Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Veste buna pentru românii autohtoni din Serbia, Macedonia, Bulgaria, Albania, Grecia, Ungaria si Ucraina. Senatul a adoptat tacit modificari la acordarea cetateniei române

 
Propunerea legislativa pentru modificarea Legii 21/1991 a cetateniei romane, initiata de un grup de parlamentari, printre care senatorul Viorel Badea si deputatul Eugen Tomac a fost adoptata tacit de Senatul Romaniei. Initiativa simplifica acordarea ceta?eniei romane si prevede ca etnicii romani din alte state, care cunosc limba romana, vor putea primi, la cerere, cetatenia romana, transmite Romanian Global News.
Acestia trebuie sa indeplineasca doar o parte dintre conditiile prevazute de legea in vigoare, respectiv sa dovedeasca prin comportare si atitudine loialitate fata de statul si poporul roman, sa aiba varsta de 18 ani si sa fie cunoscuti cu o buna comportare, sa nu fi fost condamnati in tara sau in strainatate pentru o infractiune care ii face nedemni de a fi cetateni romani.
Alte conditii cerute in prezent prin Legea cetateniei romane sunt ca solicitantii sa cunoasca limba romana si sa posede notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca, in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala si sa cunoasca prevederile Constitutiei Romaniei.
Propunerea legislativa pentru modificarea Legii 21/1991 a cetateniei romane, initiata de un grup de parlamentari, printre care Viorel Badea (PDL) si Eugen Tomac (neafiliat), ar fi trebuit dezbatuta si supusa votului senatorilor cel mai tarziu in 24 aprilie. In urma adoptarii tacite, ea va fi transmisa Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala in privinta acestui proiect.
Prin acest proiect, etnicii romani din afara granitelor ar urma sa fie exceptati de la celelalte conditii valabile altor aplicanti.
Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page