Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nu vrem sa uitam de Insula Serpilor!!!

prof. dr. Adrian Botez

Noi avem mare respect, pentru istoricii autentici si onesti. Dar, uneori, onestitatea acestora pare a nu fi suficienta, ci are nevoie de o fina si cat mai sensibila intuitie, cand este vorba de a intelege sensul adanc al documentelor foarte vechi – adica, din acele vremuri in care si vorba oamenilor era folosita pentru un nivel al mintii care, intre timp, "a intrat in adormire" (!) – ESTE VORBA DE NIVELUL SIMBOLIC – dar si geografia era alta, pamantul se asezase, atunci, altfel, in alte raporturi cu omul… - deoarece si omul percepea pamantul planetei pe care traia, in cu totul alt fel, in niciun caz in modul cantitativ!!! - si anume, in modul calitativ, al "geografiei sacrale": fiecare colt de lume era pazit si "administrat", intru viata spirituala, de un spirit, de un zeu… Chiar si trupul uman are, astazi, cu totul alta conformatie sensibila, decat corpul omului verchi: asa-zisii "nervi nadi", de care vorbesc indienii brahmano-buddhisti (dar, cu alt limbaj… si isihastii de la Muntele Athos!!!), au amortit, au fost uitati – si consecinta este pierderea, de catre om, a majoritatii stapanirii asupra propriei sale fiinte, in conjunctie si rezonanta orficaiarmonica, altadata, cu cosmosul… Omului nu i-a ramas decat o extrem de vaga si schematica imagine, asupra "autoritatii sale asupra sinelui"… (a se consulta, in acest sens, cartea lui Annick de Souzenelle, Simbolistica Corpului Uman, Amarcord, Timisoara, 1996).

Astazi, intre om si pamant s-a declarat un divort violent… "Cosmosul uman" (?! – … de fapt, anti-uman…!!!) a devenit cel al asfaltului si al plasticului, ambele cu origini subteran sau mediu-teran, demoniac… Iar ceea ce reprezinta COSMOSUL VIU, deci AUTENTIC – este supus unui inimaginabil asasinat (transformat, prin uitarea, de catre om, a unitatii originare a regnurilor, in SINUCIDERE!!!), cu o cruzime oarba, absurda si inconstienta, de catre omul degenerat spiritual si grav insingurat, cu sufletul potopit intunericul iresponsabilitatii si inconstientei, de AhrimaniSatan…

De ce am facut aceasta introducere oarecum "filosofica" (a se vedea ca oamenii vechi nu desparteau stiintele, ci le "CUNUNAU"iUNIFICAU SACRAL!!!)?! Pentru ca vedem clar ca onestitatea fara intuitie, a unor istorici (demni de toata stima, de altfel!), poate duce (si chiar duce!), la afirmatii obstinate intru sterilitate semantic-sacrala, iar nu vizionare, si, in niciun caz, adevarate si utile.

Iata cum, prin amabilitatea dlui Octavian Blaga, directorul revistei Zile in cumpana, de la Oradea (caruia ii multumim si pe aceasta cale!), am putut sa luam la cunostinta de "buclucul" in care pot sa ne vare acesti istorici – in fond, bine intentionati, dar care nu accepta sa vada dincolo de varful nasului. Nici vorba de meditatia asupra "interesului national" – nici profan macar, d-apoi sacral! D-nii prof. Virgil Alexandru-Dragalina si Casin Popescu, oameni de o eruditie exceptionala si incontestabila - prin lipsa cvasi-totala de intuitie, folosesc izvoarele istorice intr-un mod destul de… "din topor" (nu mai insistam si asupra teribilei cecitati practice si politice a domniilor lor…).

In viziunea domniilor lor, Insula Serpilor este un "ce" desavarsit neinteresant, deci nu merita sa ne mai amintim de ea…!!! Dar sa ne amintim mereu, clipa de clipa si zi de zi – macar si pentru ca este vorba de pamant romanesc!!! Dar sa nu uitam de Insula Serpilor, fie si din pricina radarelor ucrainiene care o impanzesc, si din pricina carora nu se poate ridica de pe pamantul romanesc nu un avion, dar nicio cioara, fara sa ne stie "dusmanul"…!!!

