Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Brâncusi omagiat la cel mai important eveniment cultural din Spania


Prefectura Madridului (Comunidad de Madrid) a organizat, ieri, 23 aprilie, Noaptea Cartilor. In cadrul evenimentului a avut loc prezentarea cartii Antologia Poetica, de Hector Martinez Sanz. Cartea este dedicata lui Constantin Brancusi si poemele publicate sunt inspirate in lucrarile artistului roman. In volum au fost reunite poemele pe care autorul le-a scris in ultimii opt ani si care au ca principala tema opera lui Brancusi. Prezentarea, organizata de Prefectura Madridului in colaborare cu Mundi Book Ediciones, s-a desfasurat la Libraria Le din capitala Spaniei. La cererea organizatorilor, coperta cartii a fost realizata de un alt artist roman, Bogdan Ater, care a folosit imaginea lucrarii Pasarea in zbor pentru a face o paralela intre arta si poezie.


Hector Martinez Sanz a primit Premiul ICR 2010 la Madrid pentru cartea Pentagono (Editura Niram Art), care prezinta o viziune inedita despre operele a cinci mari personalitati ale artei si culturii universale, care s-au nascut in Romania: Constantin Brancusi, Mircea Eliade, Eugène Ionesco, Emil Cioran si Tristan Tzara. Este autorul cartilor: Comentarios a Unamuno, Baruch Elron, La ciencia como modelo de saber si co-autor al lucrarilor Viajes al fin de Finisterre, Michel Houllebecq: amor y otros mitos, Maranatha si Tudor: textos sobre su obra.
Noaptea Cartilor este cel mai important si eveniment cultural din Spania. In fiecare an, pe data de 23 aprilie, muzeele, centrele culturale si salile de teatru din principalele orase spaniole sunt deschise toata noaptea. Cu prilejul evenimentului sunt organizate prezentari de carte, recitaluri de poezie si dezbateri pe teme culturale.
 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page