Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Violonista Ioana Cristina Goicea, ovationata la Tokyo


Violonista romanca Ioana Cristina Goicea (21 de ani) a concertat, marti, in sala de concerte a Colegiului de Muzica Kunitachi din Tokyo, fiind ovationata de publicul japonez.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe scena din capitala ?arii Soarelui Rasare solista a interpretat Concertul pentru vioara de J. Brahms in compania reputatei Orchestre Simfonice Kunitachi, care reuneste cei mai buni instrumentisti din Japonia, sub bagheta dirijorului Yuki Miyagi.
Ioana Goicea a fost invitata ca solista a acestui concert in urma castigarii premiului I la vioara in cadrul Concursului Johannes Brahms desfasurat in luna septembrie 2013 la Portschach — Austria.
"Concertul mi-a iesit extraordinar. Domnul Miyagi ma asteapta la masa. Mi-a spus ca atunci cand voi ajunge star sa mai vin sa cant cu el pentru ca doreste sa ma invite sa facem impreuna Beethoven", a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Cristina Goicea.
Fiica violonistei Cristina Anghelescu, solista a Orchestrelor si Corurilor Radio, tanara Ioana Cristina Goicea a inceput studiul viorii de la varsta de patru ani, cu bunicul sau, Aurelian Anghelescu, profesor de vioara.
Din 2007 a beneficiat si de indrumarea maestrului ?tefan Gheorghiu, urmand apoi studii la Academia de Muzica si Teatru din Rostock, Germania, cu maestrul Petru Munteanu, iar prezent studiaza cu maestra Mariana Sarbu, la Academia de Muzica Felix Mendelssohn Bartholdy din Leipzig.
Ioana Cristina Goicea a sustinut numeroase recitaluri atat in Bucuresti, la Ateneul Roman, cat si in alte orase ale tarii, colaborand cu dirijorii: Horia Andreescu, Ovidiu Balan, Tiberiu Soare, Ilarion Ionescu Galati, Mihail Agafita, Radu Postavaru.
Tanara violonista a obtinut o serie de distinctii in diferite competitii nationale si internationale si a sustinut concerte atat in tara, cat si in strainatate (Italia, China, Republica Moldova).
AGERPRES/(A, AS — autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page