Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Verzii denunta mita electorala acordata de Guvernul Ponta Bisericii Ortodoxe Române


 
Partidul Verde, singura formatiune din Romania membra a Verzilor Europeni - a patra forta din Parlamentul European, considera deplasata declaratia lui Victor Ponta referitoare la modul de finantare a Catedralei Mantuirii Neamului. In opinia noastra, declaratia premierului ca membrii Guvernului au intalniri frecvente cu Patriarhul BOR este un autodenunt.
 
Ponta a marturisit ca sustine financiar proiectul construirii Catedralei Mantuirii Neamului. El a admis ca a discutat despre Catedrala cu inaltii ierarhi BOR si ca edificiul face parte din proiectul Romania 100, pe care il sustine fara rezerve.
 
Partidul Verde se pronunta impotriva modului de finantare a Catedralei Mantuirii Neamului si considera ca situatia economica a Romaniei nu permite bugetarea unor proiecte de aceasta avengura in conditiile in care sume similare nu sunt alocate altor planuri care sa implice resursa umana locala prin crearea de locuri de munca sau prin reinvestirea capitalului in piata locala. In tot acest timp, spitale, scoli, sate intregi afectate de inundatii nu se regasesc printre prioritatile Guvernului.
 
Verzii sustin separarea statului de Biserica si in acord cu valorile Verzilor Europeni s-au exprimat in mai multe randuri impotriva remunerarii preotilor din bani publici in conditiile in care BOR nu contribuie cu taxe si impozite la bugetul de stat. Partidul Verde se afla la pozitia 10 pe buletinul de vot la alegerile pentru Parlamentul European.
 
 
Biroul de presa al Partidului Verde

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page