Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Bogdan Diaconu: UDMR trebuie desfiintat dupa modelul interzicerii Partidului Comunist RomânUDMR trebuie desfiintat pe modelul Partidului Comunist Roman pentru ca, de 20 de ani de cand se joaca de-a puterea, UDMR chiar a devenit un fel de Partid Comunist Maghiar. Iata si asemanarile de baza: nationalizarea, prin trecerea avutului romanesc in maini maghiare, fanatizarea, pe baza de ideologie sectara extremista, plus cultul repetitiv al grandiosului, un fel de Cantarea Ungariei sau Secuilor, cu defilari, marsuri, imnuri si steaguri.
Prima asemanare: nationalizarea. UDMR duce o lupta acerba pentru a "nationaliza" sau a maghiariza bunurile Romaniei in contul unor asa zis reprezentanti ai comunitatii maghiare. Paduri, conace, terenuri, trec cu duiumul in proprietatea maghiarilor desi fie au fost rascumparate deja de statul roman in preajma Marii Uniri, fie nu au fost niciodata in proprietate maghiara, precum scolile revendicate de bisericile maghiare, sau, mai rau, au fost luate cu japca de slujbasii lui Horthy pentru ca acum Romania sa le cedeze ca si cum ar fi apartinut in mod real unor criminali de razboi improprietariti cu forta armelor pe baza de talharire.
A doua asemanare: fanatismul. UDMR nu este o organizatie politica, este o ideologie fanatica si agresiva, capabila de orice pentru a-i impune unei tari intregi unitatea ei de masura: maghiarismul, falsificand istoria, trecutul si normalitatea. Politica nu este menita sa acapareze, ca o credinta sectara, intreaga viata a unui om si a unei societati, fiind doar una din preocuparile sale. Udemerismul, devenit comunism maghiar, vrea insa sa creeze omul nou, maghiarul absolut, la care sa se inchine toata suflarea romaneasca. Maghiarul absolut nu e un simplu cetatean, el e supraom, el defileaza prin Romania calare, scuipa pe drepturile romanilor in tara lor, isi bate joc de Constitutie desi profita de prevederile sale extrem de generoase in privinta minoritatii maghiare, suge de la bugetul de stat in exact acelasi timp in care distruge statul pe care il paraziteaza. In plus, maghiarul de tip UDMR venereaza si celebreaza public criminalii de razboi si toti trepadusii culturnici si slugarnici ai diferitelor regimuri dictatoriale doar pentru ca vorbeau limba maghiara, asa cum comunistii schimbau ierarhiile culturale ca sa ajunga in fata slujitorii regimului.
A treia asemanare: manifestarile grandioase inchinate ideologiei. Romania e plina, mai nou, de Cantarea Ungariei, de festivismele zilelor maghiare in orase unde abia daca se mai afla cativa reprezentanti ai acestei comunitati. Monumente maghiare sunt ridicate peste tot, porti, steaguri, o frenezie de simboluri autonomiste si etnice pe baza carora afirmarea Partidului Comunist Maghiar intitulat UDMR sa se erijeze intr-o mare forta. In Bucuresti, UDMR are sediu chiar in Centru Vechi, pe Lipscani. Pe cine reprezinta UDMR in Centrul Vechi al Bucurestiului? Dar asa cum au avut prefect in Moldova, de ce nu ar avea sedii si in Centrul Capitalei si de ce nu am invata toti ungureste, asa cum si-au exprimat dorinta in numeroase ocazii liderii acestei organizatii. Apoi, are si UDMR un 23 august al sau, pe 15 Martie, cand Internationala maghiarilor se agita prin toate colturile Europei sa ne demonstreze superioritatea, iar la noi acasa sa ne ceara ruperea Romaniei.
UDMR, ca si Viktor Orban in Ungaria, se dau de ceasul mortii ca au luptat impotriva comunismului doar ca sa inaugureze in prezent o noua formula fanatica, bazata nu pe materialismul dialectico-stiintific, ci pe etnicismul tribalo-european. Toata Europa sa fie nationalizata, rationalizata si enclavizata pentru minoritati, aceasta este ideologia omului nou UDMR. Iar sefi de tribi desigur vor fi politicienii maghiari, de la noi si de aiurea, ca doar ei au inventat intoarcerea la Evul Mediu timpuriu, cand cine calarea mai repede si tragea mai bine cu arcul putea fi stapanul Europei.
Sursa: Romanian Global News

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page