Iata rezumatul (oferit mie, prin inalta bunavointa a dlui Octavian Blaga) acestei teorii, destul de dezamagitoare, sub aspectul intelegerii lumii, vechi si noi:

" (…) (Pentru toate stirile antice mentionate aici, a se vedea Izvoare privind Istoria Romaniei, vol. I.) Avem stiri provenind de la Herodot, Scylax din Carianda, Antigonos, Euripide, Pliniu cel Batran, Arian, Pausanias, Filostrat, Ptolemeu s.a. In descrierea si pozitionarea Insulei, ele sunt, in general, coerente. Astfel:

 a1. Insula Leuce se gaseste la gurile Istrului, intr-un golf, la coordonatele ptolemaice 57o si 47o, la o distanta de 50.000 de pasi de Peuce, 120.000 de pasi de Tyras, 140.000 de pasi de Boristene, avand o circumferinta de 10.000 de pasi;

b1. Pe Insula se afla un sanctuar al lui Ahile, statui, un idol de lemn cu lucratura straveche, cupe, inele, pietre nestemate (ofrande in templu), inscriptii, in metri, in greaca si latina, cu laude pentru Ahile, dar si unele inchinate lui Patroclu;

c1. Insula nu era locuita decat de slujitorii templului, ne spun stirile; dar, cum in Leuce existau "ape salutare" si un oracol, putem presupune ca era des vizitata; in plus, fiind singura insula cunoscuta din Pont, trebuie sa fi fost popas pentru corabieri;

d1. Pe Insula vietuiesc capre si multime de animale salbatice; si pasari nenumarate, ca pescarusi, lisite, ciori marine; cat despre vegetatie, Leuce era acoperita cu o padure deasa, printre arborii cei mai intalniti fiind plopii albi si ulmii.

Istoriografia moderna a identificat Insula Leuce cu Insula Serpilor. Sa comparam izvoarele antice cu datele istoriografiei moderne, bazandu-ne si pe cercetarile unor geografi ca Grigore Antipa, George Valsan, A.C. Banu, L. Rudescu s.a., relative la Delta Dunarii si Insula Serpilor.

 a2. Insula Serpilor se gaseste in largul Marii Negre, nu intr-un golf; nu cade pe coordonatele indicate de Ptolomeu; distantele fata de reperele lui Pliniu sunt altele; suprafata Insulei este cu mult mai mica fata de ce stim din izvoarele antice;

b2. Koehler sustinea, la inceputul secolului trecut, ca a descoperit sanctuarul lui Ahile in Insula Serpilor, iar D.M. Pippidi afirma ca tot aici s-au scos la lumina, in secolul trecut, cateva inscriptii. Nici urma de sanctuar azi pe Insula Serpilor, iar cele ce s-ar fi fost gasit aici (o statuie, inscriptii, ofrande) si-au pierdut urma pana azi; nici o piatra n-a fost sa fie retinuta de vreun muzeu oarecare. In aceste conditii, coroborand secventele a1ia2, c1ic2, d1id2, cade o indoiala vecina cu neincrederea asupra veridicitatii spuselor lui Koehler, care au cauzat o intreaga harababura in istoriografia moderna referitoare la subiect.

