia este pusa sub semnul unui „Pod de Reviste”, o „infratire” cu revista Literatura si Arta, din Chisinau, materializata intr-o rubrica intitulata chiar „Podul de reviste” si in intalniri periodice cu oameni de cultura din Chisinau.

 

Intalnirea de la CNR UNESCO, Bucuresti (str. A. Cehov nr. 8), din 7 mai 2014 (cu incepere de la ora 11.00), dintre colaboratori si cititori ai revistei, are ca obiectiv prezentarea revistei, a programului ei, cu discutii despre realizarile de pana acum si planurile pentru viitorul imediat – de exemplu, Podul de Reviste si Biblioteca revistei, menita a aduna in volum articole aparute in diverse rubrici. In acest moment, sunt in pregatire trei volume, ce vor aparea la Tiparg, Pitesti si vor fi lansate la Ziua Revistei, manifestare organizata sub egida Primariei Curtea de Arges, cu ocazia Zilelor Municipiului, intre 10 si 15 august 2014.

 

Contact:

Gheorghe PAUN

tel. 0723 861018

e-mail: curteadelaarges@gmail.com

 

-------------------------------------------------------

ASOCIATIA CULTURALA CURTEA DE ARGES (ACCA)

 

I N V I T A T I E

 

Miercuri 7 mai 2014, cu incepere de la ora 11.00, la Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO din Bucuresti, str. Anton Cehov nr. 8 (Cartierul Primaverii), va avea loc o prezentare a revistei Curtea de la Arges: intalnire intre colaboratori si cititori ai revistei, discutii despre programul revistei si numerele aparute pana acum, planuri pentru viitorul imediat (de exemplu, Podul de Reviste si Biblioteca revistei), eveniment la care sunteti cu cordialitate invitat sa luati parte.

 

Gheorghe Paun

Curtea de Arges                                  

25 Aprilie 2014

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page