(Capitan de vas, trimis al tarului Alexandru al II-lea, Koehler a fost primul care a sustinut identificarea Insulei Leuce in Insula Serpilor, in articolul Mémoire sur les Iles et la course consacrées a Achille, in "Mémoire de l’Accademie de St. Pétersbourg", din anul 1825. Nimic din ce pretinde ca ar fi gasit la fata locului - si ar fi transportat, nu se stie unde, ba el insusi, ba capitanul unui vas italian - nu poate fi verificat. Si totusi, in DicTionarul de istorie veche a Romaniei (sub coordonarea lui D.M. Pippidi), ca de altfel in covarsitoarea parte a istoriografiei tangentiala problemei, i se da credit fara discutii.)

c2. Insula Serpilor nu este locuibila, abordarea ei de catre corabieri facandu-se foarte anevoie; nu exista urme de "ape salutare" pe aceasta Insula, cum sunt azi in Delta;

d2. Pe Insula Serpilor nu sunt conditii de vietuire pentru animale, nu gasim nici cacareze de capre; nici pasarile nu-si au cuib aici; nici urma de vreo padure.

Insula Serpilor este, urmand descrierea geografilor si naturalistilor mentionati, o ingramadire de stanci colturoase, de culoarea bruna ori rosiatica, lipsita de vegetatie si unde pasarile nu se opresc decat obosite sau bolnave.

Din contra, Insula Leuce era un paradis de verdeata si pasari, nestancoasa. Insula se putea numi "alba" (leuke) dupa multimea copacilor cu scoarta alba, ori dupa pasarile albe care o populau. Insula se mai numea in vechime "a fericitilor" (makaron). Insula Serpilor este, insa, cel mai nefericit loc… nu numai pentru cei fericiti! Leuce se mai numea "a Alergarilor lui Ahile", pentru ca era, ca sa punem situatia in termeni moderni, baza de antrenament al fiului lui Thetis. Insula Serpilor, datorita reliefului pe care il comporta si a micimii sale, nu ar fi putut oferi conditii… de alergare "Celui iute de picior".

Se desprinde concluzia ca identitatea "Leuce" - Insula Serpilor este falsa. Coroborand informatiile antice cu rezultatele studiilor geo-naturale din acest secol, doi cercetatori Romani au propus, cu argumente categorice, situarea Insulei Leuce in Delta Dunarii de azi. Ei se numesc Virgil-Alexandru Dragalina si Casin Popescu. Mai precis, Insula Leuce ar coincide cu ceea ce se numeste acum Grindul Letea, care, dupa Gr. Antipa, se gaseste intr-un vechi golf al marii, dupa cum o probeaza nisipurile cu scoici de origine marina. Dintre Insulele Deltei, doar Letea poate sa nu provina dintr-un cordon litoral, cum se intampla in cazul Insulei Dranovului si Insulei Sf. Gheorghe.

Inainte de formarea Deltei, Letea a fost o insula. Argumentele hotaritoare expuse de V.-A. Dragalina si Casin Popescu ne determina sa credem ca era chiar insula Leuce. Desi acestia si-au facut cunoscute descoperirile in urma cu multa vreme, Delta Dunarii n-a fost "atacata" de nici un arheolog.

Nota: Casin Popescu este autorul unor inventii si inovatii in stiinte (printre altele, a pus bazele teoretice ale hidrosonicitatii), dar si al unor studii de istorie straveche Romaneasca, in care se discuta probleme ca PODURILE PESTE ISTRU construite in primul mileniu dinainte de Hristos, LEGENDA ARGONAUTILOR sau CINE SUNT ETRUSCII. A editat, in emigratie, in Germania, publicatia culturala ZODII IN CUMPANA" (cf. art. Unde se afla mormantul lui Ahile Peleianul? – in jurnalul electronic Greieri si papadii – ganduri de la marginea lumii - octavianblaga.wordpress.comi2007).

***

... Am avea de facut vreo doua comentarii, de ordin hermeneutic, intai, la studiul d-lui prof. Casin Popescu:

1-din ceea ce spun extrem de eruditul, dar si uimitor de profund-intuitivul Vasile Lovinescu, in Dacia Hiperboreana (V. Lovinescu fiind initiat crestin si alawit - ... deci, foarte probabil, avand informatii secrete si foarte solide!...), respectiv Adrian Bucurescu (in Dacia secreta), se pare ca nu se numea "Insula Serpilor", ci: INSULA SARPELUI. Adica, a sarpelui Sabazios!!! Sabazios-ul tracilor poate fi usor identificat, prin atributele sale divine duble (de zeu chtonian si solar), cu Zalmoxis (care este, cum il reprezintaiexprima si imaginile de pe monumentele funerare din Dobrogea -  cu "gemenii cavaleriicalareti traci" - "zeu dublu", asa cum Adrian Bucurescu, in Dacia secreta, il numeste  folosind pluralul: "ZeiiiCopiiiiGemenii Pribegi" - Apollo si Artemis - Zei ai Luminii DubleiHierogamice: solare si lunare); Templul lui Apollon esteipoate fi (conform lui V. LovinescuiA. Bucurescu), deci, Templul lui Zalmoxis-Sabazios; Templu in care, pe vremuri, Soarele si Luna savarsisera HIEROGAMIA! Acum, in zilele noastre (dupa cum sugeram in studiul nostru anterior,  despre Insula Serpilor: Nu e nicio victorie! Insula Serpilor – forta de echilibru mistic a Romaniei – punand in discutie cacealmaua de pe 3 februarie 2009, de la Haga… - in urma verdictului de la Haga descoperindu-se ca analfabetii si talharii nostri conducatori nu vazusera absolut nimic din valoarea spirituala si patriotica a Insulei Serpilor, ci doar un simplu obiect de jaf, pe care-l amanetasera inca din 1992!!!), ucrainienii anului 1990 (care stiu mai multe despre noiimitologia noastra sacrala, DECAT NOI INSINE!!! …stiind, probabil, si despre seismul despartitor de continent a Insulei Sarpelui…!!!), , au "plantat" nava cu FIER (Rostok), intre Soarele de pe Insula Lui Sabazios, si Selene-Sulina... LUNA!; si astfel, SCHIZOFRENIA NEAMULUI ROMANESC NU NUMAI CA VA CONTINUA, DAR SE VA SI AMPLIFICA!!! - pana cand se va intelege axioma ca un neam nu poate trai fara sa-si puna, in fataifruntea istoriei - MITULiSACRALITATEAiDUHUL!!! (precum cerbul din Povestea lui Harap-Alb, cel care o purta in frunte pe "regina stelelor marunte"-schizofrenizateifaramitate, aflate in plina disolutie spirituala, in raport cu Centrul Sacral: LUNA RESINTETIZATOARE DE DUH!!!);

2-dl Casin Popescu stie, credem noi, suficient de bine ca, daca vor mai trece vreo 10 ani "dintr-astia" (adica, avand la Ministerul Culturii tot felul de masoni anti-natiune, anti-patrioti, anti-romani, care vor sa distruga, sistematic, dovezile precum ca Tracii sunt Poporul Intemeietor de Lume, Ramantii LegaturiloriPuntilor Sacre, intemeietori de ScrisiLimba, Poporul Har-Dealului, unde s-a oprit Arca lui Noe  etc. - in favoarea celtilor!!!), nici din Sarmizegetusa nu va mai ramane nici macar praful! Chiar documentare TV oficiale ("date" pe post pe la 12 noaptea...), dau marturie ca pietrele de la Cetatea lui Decebal sunt smulse, zilnic, DE ROMANI (...cica... – de fapt, daca nu cu indemnul, macar sub ochiul, suspect de ingaduitor, al autoritatilor locale – politie, jandarmerie…), pentru a alcatui "temelia" unor moteluri "locale"... infiintate spre desfiintarea noastra spirituala, dar si ca Neam Istoric Definit!!!... Deci, de ce ne-am mira ca rusii, cat si "mostenitorii" lor fraudulosi, ucrainienii (care, si unii, si altii, prin politicienii lor, nu mor de mare drag fata de noi si istoria noastra...) vor fi distrus urmele Templului lui Apollon...?! Este o competitie spirituala feroce, pe plan mondial, acum, in aceste vremuri escatologice... Dracul   vrea sa obtina, prin oameni, SUPREME MINCIUNIiSUPREMA MINCIUNA ... !!!

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page